Co vaříte?
tinaB 01.11.2014 19:02:36
V poledne po doběhu ( viz jiné vlákno ) burek s masem ( koupený v pekárně v Crikvenici), na večeři rizoto – kulatozrnná rýže osmahnutá na olivovém oleji a cibulce, zalitá vínem a poté vodou, do toho mořské plody ( plodovi mora koupené v místním supermarketu) a snítka rozmarýnu, na závěr parmezán-nejdřív zamíchat a následně posypat. K tomu víno – žlahtina z Krku, to je objev letošní podzimní dovolené
Černé Voděrady
MartiNo 01.11.2014 19:37:58
Odpoledne piknik na konci cyklostezky – to navařila tchýně: pečená vepřová panenka a taktéž pečená, ale zvlášť, červená řepa. Večeře guláš z biohovězího a hromady bílé cibule ze Zeleného gruntu na ghí, kapustová polévka, půlka čokoládové lifebar ke kafi.
rudo 01.11.2014 22:38:18
moja sobota: asi 3 litre cajikov s epsomkou a trosku medu
o 2 poobede jeden pomaranc
o tretej druhy pomaranc
o 4 podvecer nasekana surova mrkva kapusta jabko s troskou olivacu
o 5 asi 20 cerstvo odtrhnutych mispulakov
o 6 nasekana cinska kapusta paradajky uhorka s troskou olivacu a kokosaku
o 7 za 2 hrste na panvici zohriatych tekvicovych semiacok
Desert 01.11.2014 22:51:13
>> rudo, 01. 11. 2014 22:38:18
jj dobrý, ale co jsi jedl,
rudo 02.11.2014 01:53:22
>> Desert, 01. 11. 2014 22:51:13
jsem u zofky jed uzofky
som cistil telo od toho makovnika z predoslych dnov
nedela rano
cockova polievka so zeleninou a 3 vajca na mekko je dnes psia zima a tak som chcel nieco teple do zaludka jak ta ciganka pred spovedou
Desert 02.11.2014 06:40:52
>> rudo, 02. 11. 2014 01:53:22
nejím tak vyhraněně a nedělám si vrásky, když snim něco navíc,
Žilina u Kladna
Pohoda 02.11.2014 07:38:44
>> Desert, 02. 11. 2014 06:40:52 jsi
dobrý, ale co jsi jedl? , já budu mít dnes králíka. 4 porce králíka (např. zadní
běhy)
2 lžíce plnotučné hořčice
3 mrkve
1 petržel
1/2 menšího celeru
Králíka opláchneme, osolíme a potřeme hořčicí.
Necháme v lednici uležet přes noc nebo alespoň 2 hodiny.
Cibuli nakrájíme na proužky, mrkev a petržel na kolečka, celer na drobné kostky.
Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky.
Ve velkém kastrolu vhodném i k pečení v troubě rozehřejeme olej a orestujeme na něm králíka, aby se maso zatáhlo.
Přidáme zeleninu a též chvíli restujeme.
Takto připravený pokrm podlijeme vývarem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 200 ºC nejprve 90 minut zakryté a 30 minut odkryté, aby se vytvořila kůrčička Mňam
Desert 02.11.2014 07:57:25
>> Pohoda, 02. 11. 2014 07:38:44
kdysi jsem si taky rád hrál s přípravou jídel, dnes jednoduše, kupa zeleniny, rýže, omácka -asi houby, hovězí, nějaký salát s ořechy a podobným olejem, jen mám ještě chuť na zelí, tak nevím, jak to dám dohromady,
Desert 02.11.2014 07:58:50
>> rudo, 02. 11. 2014 01:53:22
žofka ne, ale ta co pere ( viper),
Černé Voděrady
MartiNo 02.11.2014 08:28:42
>> Pohoda, 02. 11. 2014 07:38:44
…ty jo že bych se nakonec díky běžeckém fóru ještě na starý kolena naučila vařit?!?
rudo 02.11.2014 08:39:40
navecer som len nasekal na platky vela petrzlenoveho korena a baklazanu a narychlo osmazil na oleji na druhej panvici osmazil na oleji fazulkove lusky a zelen papriku a hodil som na to platky cerstveho lososa
baklazan nasal do seba dost vela oleja tak mam tuku na 2 tyzdne
Eulenspiegel 02.11.2014 08:56:21
Na snídani 2 syrová vajíčka rozmíchaná v horké rýži se sojovou omáčkou :)
vsara 02.11.2014 08:56:58
Užovky mám ráda. To jsou vlastně takový větší žížaly. A Žofka je vaří skvěle.
Tak večer letíme na užovky u Žofky!!!
Krááá. Mňam. Sára
Žilina u Kladna
Pohoda 02.11.2014 10:39:26
>> Desert, 02. 11. 2014 07:57:25 zelný salát s ořechy, zkus to, jde to dohromady
Desert 03.11.2014 06:37:02
>> Pohoda, 02. 11. 2014 10:39:26
dík, taky to tak dávám, jen včera jsem nějak zůstal v práci a večer jsem už ani pro ty ořechy nešel ( vlašáky jsou s tím zelím lepší) a olej už taky nemám,
Žilina u Kladna
Pohoda 03.11.2014 10:29:42
Dnes rychlovka, není čas , ráno do pekáče na oliv.olej cibule s česnekem, na to rybka (treska)a celé mohutně zasypáno zeleninou, co dům dal:-)), okořenit šup do trouby. K tomu rýže, nebo bez, ještě nevím
rudo 03.11.2014 20:25:51
vcera mala vecera na olivaci osmahnuty naplatkovany petrzlen a na tenko nakrajany squid squid = taka biela akoby gumova siroka hadica, telo druhu chobotnice,
dobre nasolene squid nema chut, treba trafit presne sekundy smazenia inak je to jak guma
davidof 03.11.2014 20:39:23
K večeři pečená červená řepa s olivovým olejem, rukolou a kozím sýrem.
Eulenspiegel 03.11.2014 21:16:11
na večeři na oliváči cibule, pár rajčat, zelená paprika a půl, pár chili papriček, česnek, koření, pár minut podusit a hodit do toho fazole..
rudo 03.11.2014 21:23:27
tak kukam ze vsetci piseme o tom ako pekne papkama zeleninku na rozne sposoby
s tymi inymi vecami co do nas idu sa uz verejne nepriznavame
mikkija 03.11.2014 21:26:29
A tak to já se klidně přiznám. K večeři jsem si po dnešním tréninku naordinoval špenát s bramborovou knedlou a teď to pěkně splachuju Radegastem desítkou…
Eulenspiegel 03.11.2014 21:32:51
>> rudo, 03. 11. 2014 21:23:27
já se klidně přiznám ke včerejším zrůdnostem :P na oběd 1 obří řízek, 2 o něco menší a asi půl kilo chlazeného bavorského bramborového salátu. jo, a na večeři tak půl kila amerických bbq žeber s třtinovým cukrem a bbq omáčkou.
uh. napsané to vypadá ještě hůř. naštěstí takovéhle dny nemám moc často.
Žilina u Kladna
Pohoda 03.11.2014 21:53:43
já jsem taky normální , snídani zdravou ( žitný chléb s vaječnou omeletou a zeleninou jsem zazdila medovníkem , dobrý byl
Skritek Hugo 03.11.2014 22:41:53
U nas dnes zapeceny lilek s mozzarellou: oloupu 2 lilky, nakrajim na uzke prouzky, naoslim, lehce osmahnu na panvi do zlatova. Aby nebyla mastnota, rychle ponorim do horke vody. Nasledne naskladam cast lilku na dno zapekaci misy. Rozsekam si rajcata a bazalkove listy, klidne i oregano v robotu a na lilek polozim vrstvu vytvoreneho „pyre"". Nakrajim mozzarellu na tenke platky a cast z nich polozim na rajcatove "pyre“. Pak dam dalsi vrstvu lilku a postup opakuji. Na zaver dam opet lilek, potru rajcatovym „pyre“, posypu lehce parmesanem a dam zapekat do trouby na 20min pri 180 – 200 stupnich. Samozrejme rajcata pri mixovani mohu osolit a opeprit dle chuti. Pro tuzsi konzistenci lze pridat protlak, jen rajcata jsou vodovejsi.
Nam a dobrou chut.
rudo 03.11.2014 23:21:41
>> skritek Hugo, 03. 11. 2014 22:41:53
kde len tie zeny maju ten lilek
vsak ja na to raz pridem co to znamena
rudo 04.11.2014 05:40:56
brunch = ranajko-desiato-obed
na ryzovom oleji nasekana cukina, celer bulva, trochu cinskej kapusty a kus lososa zjedene vidlickou
asi 2h behanie v extrem kopcoch
olovrant: 1 pomaranc a neskor 3 kusky pumpernickel chleba natrety nahrubo kokosakom oblezeny kuskami masla a surova uhorka paradajky a papriky
na veceru ideme do krcmy, dam si vysmazane kalamare (kruzky z chobotnice) sparenu zeleninu – najme brokolica a rozne zelene srandicky a hriby- male sampiony v bielej omacke
Žilina u Kladna
Pohoda 05.11.2014 08:27:14
snídaně : avokádový krém avokádo rozmixovat s 1 tvarohem, kakaem, trochou medu ( podle chuti), na konzistenci naředit vodou. Povrch v misce hustě posypat kokosem, nebo oříšky ( toto množství je na dvě misky ), dobrou chuť !
Žilina u Kladna
Pohoda 09.11.2014 19:09:59
slané zobání uvařit cizrnu, nebo rychleji tu z plechovky, osušit, dát na plech, trochu oleje, grilovací koření, obalit v tom cizrnu a upéct, výborné
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.