Co vaříte?
Praha
EvženGe 23.02.2016 22:31:39
>> tinaB, 23. 02. 2016 21:56:12
To ne. Tohle je reminiscence na vtip jak Khon vyrábí paštiku ze slavíků. Půl na půl. Jeden slavík na vagon hovězího.
Desert 23.02.2016 23:26:18
>> tinaB, 23. 02. 2016 21:56:12
test je jednoduchý, pusť si to na nohu a hned to poznáš,
Desert 23.02.2016 23:32:40
>> Janka86, 23. 02. 2016 20:09:13
nedávno zveřejnovali výsledek průzkomu cen a kvality u stejných výrobků pro Česko a Německo, asi tušíš, jak to mohlo dopadnout, stručně řečeno tady prej sežerem všechno,
Arnhem
Janka86 24.02.2016 06:30:28
>> Desert, 23. 02. 2016 23:32:40
Jo tady je kvalita vyrobku o dost lepsi… Pamatuji si, kdyz jsem tady poprve pekla sekanou… Byla jsem v soku, ze mam v pekacku vypecek…to se mi z mleteho polotovaru z tesca v zivote nepodarilo…tady se nemusim bat, ze by zakysana smetana byla zahustena bramborovym skrobem…
alka 24.02.2016 15:34:06
Dnes jehneci kotletky & pyre z mladych kopriv ( letos prvni natrhane & tasticky s lilkem
Žilina u Kladna
Pohoda 24.02.2016 16:40:17
>> alka, 24. 02. 2016 15:34:06
ty jo, schválně jsem vylezla kvůli tomu na zahradu a u nás teda zatím nic neroste..
jaké taštičky s lilkem ?, pochlub se
alka 24.02.2016 17:27:43
Tasticky jsou z testa na jarni zavitky, lilek je z Tesca , jen se ogriluje, nakraji a zabali, cely se to usmazi.. Koprivy jsou od cesty z lesa, zatim jsou fakt hodne maly, takze clovek musi hledat nejlepe na znamych mistech… Inspirace zde http://recepty.blesk.cz/…ve-pyre.html Trochu jsem to prizpusobila, to jehneci nemam vcelku, tak jen nalozene do marinady z medu, olivace, dijonske horcice, tymianu, rozmarynu, pak se to udela na rychlo.
Prievidza, Slovensko
ttomino1980 29.02.2016 15:31:26
Včera som varil/piekol „Oblivionov slany nss kolac“ …recept vid nss vlakno s.113 Cesto:500g tvaroh,5vajec,2lyzice kokosovej,2lyz tekvicovej muky, trocha chia, trocha oliv oleja Napln:na masti restovana cibula, duzina s odstavenej mrkvy a petrzlenu Navrch:rozmixovane olivy
Výsledok je trochu suchý (moja hovorí ze bez kecupu by to nezjedla ), do oliv som zabudol dat vajce a tak sa drobi a tým ze duzina mrkva/petrzlen je odstavena tak je taká o nicom, hodila by sa napr kysla smotana/vajce na každú vrstvu
Ináč neodhadol som množstvo, mam toho asi 2kg…a je to strašne syte(kopec bielkovin, tuky, vlaknina) …tak som 2 porcie pre istu zamrazil, inak by som to jedol do piatku
Nabudúce menšie množstvo a tenšie vrstvy
Praha-Dalejské údolí
oblivion 29.02.2016 18:02:09
>> ttomino1980, 29. 02. 2016 15:31:26
Když je náplň hodně odšťavená, přidávám 100–200 g lučiny. Tvarohový korpus drží i bez vajec, již vyzkoušeno. Slepí se to tím mletým lnem, ten navíc drží i vlhkost. Také záleží na teplotě a délce pečení. Já naopak bojuju s tím, aby to nebylo vlhké moc a aby to bylo dost tuhé – rozhodně to není suché či drobivé. Z nakládaných oliv je po rozmixování kaše a po upečení tuhá krusta. A sníst 2 kg na posezení není ani při té sytosti problém. ;o) Držím palce, ať to příště vyjde lépe!
Alena77 29.02.2016 18:53:03
Alka- vypadá to výborně. Možná jen to bude trochu masnější, ne? Musela sis s tím dát práci. Já dnes kuřecí rizoto s hraškem a fazolemi.
Alena77 29.02.2016 18:53:22
Alka- vypadá to výborně. Možná jen to bude trochu masnější, ne? Musela sis s tím dát práci. Já dnes kuřecí rizoto s hraškem a fazolemi.
Prievidza, Slovensko
ttomino1980 29.02.2016 18:56:52
>> oblivion, 29. 02. 2016 18:02:09 jo diky, nieco syrove by naplni prospelo, nabuduce to skusim …i bez tych vajec v tvarohu, lan som nemal a improvizoval som …
to moje vyzera cca takto
Žilina u Kladna
Pohoda 04.03.2016 08:10:01
Dnes bude k obědu veganská gulášovka
1 uzené tofu 4 brambory, 1 cibule, hraška na zahuštění, mletá paprika, kmín, majoránka, pepř, sůl, česnek, kokosový olej
na oleji orestovat cibuli, sladkou papriku zpěnit, zalít vodou, přidat brambory, vařit do měkka, před koncem přidat nastrouhané tofu, zahustit hraškou pokud je potřeba, okořenit.
Chutné, syté, výživné
Praha-Dalejské údolí
oblivion 04.03.2016 18:24:17
>> ttomino1980, 29. 02. 2016 18:56:52
Ta torta vyzera celkom pekne. ;o) Když jsem to dělal ze smažené mrkve, tak v tom bylo i půl kila rajčat. Nebo lilek. Když z odšťavené petržele, tak ta lučina / bryndza / uzený sýr. Vždy něco, co to zvlhčí a/nebo omastí. Jo a není to zas až tak slané, nebo spíš – není to nesladké, protože cibule, mrkev i petržel jsou sladké až až.
Alena77 04.03.2016 22:13:54
Já dneska velmi dietně – Pečený bok na cibulce se slaninou a chleba.
Prievidza, Slovensko
ttomino1980 06.03.2016 19:08:16
>> oblivion, 04. 03. 2016 18:24:17 dnes sladka varianta …tvaroh,lan(edit),kokosove mlieko,med,mak,jablka, mnam
Praha-Dalejské údolí
oblivion 08.03.2016 13:28:51
>> ttomino1980, 06. 03. 2016 19:08:16
Vypadá chutně! Ale stejně bych tam místo sezamu dal len. ;o) A prosím Tě, to kokosové mléko jsi zamíchal do které části? Do máku?
rudo 08.03.2016 15:09:02
>> ttomino1980, 06. 03. 2016 19:08:16
tak dik za inspiraciu, som v predvecer MDZ upiekol takmer podobny a rano na MDZ serviroval
spodna cast : ovsaky, namlety lan, vajcia (sol soda skorica, trosku muky na zahustenie, zapiect na 22 minut
stredna cast: tvaroh citronova kora med hrozienka
vrcha cast : nastruhane jabka, namlety mak, med
dalsich asi 22 minut vsetko spolu
Desert 08.03.2016 15:14:17
>> ttomino1980, 06. 03. 2016 19:08:16
kokosové mléko, to je pěkné, ale proč tam nedáš přímo kokos???
kdysi jsem dával mák s kokosem,
max39 08.03.2016 17:33:24
Dnes 7,5kg tlacenky(NSS:-))
Bracove kolienko svieze+udene,br.pliecko,cele kura,paprcky,jazyky,srdiecka,korenova zelenina.MNAM.
http://max39.rajce.idnes.cz/Tlacenka/#…
MAX
jm1 08.03.2016 20:37:39
>> max39, 08. 03. 2016 17:33:24
Trocha „osvety“ .
- Obrazek (napr. na rajceti)
- Prave tlacitko mysi – volba „kopirovat adresu“
- Akce „vlozit“, a
- Dostanes text obsahujici neco jako „http://img18.rajce.idnes.cz/d1801/12/12509/12509015_6377eb4203bb69813e301f876acc9568/images/tl.jpg?ver=0“
- Odriznes vsechno za „jpg“
- Zbytek vlozis sem, a …
jm1 08.03.2016 20:44:55
U nas:
rudo 08.03.2016 21:01:17
mdz vecera:
na ryzovom oleji cibula hliva hrasok cvikla topinky z domaceho semiackoveho chleba s cesnakom a kokosakom
tinaB 08.03.2016 21:51:04
>> jm1, 08. 03. 2016 20:44:55
co jste s tím ( s ním ) dělali ?
Prievidza, Slovensko
ttomino1980 08.03.2016 22:14:52
>> oblivion, 08. 03. 2016 13:28:51 Jasne ze tam bol lan…sa mi to furt plete s sezamom
Ano do maku…celu 400g plechovku som prehrial a zaparil ňou mak s medom
Ináč kokosom to nechutilo ani trocha …len mak
>> Desert, 08. 03. 2016 15:14:17 Ked sa robí makový zavin alebo aj vianocny stedrak…tak sa zvykne mak zaparit mliekom a náhrada kokosovym bola ako zdravá náhrada, asi by to bolo s kokosom suche
>> jm1, 08. 03. 2016 20:44:55 To je uhor? Raz som to našiel v kupelni v kybli:-). Ocovi to doniesol nejaký opitý sused/rybar co potreboval € na alko…vtedy som to nejedol ale uz by som to skúsil:)
>> rudo, 08. 03. 2016 15:09:02 Takže u vás protinozcov nefrcia na mdz karafiaty/hrebicky
jm1 08.03.2016 22:14:53
>> tinaB, 08. 03. 2016 21:51:04
Byl to „chlapak“ ⇒ delil se na 1/2: prvni byla „na masle“, druha se marinovala v koren. zelenine.
A BTW, hlavni „know-how“ bylo poznani, JAK ho STAHNOUT z kuze
Desert 08.03.2016 22:34:39
>> ttomino1980, 08. 03. 2016 22:14:52
jj mléko normální ano, to kokosové ti mák přebije,
Desert 08.03.2016 22:36:35
>> rudo, 08. 03. 2016 21:01:17
to tu hlívu pěstuješ? máš ji nějak často,
gilwen77 08.03.2016 22:59:44
>> ttomino1980, 06. 03. 2016 19:08:16
Můj osobní šéfkuchař mi dnes dle tvého receptu vykouzlil ultraluxusní koláček. Vytuněný citrónovou kůrou chutnal fantasticky. Mňam. Celodenní atak na něj mi prošel jen díky dnešnímu svátku.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.