Mílaři a vytrvalci
Praha 4
Dav 01.12.2010 11:35:47
Znáte někdo tuhle knihu?
Vyšla v r. 1965, vydalo Sportovní a turistické nakladatelství, autor
Ladislav Fišer, pozitivně se o ní zmiňuje v rozhovoru pro Běhej.com
Miloš Smrčka…
MIKR 05.04.2022 10:15:15
Nemáte někdo uvedenou knihu na prodej? Nebo jinou československou klasiku zaměřenou na vytrvalostní trénink?
Nenašel jsem v žádném antikvariátu ani v naší lidové knihovně…
Mato 12.04.2022 16:25:21
Trpezlivym obchadzanim antikvariatov a univerzitnych kniznic, kde som odkupil rozne vytlacky (pre nich nepotrebnych) knih, skript a studijnych materialov v horsom stave, som sa dostal skoro ku vsetkemu, co v nasich koncinach vyslo. Nasledne som sa zameral na anglicku, nemecku literaturu s touto tematikou. Zatial nepredavam, ale po viacerych stahovaniach musim uznat, ze sa mi to uz tazko umiestnuje, najma tie stariny, ktore clovek raz precita a uz sa k nim nevracia…
Jedneho dna to asi darujem ako celok nejakemu bezeckemu fandovi, u ktoreho budem mat istotu, ze vacsinu z toho aspon prelistuje. Je to mnoho stovak titulov, mozno uz aj cez tisicku. Mnoho rocnikov odbornych, aj popularnych casopisov, som uz povyhadzoval = nechcelo sa mi to skladovat cez 20 rokov.
Bronson 12.04.2022 19:10:38
>> Mato, 12. 04. 2022 16:25:21
Ahoj Maťo, teoreticky si viem predstaviť postupne to najdôležitejšie a najcennejšie oskenovat…a neskôr aj to menej významné… Disponujem špeciálnym skenerom kníh a časopisov – de facto fotiaca lampa zvrchu kedy sa nič neprelamuje neohyba a dokument nenici len listujes a fotis…
Mato 12.04.2022 19:45:10
>> Bronson, 12. 04. 2022 19:10:38
Dobre vediet, len kto na to ma cas? Momentalne som z 90% vybaleny po umornom stahovani, 36 velkych polic knih v dvojradoch vylozenych, 14 x30kg krabic knih mam este odlozene u rodicov, v archive mojej kancelarie a po garazach kamaratov. Musim to dostahovat po zmontovani dalsich kniznic. Nie su to len sportove a odborne fyziologicko/medicinske/kinematicke publikacie samozrejme, clovek cita aj beletriu, ale je to obrovska masa. Az mi odrastu deti, mozem skenovat :)
Bronson 12.04.2022 20:02:04
>> Mato, 12. 04. 2022 19:45:10
Teoreticky nemám s tým problém… Ja si takto budujem svoj vedecký archív desiatky rokov… Takže ak by bol záujem som k dispozícii… Viem si predstaviť urobiť aj OCR a konverziu na nejaké formáty podporované citackami… Samozrejme postupne podľa možnosti – projekt na viac rokov
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.