Prosim o pomoc
Desert 20.05.2015 11:06:04
>> skritek Hugo, 20. 05. 2015 10:57:10
zdravé to možná není. ale je to dobré,
rejca 20.05.2015 11:08:55
moje oblíbená je tahle:
Určitě je zdravější, když je tam hodně té oplatky…
gilwen77 20.05.2015 11:10:28
>> SlavoK, 20. 05. 2015 10:53:29
Ohledně výchovy zkouším jinou taktiku než jsem měla já. Holky sladkosti mají k dispozici a ví, že to mají na určité období. Kdy to sní, je vlastně jedno – jak propaguje náš průměrový specialista, v průměru to je vlastně jedno.
Já měla přísun ke sladkému omezený a od první výplaty jsem si to začala vynahrazovat. Smůla, že jsem na brigády začala chodit tak brzy a dvakrát smůla, že jsme koupili auto.
Navíc ty mé slečny nechtějí dopadnout jako maminka, takže se fakt krotí
Ono ale když si člověk uvědomí složení dnešních sladkostí (ztužené tuky, éčka ..), tak je až směšné, že Milku považujeme za odměnu. Jenže mozek, chudák, je asi těmi éčky celý zblbnutý a jazyk jakbysmet.
.
EDIT:>> rejca, 20. 05. 2015 11:08:55
twl. rejca, dík – I.P. Pavlov jak vyšitej
Brno
Petr Kaňovský 20.05.2015 11:13:38
Také uvádím něco oblíbeného.
Každopádně, jsem přesvědčen, že lze hubnout či být na normální hodnotě hmotnosti i s podobnými potravinami.
rejca 20.05.2015 11:15:52
>> gilwen77, 20. 05. 2015 11:10:28
éčka má všechno, prostě záleží jen na množství, zhřešit se dá, nedá se to jíst furt a zapíjet to colou…
Jinak:
E 101 vit. B2, E 160a ß-karoten, E 160d lykopen, E 161 lutein, E 251 dusitan, E 262 diacetát Na, E 300 vit.C, E 307 α-tokoferol, E308 γ-tokoferol, E 309 δ-tokoferol, E 325 laktát Na, E 330 kys.citronová , E 375 niacin, E 440 pektin, E 554 fosfáty, E 621 glutamát Na
Víš, co to je? Rajče
>> Petr Kaňovský, 20. 05. 2015 11:13:38
Jojo Marlenka a Medovník, to taky občas můžu…
Žilina u Kladna
Pohoda 20.05.2015 11:17:35
>> Petr Kaňovský, 20. 05. 2015 11:13:38
medovník je tam taky http://www.fitweb.cz/…s-honi-mlsna
gilwen77 20.05.2015 11:20:54
>> rejca, 20. 05. 2015 11:15:52
tvé rajče zdá se býti dosti chemické
Teorii zdravého stravování ovládám o fous lépe než praxi. Éčka hlídám od skup. 4, takže třeba E120 v jogurtech (brouky nejím) a E450 a pod.
Nejlepší fór jsem četla na pytlíku bonbonů – … může nepříznivě ovlivnit vývoj dítěte. Takže volím turecký med, sojové suky a pod, taktéž čokolády v tomto ohledu považuji za lepší volbu než ty barvičkové jedovatinky.
gilwen77 20.05.2015 11:21:57
>> Petr Kaňovský, 20. 05. 2015 11:13:38
Peťo, fotka medovníku ve spojení s tvým mottem fakt sedí
Brno
Petr Kaňovský 20.05.2015 11:23:24
>> gilwen77, 20. 05. 2015 11:21:57
Přesně tak, proč asi běhám, ne?
rejca 20.05.2015 11:25:36
>> gilwen77, 20. 05. 2015 11:20:54
Něco podobného měli skoro na všech výrobcích na pouti, které jsme kdysi kupovali (dneska bych to dětem nedal) – žužu, perníkové srdce atd. Asi jim to ukládá nějaká nová vyhláška . A vzhledem k tomu, že to vozí po poutích tak rok než to prodají a navíc na to kolikrát pere slunko, musí to být dobrý humus. Zlatá Milka.
E102, E122 a E133
Přítomnost použitých barviv může nepříznivě ovlivnit činnost a pozornost dětí.
gilwen77 20.05.2015 11:29:17
>> rejca, 20. 05. 2015 11:25:36
lobby slábne
Brutto 20.05.2015 11:29:59
Bohuzial priemyselne spracovanie potravin a neustaly zhon za vyssim a rychlejsim ziskom „nuti“ vyrobcov vyrabat stale vacsi a vacsi sajrajt, odporucam si na toto tema pozriet par dielov serialu peklo na taliri alebo a dost! na streamu.cz To je dovod, preco sa v poslednej dobe stale viac a viac vraciam k tradicnym postupom a stale viac a viac jedal (hlavne sladkosti) si vyrabam dom uplne od zakladu.
Brno
Petr Kaňovský 20.05.2015 11:31:52
>> Brutto, 20. 05. 2015 11:29:59 si vyrabam dom
Už jsem se také do nějakých experimentů pustil, třeba domácí čokoláda.
Skritek Hugo 20.05.2015 11:32:01
>> rejca, 20. 05. 2015 11:25:36
Ted premyslim, jak si vylozit, kdyz mi muj drahy pred tydnem na pouti koupil opravdu krasne pernikove srdce (BYLO moc dobre , cerstve, krasne vonave, ale je fakt, ze zname daneho vyrobce a oni nic nesidi ).
Jako doted jsem pri splinu pouzivala nektere stranky vlakna o breatha. Ted mam nahradu v podobe Maxova vlakna.
rejca 20.05.2015 11:57:34
>> Brutto, 20. 05. 2015 11:29:59
někdy to je vážně dle složení humus, ale naštěstí to člověk nemusí kupovat a může si doma uvařit sám ze svých surovin…
…které většinou koupí v marketu
u nás funguje řezník (3×), pekařství (2×) – celozrnné výrobky nevedou, ale ani jedna ovoce-zelenina či trhy s čerstvou zeleninou
(město cca 6500 obyvatel)
Brutto 20.05.2015 12:07:13
>> rejca, 20. 05. 2015 11:57:34
Hej, ale to je jedno. Ja byvam v Bratislave a aj tu na trhu je 90 % predajcov so zeleninou nakupenou v Metre, takze v zime to skor riesim s vlastnou zeleninou zavarenou cez leto. Co sa tyka pekarenskych vyrobkov, ja ich moc nejem ale rodina ano, takze som zalozil vlastny kvasok. Ono aj tie male pekarnicky uz pecu vselijaky paskvil, takze na to sa neda spoliehat. Ostatne veci sa tiez snazim sam vyrabat doma. Jasne, vela ingrediencii je zasa len a len z obchodu, ale je to ine, ked nakupim cisto len zakladne suroviny, ktore este niesu spotvorene pridanim vselijakych stabilizatorov, emulgatorov, cukrov, rastlinnych tukov a podobne. Doma, kedze tieto laskominky nemam, tak ich tam ani nedavam, to znamena, ze vysledok je casto opticky hrozny, mozno aj chutuvo sa nevyrovnam vselijakym Milkam,Magnumom, Marlenkam a ja neviem comu, ale chuti to a to je hlavne :)
Postrizin
SlavoK 20.05.2015 12:18:48
>> Brutto, 20. 05. 2015 12:07:13
Akurat co ma mrzi, ze takyto pristup zabera dost vela casu – pestovat, zavarat, nakpovat kade tade, a varit a varit… ja mam spustu inych konickov, ale uz len nakrajat 3druhy zeleniny k ranajkam ma neskutocne irituje a stve ma ta strata casu. v tomto napriklad to musli milujem – nasypat do misky zaliat mliekom aj s jedenim a umyvanim riadu som s ranajkami hotovy do 5minut. No ale mna stve aj ranny caj varit vodu, zalievat, cakat kym vychladne – vecsinou ho ani nevypijem, lebo kym je pitelny uz som prec a najdem ho na stole pri obede… to zase chuti ako stanky.
rejca 20.05.2015 12:22:11
>> Brutto, 20. 05. 2015 12:07:13
Věc druhá je, jestli zavařená celoroční zelenina je „lepší“ než ta „zimní“ v marketu dovezená např. z Maroka či ze Španělska.
Navíc množství na celou zimu (ale i část jara i podzimu) musí být velké a vždy tam musí být nějaký konzervant.
Kvalitní chleba (opravdu kvalitní), který dělají dobří pekaři doma neuděláš. Ale je fajn, že aspoň máte kvásek. Ty domácí chleby z droždí, to je peklo.
gilwen77 20.05.2015 12:36:43
>> rejca, 20. 05. 2015 12:22:11
Lepší domácí chleba z droždí než kupovaný z vlasů a štětin ( E920 )
Jojo, když mám záchvat zdravého stravování, tak kváskový chlebík peču v domácí pekárničce taky. Rodině chutná a líbí se jim, i když má krajíc občas kočičí uši, když těsto někdy propadne.
A jak tu zmínil Brutto, tak Peklo na talíři mi trochu otevřelo oči ohledně některých potravin. Škoda, že očima nejím.
Brutto 20.05.2015 12:37:06
>> SlavoK, 20. 05. 2015 12:18:48
Ano to je pravda, ale ja som to „skresal“ uz iba na jednu pripravu denne. Takze ked si krajam zeleninu na prilohu k veceri, vacsinou mi zostane aj na prilohu k dalsiemu obedu a tak je to aj s masom. Uz mam celkom dobre zautomatizovane pohyby, niekedy si to odnesie palec lavej ruky, ale uz som si zvykol :) Co sa tyka ranajok, to mam celkom dobre vyriesene, uz viac ako dva roky ranajkujem to iste – struhany kokos zaliaty zincicou (zo salasa), v zime kefirom. Priprava asi tak 12 sekund :)
Brutto 20.05.2015 12:41:31
>> rejca, 20. 05. 2015 12:22:11
Co sa tyka tej zeleniny, jasne, kupujem aj mrazenu a aj „cerstvu“ v zime. To zas taku velku pivnicu nemam aby sa tam zmestila zelenina na celu zimu :) Zavarenu mam vacsinou papriku, nejake leco a tak, ale ja si stale myslim, ze paprika zo svokrinej zahrady, hoci zavarena, mi da v januari (lednu)ovela viac ako krasna cerstva zo supermarketu. :) Okrem toho v zime dost ladujem kyslu kapustu, ktoru si sam nakladam. Co sa tyka peciva, ja som nehovoril o chut, tam samozrejme pekarne vyhravaju nad pecenim doma. Ale v ingredienciach je to uz o inom. Uz aj tie male pekarnicky su totiz velmi casto tlacene poziadavkami trhu k vyrobe pekneho, nadychaneho, chrumkaveho chlebika plneho drozdia, sody bikarbony, pridavnych latok zarucujucich unifikovany tvar a konzistenciu :(
rejca 20.05.2015 13:19:39
>> gilwen77, 20. 05. 2015 12:36:43
Drožďový chleba není chleba – ale podivná hmota, která si hraje na něco, co není. Kvásek dělá chléb chlebem. A i v pekárně se dá koupit dobrý a kvalitní tmavý chléb. Ale nestojí 20 Kč, ale mnohem více. Ale na chlebu bych opravdu nešetřil.
Chce to mít pořádného pekaře (což někde asi může být problém).
Domácí chléb z žitného kvásku, to už je něco jiného, ale stejně tu pekařskou pec s proměnlivou teplotou doma nemáš.
gilwen77 20.05.2015 13:42:27
>> rejca, 20. 05. 2015 13:19:39
Hihi, já mám nějakou pekárničku s 2 metličkami asi za 1200,–. Jednou se mi podařil majstrštyk – upekla jsem chleba, který jsme nejedli a dali ho rovnou usušit pro slepice. Známá mi potom volala, co že jsem to prý upekla za cihlu – máčela to prý 2 dny a stejně se to nerozmočilo. To určitě bylo tou pekárnou
Já jen že pokud si mám vybrat mezi konzumním chlebem a drožďovým domácím, tak volím b), z mého pohledu menší shit. Věřím, že se někde ještě kvalitní chléb za kvalitní cenu dá koupit.
Jinak teď se snažím pečivo eliminovat a když už jdu péct, tak spíš buchty
rejca 20.05.2015 13:52:50
>> gilwen77, 20. 05. 2015 13:42:27
Jen pro úplnost, proč je kvásek pro chléb nepostradatelný. Co jsem v rychlosti našel.
http://www.vyzivoveporadenstvi-lucie.cz/…neni-drozdi/
Pořádný chléb určitě není žádný výživový prohřešek…
Černé Voděrady
MartiNo 20.05.2015 18:18:28
>> rejca, 20. 05. 2015 13:19:39
Dělám domácí z žitného kvásku, peču v plynové troubě, je dobrý. Na co je ta proměnlivá teplota?
max39 20.05.2015 19:31:07
>> rudo, 20. 05. 2015 01:41:16
"""topiaci sa aj slamky chyta ?"""
Ty uz si stihly ako slamka.Ty sa mas:-).
MAX
max39 20.05.2015 19:41:04
>> rudo, 20. 05. 2015 01:45:31
"""MAXi najlepsi humorista si tu ty
a prasky na spanie ti predpisal
NORMALNY doktor alebo „len“ PSYCHYATER?"""
Pytas sa ma ci môzem zohnat aj Tebe???
"""MAX : nemozem spavat a nezaspim ani po praskoch , neviem preco nemozem spavat"""
Po nich zaspim.
MAX
max39 20.05.2015 19:56:01
>> skritek Hugo, 20. 05. 2015 08:20:01
Neboj nepoviem
MAX
max39 20.05.2015 20:07:22
>> Pohoda, 20. 05. 2015 09:11:01
"""Proč člověk, který se snaží zhubnout má doma bonboniery, nutellu a peče palačinky ? To mi hlava nebere. Když to není doma, tak tě to neláká. Jasné jak facka . Jestli to má ale na svědomí tvoje žena , tak jí popros ať to nekupuje, ať ti pomáhá."""
Ked oni su na mna aj dcerou dve .
Tak aby som bol uprimny.Na zaciatku boli zlate.Snazili sa.No ked to uz trvalo 5 mesiacov(s cim absolutne neratali) tak uz to nevydrzali.Teraz to kade tade schovavaju.No ja som od Benyho vycibril cidlo cichu a vynucham to aj tak.
MAX
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.