Co vaříte?
Arnhem
Janka86 28.10.2015 21:55:41
>> MartiNo, 28. 10. 2015 21:42:40
jj, to je ono:-) jinak fakt chutna zelenina… ja oni v cr nikdy neslysela, ale tady se bezne da koupit v bio obchodech…Presne jak pisou, jako spenat. Ochutnala jsem i syrove listy a uplne si je dokazu predstavit i do salatu
Černé Voděrady
MartiNo 28.10.2015 22:07:22
>> Janka86, 28. 10. 2015 21:55:41
Taky jsem o ní dodnes ani nečetla
Dobře, tak co jsem vařila k večeři: treska aljašská (mražené filety z Alberta) na ghí s mexickou zeleninovou směsí (protože byla v mrazáku zrovna). Jen posolené. Taky ňamka, i když to tak asi nevypadá Akorát jsem si tedy zapíchla minikostičku do krku, naštěstí ji manžel po boji pinzetou vylovil.
Arnhem
Janka86 04.11.2015 12:51:29
Tak ja dneska v bedynce dostala italsky cerveny salat a musim uznat, ze je vyborny. Je trochu horky, je to pribuzny cekanky, horky asi jak rukola, ale chutna vytecne. Udelala jsem si z nej salatek s rukolou, cherry rajcatky a papikou a zalila dresinkem z balsamica a olivoveho oleje…mnam
Skritek Hugo 11.11.2015 21:43:10
Obed: osmahla cuketa nakrajena na kousky s bilou cibuli, nasledne pridan
spenat a rajcata nakrajena na kousky.
(vyrobeno s sebou do krabicky).
Vecere: hanacky salat – kysane cervene zeli, bila cibule a nakladane okurky nasekane na kousky, pridan bily jogurt a trocha citronu. Prikusovan celozrnychleb.
Na sve obedove baste v posledni dobe ujizdim. Pred nedavnem vedlo ratatouille i samostatne, ted je to cuketa+spenat+rajcata+cibule +cesnek (tentokrat nebyl). No, ale ratatouille asi udelam ve ctvrtek. Zitra bude k obedu zapekany baklazan s rajcaty a mozzarellou (uz voni z trouby)
Arnhem
Janka86 11.11.2015 21:56:44
To ja prave na nocni svacim salat z batolky, syrova chutna jeste lip nez tepelne upravena, dale s dvemi rajcaty a dvemi natvrdo uvarenymi vejci, zasypane naklicenou čočkou a salite balsamico dresinkem
jm1 11.11.2015 22:00:20
>> Skritek Hugo, 11. 11. 2015 21:43:10
Tak jsi popsala PŘÍLOHU, a co byl HLAVNÍ CHOD, resp. chody ?
NAŠE VEČEŘE (slova „co vaříte“ jsou tu příliš silna ):
Pyré z brokolice a bíle redkve dochucene červenou cibuli a ozdobene lístky pupecniku asijského jako PRILOHA k filetu z lososa (Husa dnes nebyla k sehnání… )
Skritek Hugo 11.11.2015 22:10:14
>> jm1, 11. 11. 2015 22:00:20
jeee, dik, alespon mohu rici, ze jsem strasne, ale strasne moc chtela upeci husu a nikde nebyla. Tak bylo k veceri jen to zeli
vsara 12.11.2015 00:29:04
to jm1 a Skřítek Hugo
Konečně někdo rozumnej (když podle popisu nevím, jestli to nebyla jen nutnost ).
Ptáky (a husa je taky pták) přece NIKDO nežere… pardon… nepeče k večeři. Ještě byste možná chtěli upíct i mě… FUUUJ !!!
Krááá Sára
max39 12.11.2015 00:45:24
Huska,hmmm.
No,zacina sa to s tymi receptami zlepsovat.Zacnem sem castejsie chodit.
Vyborny tip na moju rodinnu oslavu.Dakujem
MAX
tinaB 15.11.2015 17:16:32
Dnes na oběd kuřecí řízky, které jsem večer namočila do směsi smetanového jogurtu s trochou oleje, ráno přidala vejce, obalila ve strouhance sníchané s posekanými mandlemi a dala péct na plech vyložený pečícím papírem. V podrobnostech viz Maxovo vlákno a poslední příspěvek Pohody s odkazem, kde jsem pak klikla na kuřecí nugety. Tímto Pohodě děkuji za tip . K tomu rovněž v troubě upečené hranolky z máslové dýně, rajčatový salát.
tinaB 15.11.2015 17:19:07
>> vsara, 12. 11. 2015 00:29:04
nejsi v pásmu ohrožení, pečou se jen vypasení ptáci
Skritek Hugo 15.11.2015 18:12:25
>> tinaB, 15. 11. 2015 17:16:32
Jezis, tak to jdu zitra vyzkouset k veceri. Drahy bude po cviceni, tak budu urcite pochvalena. Pokud ne, vymluvim se na tebe a Pohodu
Po dvou dnech nevareni jsem dnes ukuchtila cervenou cocku smichanou se zeleninou – zluta a cervena paprika, bila cibule, nasekany cesnek, jarni cibulka, cuketa, zakapano oliv. olejem. K tomu filet z okouna nilskeho – posolen hrubou soli, pokapan cit. stavou a potren troskou dijonske horcice.
Skritek Hugo 15.11.2015 18:14:01
>> tinaB, 15. 11. 2015 17:19:07
Presne, vona takova slachovita stara vrana na taliri, to nebude zadna vyhra.
Praha
EvženGe 15.11.2015 19:38:29
>> Skritek Hugo, 15. 11. 2015 18:14:01
Sára vás OBĚ moc chválí.
Mezi náma, nejen stará a šlachovitá, ale ještě plyšová. To už opravdu není k jídlu.
jm1 15.11.2015 20:10:30
>> vsara, 12. 11. 2015 00:29:04
pro jistotu ale NIKDY necestuj do Japonska
http://www.majiroxnews.com/…ry-delights/
EDIT: Zmírňuji své varování: the crow-hunting season is from Nov. 15 to Feb. 15
vsara 15.11.2015 20:19:09
>> jm1, 15. 11. 2015 20:10:30
Krááá.
To je strašný !!!
Krá. Sára
Skritek Hugo 18.11.2015 12:25:36
>> tinaB, 15. 11. 2015 17:16:32
Tak jsme ukuchtila vcetne prilohy – bylo to vyborne. Jen jsem misto salatu uplacala rajcatovy dip. A priste misto strouhanky (cerstve jsem vyrobila s cesnekem a petrzelkou) zkusim hrasku.
Brutto 20.11.2015 19:16:38
Fu tak lievance som nemal uz roky. 15g ovsenych vlociek, 15 g pohankovej muky, 15 g amarantovej muky a 15 g proteinu srvatkoveho (potreboval som doplnit bielkoviny), zmixovat to s jednym bananom, 200 g bieleho tucneho jogurtu, dve vajcia, kto chce, tak aj med alebo steviu alebo nejake sladidlo, mne tam stacil ten banan. Z cesta potom spravit lievance na panvici. K tomu trochu bieleho jogurtu, tvarohu, nadrobno nakrajane jablko a cucoriedky, vsetko zmiesane a napatlane na kazdy lievanec. MNAM :)
pam65 20.11.2015 19:55:29
Dnes jitrnička, jelítko a syrové kysané zelí (děláme doma s mrkví, bez soli, máme ho po zkvašení v lednici)…
Pro povzbuzení nízkosachariďáků: pan doktor mi na preventivní prohlídce v krvi a jinde nenašel nic nezdravého.
Další výhodou LSD je, že po kolezích v kantýně dojídám masa (nemají rádi tučný a tak), následkem čehož jsem očkován proti všem druhům nachlazení, kterými oni neustále trpí. Standardní očkování je jen nepříjemný následek hygieny.
Žilina u Kladna
Pohoda 21.11.2015 16:57:00
Dýňovo – kokosová polévka !!!
Dýni Hokaido a mrkve tak 4–5 rozkrájet, osolit, zakápnout olivovým olejem, péct v troubě do změknutí.
Orestovat cibulku, přidat na plátky česnek, zarestovat, k tomu pečenou dýni s mrkví, vodu (nebo vývar), sůl, pepř, česnek, cm zázvoru, chilli. Rozmixovat tyčákem, zjemnit kokosovým mlékem 2/3 plechovky. Pokud je hustá, přilít vodu, hlavně nezahušťovat moukou !
Na talíři dozdobit zbytkem mléka a praženými dýňovými semínky. Mňam
Přicházejí chladné dny, na zahřátí jako dělané
Skritek Hugo 21.11.2015 17:58:54
>> Pohoda, 21. 11. 2015 16:57:00
Mohu toto vydavat za oblizujici se emotikon? Vyzkousim!!!!
Dnesk jsem v hrasce obalila tresku. K tomu kopa zeleniny – cuketa, bila cibule, spenatove listy, rajcata.
Žilina u Kladna
Pohoda 21.11.2015 18:12:32
>> Skritek Hugo, 21. 11. 2015 17:58:54
máš používat smajlíky, tak je per všude . Tady to navíc vypadá, že tam ten jazýček je .
A co hraška ? Dobrý ? Byla to ta pikantní ?
Skritek Hugo 21.11.2015 20:23:36
>> Pohoda, 21. 11. 2015 18:12:32
a z toho vseho jsem uplne
Hraska vyborna. Priste v ni chci zkusit ty kureci nugetky, co zde davala Tina a jsem zvedava, co tu udela v troube. Ale palivou jsem nezkousela. Nemusim moc ostre a tak jsem mela pri koupi obavu. Jen se s tim musim naucit pracovat, mela jsem ji docela ridkou a obalovala na 3*.
jm1 21.11.2015 21:35:39
>> Skritek Hugo, 21. 11. 2015 20:23:36
Technická: co jsou to „hen také“ kuřecí NUGETKY?
gOogle dohledal jen tohle http://tn.nova.cz/…y-video.html
strelak 22.11.2015 14:47:12
Dnes bůček, pořádně prorostlý, chlupaté knedlíky a zelí.. To miluju. a protože netloustnu, i můžu..
Alena77 23.11.2015 12:13:55
Dnešní oběd. Červená cibulka osmažená s rajčaty a paprikou…trochu podusit a přidat hrášek. Všechno pak promíchat s kroupami. Moje oblíbené kroupové risoto je hotové. Výborné je i s na kostičky nakrájeným masem.
Skritek Hugo 23.11.2015 20:06:45
>> jm1, 21. 11. 2015 21:35:39
Na to video jsem radeji nekoukla, kdysi mi prislo e-mailem par fotek nejake silene ruzove hmoty, ze ktere to pry delaji a utvrdilo me to v nazoru, ze podobna zarizeni jen v nejvyssi nouzi.
Tinky byly tyto:
Arnhem
Janka86 23.11.2015 22:34:52
Tak se tak u telky zaslouzile rozvaluji po odpoledni a krupam zeleninove chipsy mix z pastinaku, mrkve, brambor a cervene repy s predstavou, jak zdrave mlsam a pak prisel sok. Ty zdrave chipsy maji ve 100g jen o 60kcal mene!!!! Coz me privadi k myslence, ze ty nezdrave kalorie nebudou v chipsech, ale v tom, v cem se smazi…
Žilina u Kladna
Pohoda 24.11.2015 08:53:10
>> Janka86, 23. 11. 2015 22:34:52
zkus je jen sušit, pokud ti jde o tuk…
Praha-Dalejské údolí
oblivion 24.11.2015 15:36:14
Zjistil jsem, jak úžasná je šťáva z kořene petržele – sladká, aromatická a mléčně bílá. Z 1 kg kořene za cenu 30–50 Kč je zhruba 333 ml štávy. Ovšem i zbylá drť se dá využít – např. ve směsi s mrkvovou drtí, rajským protlakem, lněnými semínky a trochou chilli či zázvoru jako náhrada rýže v sushi. Napatlat na čtverec nori, na to list salátu, avokádo, lučinu, cibulku a zabalit.
Ale to není tak docela vaření, tak k tématu: Jablečná povidla s 90% čokoládou a se zázvorem. Překvapivě snadné, do půl hodiny hotovo, jen poměr objemu vstupu vůči výstupu je bohužel značný. Jo a bez jablečné štávy to nejde – zkoušel jsem to z odšťavené drtě, ale uspokojivý výsledek se dostavil až po 2 dnech vytrvalého pečení.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.