Co vaříte?
Skritek Hugo 25.11.2015 10:46:59
>> oblivion, 24. 11. 2015 15:36:14
Pravidelne odstavnuji kombinaci celer-mrkev-petrzel (koren) a dovede me to dobre nakopnout, kdyz prijde unava.
michael.rossik 26.11.2015 13:14:50
Zdravím všechny, já se vždycky nejraději před běháním nakopnu nějakou šťávou z ovoce, zeleniny a nebo kombinace obojího. Pořídil jsem si odšťavňovač, který si můžu vzít hned sebou a je to super. Kdyby měl někdo také zájem, tak tady: http://www.decodoma.cz/…-Juicer.html
Zuruz 30.11.2015 19:13:01
>> Pohoda, 21. 11. 2015 16:57:00
Tak jsem zkusila dle tvého receptu a polévka je vynikající. Moje první dýňová. Děkuji za inspiraci .
Skritek Hugo 02.12.2015 21:11:11
>> Pohoda, 21. 11. 2015 16:57:00
Pohodo, diky. Dnes jsem konecne vyzkousela (peklo se pri strecinku, muj chytry hrnec mixoval a varil, kdyz jsem byla ve sprse) a je uuuuzasna. Jeste si ji vychutnam zitra k obedu. Opravdu vyborna, to kokosove mleko je v dynove paradni. A ten zazvor! Proste nam. (Pohoda jiz vi, ze toto nahrazuje oblizujici se emotikon).
Žilina u Kladna
Pohoda 03.12.2015 08:18:01
>> Zuruz, 30. 11. 2015 19:13:01
>> Skritek Hugo, 02. 12. 2015 21:11:11
jsem ráda, že vám chutnala
Žilina u Kladna
Pohoda 01.01.2016 18:24:07
Silvestrovské rajčatové jednohubky s chia kaviárem
Včera koleno a mimo jiné i zkouška nových jednohubek
Chia namočit na 5h do vody, přidat černé olivy, česnek, pepř, sůl ( musí to být pikantní ), keříková rajčata rozpůlíme a naplníme směsí .
Černé Voděrady
MartiNo 01.01.2016 18:49:40
>> Pohoda, 01. 01. 2015 18:24:07
Olivy a česnek v jakém tvaru? Pokrájené na drobno? Zní to dobře, vege a celkem NSS..
Žilina u Kladna
Pohoda 01.01.2016 19:06:37
>> MartiNo, 01. 01. 2015 18:49:40
olivy nakrájet na drobno, česnek prolisovat, chia máčet v poměru tak 1:3 jj, super vege, a s kolenem celkem i NSS
Černé Voděrady
Praha-Dalejské údolí
oblivion 19.01.2016 12:34:40
Arnhem
Janka86 19.01.2016 12:44:06
>> oblivion, 19. 01. 2016 12:34:40
vypada to zajimave, ale takovy experiment me zatim nelaka
Žilina u Kladna
Pohoda 19.01.2016 15:05:11
>> oblivion, 19. 01. 2016 12:34:40
ty bláho to je mazec, jak tě to napadlo ? obdivuju lidi s inspirací !! vypadá to nádherně, určitě vyzkouším, jsem zvědavá, mě to naopak zase láká
Arnhem
Janka86 19.01.2016 15:16:55
Tak ja ted zkousim nove zdrave recepty, ktere mam v mem dietnim planu, ktery jsem si nechala sestavit na miru. Evidentne funguje, za prvni tyden prvni kilo dole…
V sobotu jsem mela treba kureci testovinovy salat: Na 6 dietnich porci je treba: 250g uvarenych testovin, 250g grilovanych kurecich prsou nakrajene na kosticky, 1 cibule, 2 stonky rapikateho celeru, 1 plechovka ananasu, 1 jablko, 1 mozzarela nakrajena na kosticky, 3 lzice jogurtu, 4 lzice zeleneho pesto, 50g vlasskych orechu a 2 lzice olivoveho oleje. Vse smichat. Byla to fakt mnamka
Brutto 19.01.2016 15:26:43
>> Janka86, 19. 01. 2016 15:16:55
Ked to je na 6 porcii, tak sa nedivim, ze dieta zabera :))))) To si si mohla dat aj tu dietu zadarmo – ze nezer :)
Arnhem
Janka86 19.01.2016 15:34:40
>> Brutto, 19. 01. 2016 15:26:43
psala jsem 6 dietnich porci. Na porci 400 Kcal. Ty recepty jsou pro lidi, co chteji zhubnout. No a ti co nechteji si z toho udelaji 3 porce… U me ta porce je mensi, protoze jsem si na vikendy nechala zapracovat do denniho jidelnicku i sklenku vina, takze se kalorie musi ubrat jinde… Jinak ja jim ted 6× denne a hlad nemivam. Kalorie mam vypocitane na muj bazalni metabolizmus, takze hubnu podle toho, jak se hybu…
max39 19.01.2016 16:21:11
>> Brutto, 19. 01. 2016 15:26:43
>> Janka86, 19. 01. 2016 15:34:40
No teda mas to prisne.To by som nedal aj keby som sa akokolvek snazil.
Ja idem uplne inou cestou.Kazdy den 1ks kurata(1,5kg) alebo 3ks makrely alebo 1kg masa(hovadzie,bravcove),bryndza,jogurt,vela zelenej zeleninky+cherry rajciny,paprika,cibula,vela cesnaku(nam nejaku soplanicu),cvikla-ta u nma boduje,nejake vajicka.Cele to doplnam,rybacim olejom a kokosakom+trochu olivoveho oleja do salatu.
Za tyzden som vytiekol o 5kg.A hladny rozhodne nie som.Ale ta chut na sladke........jaj.Preto aj vacsi prisun masa(maskujem chute)-casom pride uprava.....mozno:-).
To len tak na okraj.Buduci pondelok budem mudrejsi.(navrat k pondelkom)
MAX
Arnhem
Janka86 19.01.2016 16:44:54
>> max39, 19. 01. 2016 16:21:11
ja to ani jako nijak prisne nevnimam. Tim, ze jim 6× denne nemam hlad. A chute na sladke me netrapi, kazdy den mam v menu ovoce a nebo i neco sladkeho- treba musli tycinku na svacu a nebo suchar s marmeladou. Samozrejme je v menu kazdy den min. 200g zeleniny. Takze me to menu prijde vyvazene…
Brutto 19.01.2016 20:04:25
>> Janka86, 19. 01. 2016 15:34:40
Ved o tom som prave pisal. Kto chce schudnut neje a kto nie, tak je. Ved si to aj Ty napisala akurat inymi slovami :))) na to naozaj netreba jedalnicek na mieru :). Len sa prosim vykasli na tie musli tycinky, organizmus sa Ti vbuducnosti podakuje.
>> max39, 19. 01. 2016 16:21:11
Parada :)
Arnhem
Janka86 19.01.2016 20:32:18
>> Brutto, 19. 01. 2016 20:04:25
Musli tycinky nejim, nejim zadny lepek. Takze uz jsou z meho menu vyrazeny. Nahrazeny treba 30g popkornu… V diete jsou i treba ryzove platky ochucene, akorad je to vzdy odmerene. Proste muzu jist skoro vse, ale v malem mnozstvi. A sestaveny jidelnicek mi vyhovuje, protoze me vlastni pokusy o dietu ztroskotaly…
Praha-Dalejské údolí
oblivion 19.01.2016 21:49:29
>> Janka86, 19. 01. 2016 12:44:06
To už je asi 6. koláč / dort, takže z mého pohledu už nejde o experiment. :o) Ty předchozí se lišily jen náplní – různými kombinacemi mrkve, cibule, rajčat, paprik, lilku, cukety, oliv, kokosu. Jeden byl i bez náplně, jen tvaroh, vejce, len a olivy.
>> Pohoda, 19. 01. 2016 15:05:11
Nebylo to tak složité:
- tvaroh + len + zeleninu (strouhanou) jím teď denně, akorát v syrovém stavu
- chtěl jsem quiche bez těsta, něco jako ratatouille, ale aby to drželo pohromadě
- zbavovat zeleninu vody zahříváním je zdlouhavé, tak pomohl odšťavňovač
Výsledkem je 2–3kg koláč a 1 litr čerstvé šťávy. :o)
Mrkev a petržel poněkud zesládnou, tak to chce něčím vyvážit: balkánem, olivami; nebo přidat nějaké koření. Rád bych omezil spotřebu vajec (samotná jsou lepší ;o), v tomto ještě budu experimentovat.
max39 19.01.2016 23:41:30
>> oblivion, 19. 01. 2016 21:49:29
""" Rád bych omezil spotřebu vajec (samotná jsou lepší ;o), v tomto ještě budu experimentovat."""
Preco???(okrem toho ,ze su samotne lepsie:-)) Dakujem.
MAX
rudo 20.01.2016 05:00:26
>> max39, 19. 01. 2016 23:41:30
Preco???
( ake pekne slovenske slovo, ked mi znie v usiach ako ho vyslovi holka s prizvukom takmer slovanskym a zagula ockami…), ok moc OT
>> oblivion, 19. 01. 2016 21:49:29
Rád bych omezil spotřebu vajec (samotná jsou lepší ;o), v tomto ještě budu experimentovat.
myslim ze tym bolo myslene mnozstvo vajec v receptoch kolacov, ze lepsie je vajcia jest poriadne ako vajcia , nie ako lepidlo v kolaci
Brno
Petr Kaňovský 20.01.2016 09:46:29
Dnešní snídaně: bramborové gnocci s hráškem, rajčary, Gervais sýrem a Primátor sýrem
Snídaně před 6 dny: bramborové gnocci s bílým jogurtem, hruškou, jablkem a grankem
Arnhem
Janka86 20.01.2016 10:07:30
>> Petr Kaňovský, 20. 01. 2016 09:46:29
Moji dietni snidani sem radeji fotit nebudu:-D 2 knackebroody se sunkou, hrnek mleka a jedno jablko…
Brno
Petr Kaňovský 20.01.2016 10:13:59
>> Janka86, 20. 01. 2016 10:07:30
Kdybych k tomu nepil capuccino s medem a nejedl mezi hlavními jídly i spoustu jiných věcí, tak by toto byla též dietní snídaně.
Toto dalo jen 2012 kJ (16g tuků, 23g bílkovin, 61g sacharidů), přitom v tom je 300g zeleniny, tedy polovina mé denní spotřeby zeleniny.
Gnocci nasladko daly 2392 kJ (6g tuků, 11g bílkovin, 117g sacharidů), v tom pro změnu bylo 264g ovoce, tedy má jeho průměrná denní spotřeba.
Každopádně se snažím mít aspoň 500g zeleniny a 250g ovoce denně a tyto snídaně mi k tomu pomáhají, a velmi mi chutnají.
Praha-Dalejské údolí
oblivion 20.01.2016 12:40:32
>> Petr Kaňovský, 20. 01. 2016 09:46:29
Doufám, že jsem nespustil lavinu fotopříspěvků. ;o) Já to fotil jen proto, že ten recept může budit nedůvěru či nejistotu, jak má vypadat výsledek.
>> max39, 19. 01. 2016 23:41:30
>> rudo, 20. 01. 2016 05:00:26
Tak nějak. Důvody:
- cena: 6 bio vajec = 60 Kč, to je 22 až 33 % z ceny koláče (180–270 Kč)
- chuť: v koláči nejsou vejce poznat, kdežto na míchaných si lze pochutnat
- hosté: nemohu koláč nabídnout těm, co vejce nejedí (někdy ale ani tvaroh)
Takže najít jiné „lepidlo“ by bylo fajn. Snad by stačil i ten len, používá se často do raw sušenek, protože po navlhčení vypustí sliz, co po usušení dobře drží. Když to nepůjde, tak možná opravdu skončím u nepečeného „tiramisu“ z tvarohu, lnu a petržele.
max39 20.01.2016 18:08:32
>> oblivion, 20. 01. 2016 12:40:32
Dakujem.Tiez mam najradsej vajicka samotne.
MAX
jm1 20.01.2016 18:17:41
>> oblivion, 20. 01. 2016 12:40:32 …nemohu koláč nabídnout těm, co vejce nejedí (někdy ale ani tvaroh)…
Pozor i na ty mandle a seminka
rudo 23.01.2016 07:31:56
Halaszle model c. 528:
2 kusy lososa, 4 prezrete paradajky, neurcite mnozstvo repikaty zeler, asi 6 mladych cibuliek a asi 300g nasekanych hribov, coconut cream konzerva, sol, korenie, susene chilli fliacky, cervena praskova paprika, mrazeny hrasok.
nasekane paradajky sa daju varit asi s 1 dcl vody, posolime pokorenime, susene chilli, prihodia sa na nasekane hriby , repikaty zeler a mlada cibulka, varime asi 7:47, potom sa vhodi losos filety, vari sa spolu asi 3:42, prihodi sa coconut cream (naharady za smotanu) a prisype sa praskova cerva paprika, vari sa spolu este 2:45. pocas varenia sa odkryva pokrievka tak aby sa voda vyparovala kedze paradajky si pustia dost stavy, aby to bolo poctivo huste a nie nejaka restauracna stiplava voda. casovanie jedmotlivych faz varenia nemusi byt presne dodrzane tolerancia je asi 12 sekund pri kazdej faze.
pri naservirovani na tanier sa prisype mrazeny hrasok rovno z mrazaku, akurat sa roztopi ale zostane surovy a vytiahne teplo z nalozeneho taniera a moze sa hned jest.
podava sa bez vsetkeho, hore bez
Desert 23.01.2016 11:15:23
>> jm1, 20. 01. 2016 18:17:41
koukám, co všechno jsou alergeny, to by se člověk ani nenajedl, dnes jsem si do jídla místo sladkě papriky dal lžíčku kajenského pepře, taky jsem měl pocit, že je to alergen,
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.