jakej normální pro hubnutí?
anathemax 30.08.2011 23:45:59
Zdravím začala jsem běhat protože potřebuji sundat pár kg. Bohužel jak tak čtu tak je jen tak když se budu honit jen tak nesundám. Poradí někdo nějakej sporttester ? úplně nějakej normalní pro amatéra kterej mě dá vědět když budu mít malou tepovou f. nebo naopak? chtěla bych aby tam bylo zaměření kolik tuku sem sundala nebo tak něco. ještě bych ráda aby to mělo vxbrační upozornění běhám se sluchátkama tak bych zvukové neslyšela. nic jinyho asi fakt nepotřebuju. díky
ondine 09.10.2011 19:12:43
Ahoj, doporučujem Adidas micoach, na ktorom si môžeš nastaviť tréningový plán na chudnutie. Môžeš ho pripojiť k akémukoľvek mp3 prehrávaču a keď ti bude dávať pokyny tak ti na chvíľu stíši hudbu. Po každom tréningu máš spätnú väzbu a počíta to nabehané km aj spálené kalórie. Je pomerne drahý, ale ľudia ho tu často na fóre predávajú párkrát použitý a za dobré peniaze.
pam65 09.10.2011 20:02:44
>> ondine, 09. 10. 2011 19:12:43
Ona ta věc člověku pořád nadává! Ke stresu z otylosti přidá další. Pokud jsi začátečník s nadváhou, tak tě ani nenechá se rozběhnout kvůli vysokému tepu.
Osobní zkušenost. Plánů je všude spousta, ale i když je to divné, spíš než pro hubnutí bych trénoval na nějaký závod (nejlépe pětku) a k tomu zpočátku přibral Pilates a nějaké další kardio (spinning, BOSU, plavání, …). Tím se člověk spíše vyhne zranění a rychleji zhubneš.
Aki 09.10.2011 20:18:54
když si koupíš sportester, akorát tě bude stresovat. Běhej každej den hodinu hezky pomaličku a za půl roku budeš mít o dvě velikosti míň…
Slaný
EdCable 09.10.2011 20:39:46
>> anathemax, 30. 08. 2011 23:45:59
K behani a joze (ci pilates) muzes pridat jednou tydne chvilku intenzivniho posilovani (jen par jednoduchych cviku) pro rust svalu, ktere zvysuji bazalni metabolismus – nebudes tak moc ztracet vahu v kg, ale upravi se postava.
Jinak mezi intenzitou pohybu a ztracenim tuku neni prokazana zadna zavislost – dulezity je proste celkovy pomer prijem/vydej. Nicmene pomaly beh by mel tvorit zaklad, protoze ti pomuze dobre se kondicne rozvinout, diky cemuz se daji lepe zvysovat davky. Nemusis mit sporttester, zkus si treba zpivat (proc asi vojaci pri klusani pozpevuji rytmicke popevky..) nebo aspon kontrolovat, jestli muzes mluvit.
BTW se zamer i na kvalitni jidlo a nehladov.
káča 09.10.2011 20:54:40
Nepotřebovala jsem, ani nepotřebuji zhubnout. Ale před 1,5 rokem jsem ale změnila zásadně stravování a začala chodit na veteriánské, nebo spíš veganské obědy. Doma jsem přestala jíst maso, uzeniny apod. Štěstí mám, že nemusím sladké. Začala jsem jezdit na kole (1–2× týdně), v zimě o víkendech hodně chodit. Jednou týdně chodím cvičit. Jím jen nejdéle do 18.00, o letním čase do 19.00 hodin. No a já zhubla o 5 kg. Váhu si bez problémů udržuji ale teď, co nebude kolo, se budu muset víc hlídat a hlavně jsem začala běhat. Ovšem na každého platí něco jiného, ale základ je pořád stejný – víc spálit, než přijmout. Tak přeji hodně úspěchů.
káča 09.10.2011 20:56:30
Viz. předchozí: samozřejmě vegetariánské jídlo – ne veteriánské!!! Kam se mi ztratila ta písmenka??:-D
belpe 09.10.2011 21:39:17
moja skúsenosť (8 mesiacov, 10kíl)
treba:
- jesť ozajstné jedlo, nie výrobky
- jesť poriadne, nehladovať
- dlhšie tréningy v nízkej intenzite (chôdza, klus)
- krátke tréningy vo vysokej intenzite (šprinty, posilovanie)
- spať aspoň 8 hodín
- vyhýbať sa stresu
Strava tvorí 90% úspechu, pohyb nie je nevyhnutný.
rudo 09.10.2011 22:06:53
>> káča, 09. 10. 2011 20:56:30
nad tvojím vlastným príspevkom nalavo su 2 symboly jedemn z niuch je ceruzka-tuzka a ked kliknes vráti ti tvoj prispevok do editoru a môzes v nom zmenit preklepy alebo ho aj cely zmenit
druhy symbol ti dovoli ho cely zmazať
rudo 09.10.2011 22:16:45
>> anathemax, 30. 08. 2011 23:45:59
ziadne elektronicke pipatko ti nemeria kalorie ani tuk, to su vsetko podvody
najlacnejsi napriklad polar F1 – FT1 len ukazuje momentalny tep a an konci da priemerny a neotravuje s pipanim ani zonami atd, proste len vidis momentalne cislo, to je vsetko co obcas pouzivam
tuk sa meria podkozny stipcomilimetrom a vnutrobuchovy krajcirskym metrom
čím pomalšie bežíš (chodíš, bicykluješ…) tým menej sa spáli cukru a tým viac relatívne sa páli tuk, po pomalom tréninku sa síce neminie spústa kalorií ale všetky by mali byť z tuku a kedže sa nemínal cukor glykogén tak ho netreba dopňať v podstate by nemal byť hlad a netreba jesť cukry naspať
cím rýchlejšie sa beží, tým sa spáli viac kalorii za jednotky času ale tým menej sa páli tuku a páli sa najm. cukor, ktorý sa potom po behu jedenim tak či tak doplní
výhodne sa kombinuje velmi pomalý trénink čiste na tuk a na záver zopar krátkcyh šprintov na vytočenie metabolizmu na max čo spôsobí zvýšený základný metabolizmus po veľa následných hodín
ak môžeš niekolko krát denne vytočiť metabolizmus na max, napríklad si dať 2×10 výskokov z drepu alebo vybehnúť dáke schody
tak držíš metabolizmus hore celý deň aj ked samotný pohyb takmer žiadne kalorie nespálil
večera by mala byť bez ovocia a bez obilia žiadne múkovce.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.