Nazory na urcite jedla
Postrizin
SlavoK 22.08.2011 09:31:32
>> Kachnina, 22. 08. 2011 09:02:00
Hele, mezi nama, pri tom jak ti to beha, ti muze byt jedno co si kdo o tom mysli, tobe to zrejme prospiva. ;)
A pro me je to zajimava inspirace, k medu jsem se nedavno po dlouhe dobe vratil – nebylo doted s cim ho jist. A takova domaci vyroba medu s orisky je jiste lepsi nez ty tycky v obchodech. Jenom bacha at to je med, kdyz uz to jis. Aby to nebyla nejaka Cinska napodobenina – cukrovy syrup se zlutym barvivem a medovou prichuti.
ewerex 22.08.2011 09:36:07
>> Kachnina, 22. 08. 2011 09:02:00
když si kupuješ med vyrobený v Evropě, tak ok. Těm činským bych nevěřil (na obale je napsáno, že to je vyrobeno ze směsi medů z EU a ze zemí mimo EU).
Jinak tak velká porce medu naráz asi není moc dobrá kvůli rozkolísání hladiny cukru v krvi, obzvláště jestli máš v rodině cukrovkáře
Postrizin
SlavoK 22.08.2011 09:45:06
Kolik je pulka sklenice?
Šumperk
Kachnina 22.08.2011 10:03:14
>> SlavoK, 22. 08. 2011 09:45:06
300g medu + 150g para, občas do toho sýpnu i rozinky nebo brusinky. No prostě, aby to bylo až až sladký.
Šumperk
Kachnina 22.08.2011 10:09:37
>> ewerex, 22. 08. 2011 09:36:07
Co se týče medu, tak o kvalitě nepochybuji. Kupuji přímo od českých včelařů.
Postrizin
SlavoK 22.08.2011 10:10:57
>> Kachnina, 22. 08. 2011 10:03:14
To jsi prvni clovek o kterem vim, ze ma rad vic sladke nez ja. :) To je pekna kupa a kaloricka bomba. Ewerex ma pravdu, ze ti to muze nadelat problemy s cukrovkou.
Pelhrimov/Praha
konik 22.08.2011 12:46:03
Myslel jsem si, že co občas já spořádám je fakt masakr, ale 30 deka medu jsem ještě naráz nedal
Jinak já byl vždycky jogurťák, na střední jsem za odpoledne zvládl i 4. Na výšce jsem s tim přestal a teď jsem objevil mléčnou rýži a je to v menší míře zpátky. Složení mléčný rýže je 55 % mléka, 7 % rýže, nějaká ta sladká složka a zbytek asi nějaký éčka Co si o tom myslíte?
Eviku 22.08.2011 19:14:03
že uvar si to radšej doma,platíš za balenie a humus…
Pelhrimov/Praha
konik 22.08.2011 21:26:23
>> Eviku, 22. 08. 2011 19:14:03
No nevim, jestli má člověk čas si každý den vařit rýžovou kaši, já teda ne Každopádně si myslím, že je to menší zlo než např. výše zmíněné pojídání medu, i když striktně domácího
Zábřeh
pancha 22.08.2011 21:31:59
>> konik, 22. 08. 2011 21:26:23
Nestačilo by jednou týdně pořádný hrnec?
rudo 22.08.2011 23:18:39
>> konik, 22. 08. 2011 21:26:23
ryza sa vari v perinach :
hned ako ryza zovrie v hrnci, zabalis hrniec do utierky a hrubeho velkeho uteraku a das do postele a zakryjes perinami
po niekolkych hodinach je to uvarene a je to stale horuce
mozes to tak spravit aj rano – trva to cele do 5 minut a odist do roboty ked sa vratis je to akurat teple na jedenie
ak to chces mat s mliekom, to samozrejme pridaj az potom
v perinach sa rovnako vari obilie – cele zrna a tiez strukoviny
najma fazula – netreba to strazit pri sporaku
su tiez rozne technicke pomalovarne elektricke hrnce aj specialne hrnce na ryzu kde sa to pomalisky same zapina a vypina a kontroluje a mzoes kludne odist z domu
ale niet nad periny – a v zime mas vecer uz predvyhriatu postel aj periny, ani frajerku netreba, ani na varenie ani na na zohrievanie postele
je to perfektna strategia v case ekonomickej krizy
Černé Voděrady
MartiNo 23.08.2011 16:33:52
Rudo, zapadl tady dotaz na kuskus se zeleninou: ?
Tuším, že kuskus coby defacto těstovina u tebe asi moc bodů nezíská, ale co celozrnný – je to aspoň lepší (dle tebe), než jiné těstoviny?
Králův Dvůr
CFox007 23.08.2011 20:36:26
jj,kus kus tady byl ale tusime bez odpovedi
co grilovana zelenina? Hodit rajce, papriku, cesnek na pekac a do trouby, bez oleje, jenom mozna trosku osolit? Pokud ok, jakou zeleninu jeste? (lilek, cuketu, cibuli, mrkev,apod?)
rudo 23.08.2011 22:20:31
co sa tyka stravy, vsetko je to plynula stupnica od dola az hore a zalezi kde na stuopnici momentalne sme a ci sme pripravenu spravit dalsi krocik smerom hore po rebriku z pekla von.
kuskus je lepsie ako biela muka a vyrobky z nej, o trochu horsia ako vo vode varena pohanka proso a hneda ryza, pripadne cele zrna neolupane zrna obilia
aj som uz (dufam) spravil definitivny krok prec od obilnin
mozno este dojem pohanku a proso co my zostala
teda je to dobre pre niekoho ale uz nie tak dobre pre toho kto je dalej
pecena zelenina – lepsia ako pecena muka alebo maso ale ovela hporsie ako zelenina varena vo vode.
pre mna je velmi dolezite aby pri tepelnej uprave nic nepresiahlo 100 stupnov teda je to kontrolovane bodom varu vody
dalej by som uz nejedol tepelne znicene oleje a tuky
takze davat olej na pekac a do truby je dost nizko na rebriku z pekla von
ja zeleninu uvarim vo vode, vyveriem ju na tanuier a az trsoku schladne polejenm ju surovym olejom (najlepsi klickovy alebo rybaci alebo hemp ak teda chcem kombo zelenina-olej a tu vodu kde sa to varilo vypijem ako najlepsi iontak
rudo 24.08.2011 09:24:32
** BLACK FUNGUS + IRISH MOSS**
moj momentalne najoblubenejsi recept, obe potraviny obsahuju vela vselijakych mineralov a inych latok napriklad specificky pre imunitny system
Irish Moss treba namocit do zvlastnej nadoby do studenej vody a postupne niekolko krat preprat – posuchat rukami a vymenit vodu – treba odlepit spustu piesku kamenov a ihlicia
do hrnca v ktorom to ideme varit sa da studena voda (ja davam destilku) a namoci sa Black Fungus, nalamany na kusky, pozor na mnozstvo napuchne asi 100×. Prihodim do toho namacat aj susene dubaky a rozne morsek riasy, suseny ginseng a nejake ine korienky a sysene Goji Berries, varainta su susene slivky.
Nasakuje sa to minimalne 1H.
Ked sa to zacne varit prihodim do toho este aj nejaku zeleninu napriklad por petrzlen celeriac paradajky mrazeny hrasok a prida sa vyumyvani Irish Moss. Necham to zovriet a vypnem a opakujem niekolko krat, aby to nebolo treba strazit pri sporaku. Pred poslednym zovretim do toho nahazdaem este spustu zelenych listov – spenat silverbeet.
dalsie mozne prisady su nasekany cesnak alebo zazvor chilli atd
Mnozstvo vody je take aby z toho zostala viacmenj husta omacka treba ratat s tym ze tie susene veci si dalej vcucnu vodu a Irish Moss sa kompoletne rozpusti na rosolovu hmotu..
Jem tu omacku teplu, je ale mozne to nechat vychladnut a mat z toho husoeninovu hmotu
samozrejme vyber zeleniny a roznych inych veci je indivindi a vzdy je rozny ale pre mna ta kombinacia black fungus a irish moss je chutova fantazia
Napodobenina chemikalie z Irish Mossu sa pozuiva na vyrobu rosolu-zele napriklad na klasicke tzv ruske vajce
Bratislava
andyxx7 24.08.2011 10:06:02
Irish Moos – to prvy krat pocujem. a zistil som, ze sa to vola Karagenan stielka a da sa kupit aj u nas. no to som netusil…8-O
Praha
zombice 24.08.2011 11:06:11
>> andyxx7, 24. 08. 2011 10:06:02
samozrejme, normalne se to jmenuje puchratka kaderava a ten produkt – karagenan ma oznaceni E407 kdybys to nekde hledal Nejdriv si ale konecne zjisti co to vlastne znamena ze je neco Ecko…
Bratislava
andyxx7 24.08.2011 12:40:31
>> zombice, 24. 08. 2011 11:06:11
ved ako E-cko sa to pouziva skoro do vsetkeho, aj do detskej vyzivy
http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek?…
ale ako to dostanu do Anglickej slaniny, to netusim…
mephysto 25.08.2011 13:19:31
tak dneska na obed som mal specialitky, original paradajkova polievka z domacky rucne vyrobeneho paradajkoveho pretlaku z plnej tasky paradajok :) a tekvicovy privarok s petrzlenovou vnatou. moze byt? :)
rudo 25.08.2011 22:16:24
>> mephysto, 25. 08. 2011 13:19:31
super draslikova bomba, nabuduce este do toho prihod viac zelenych listov
mephysto 25.08.2011 22:52:06
>> rudo, 25. 08. 2011 22:16:24
uz sme nemali, spenatovy privarok bol vcera :)
Strakonice
VV1967 26.08.2011 09:15:37
>> CFox007, 19. 08. 2011 14:59:44
Stoupni si na váhu, zvaž se a po čase to zopakuj a budeš vědět jak jsi na tom …
Krupicovou kaši jím dost často s dětmi, oni ji mají rádi a na mne občas taky zbyde .
Soja naposledy asi před 20 lety . Co se týče těch slakých tyček, tak proč ne … Hlavní je výdej energie.
PS: Čím víc energie, tím mám víc sil na trénink.
belpe 07.09.2011 21:19:37
Konzumentom obilnín dávam do pozornosti knihu Wheat Belly
Zaujímavé čítanie.
Kateřina G. 08.09.2011 14:37:51
>> rudo, 22. 08. 2011 23:18:39
Rudo, tohle je skvělá úprava rýže. Dochází tam jakémusi chemickému ději (už si nepamatuju název) a rýže po něm přirozeně sládne. Nesmí se to přehnat, aby rýže nezkysla. Tohle jsem si dělala každou chvíli po prodělání mononukleózy. Nemám moc ráda přeslazené cukrovinky a dortíky, ale přirozeně sladké jídlo miluju a do toho patří i tahle rýžová kaše. A je to jednoduché. Manžel nade mnou kroutil hlavou, že cpu každý večer rýži do peřin a v čem jako budeme spát. :)
Nejraději snídám ovesnou kaši vařenou ve vodě s trochou soli a rozmačkat do ní banán nebo nastrouhat jablko. Nedoslazovat! Vynikající a netrvá to dlouho.
Kateřina G. 08.09.2011 14:41:23
>> CFox007, 23. 08. 2011 20:36:26
S olivovým olejem je to lepší a stačí ho troška. Zkus ještě tuřín, červenou řepu, cokoliv tě napadne. Moc v tom není dobrý květák a brokolice, ale třeba jsem je špatně nachystala pro grilování.
Praha 12 - Modřany
Mirek Kostlivý 08.09.2011 15:21:33
>> Kachnina, 22. 08. 2011 09:02:00
Ale měl by tomu předcházet nějaký delší běh – ideálně aspoň 25km . Já si med dávám do čaje, para ořechy mám rád od dětství snad i proto, že tenkrát byly k dostání občas na vánoce
rudo 08.09.2011 20:51:27
>> Kateřina G., 08. 09. 2011 14:37:51
si si ista ze manzel neziarli, ked ta najde v posteli s ryzou ?
bol by som opatrny pri kombinovani obilovin (ovsaky) a ovocia je to zvycajna cesta napriklad pre novbackov vo vegetrianstve ale je to nespravana cesta veduca do slepej ulicky. mala by byt snaha jest kase na slano – so zeleninou a to iste plati pre ryzu
pam65 09.09.2011 08:00:40
Když je řeč o rýži, mám dnes v práci rizoto z neloupané rýže na zahnání hladu. Mezi zuby působí děsně „cererálně“.
Koupil jsem rýžovar a je to naprosto super věc. Detaily na blogu.
skalka 09.09.2011 12:16:24
>> pam65, 09. 09. 2011 08:00:40
Kliknula jsem na blog – a dozvěděla se mnohé. Díky… nejen za „seznámení“ s rýžovarem či orlovnou. Přečetla jsem si taky o mokrých ponožkách, broučcích a tak… Docela se mi potvrdilo, jak jsem si Tě „zařadila“ (s dovolením). Tak dobrou chuť
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.