Triatlon a rodina (tipy a triky..:-))
Ustí nad Orlicí
majkp 08.11.2010 09:00:39
Zimni priprava se nam rozjizdi a s ni pro spoustu z nas prichazi zase obdobi diskusi s nasimi polovickami, abychom obhajili cas nutny pro trenink, pripadne dany cas vyvazili vselijakymi podpurnymi protinabidkami. S prichodem deti se tyto diskuse dost zintenzivnuji a ne kazdy ma to stesti ze ho doma v treninkovem snazeni 100% podporuji. Pro mne aspon kazda dalsi hodina navic tydne znamena velmi tvrde vyjednavani a casto nemale zavazky navic. Vim ze se tu ruzne rady obcas objevuji v ruznych vlaknech, ale asi by se hodilo mit to nekde hezky pohromade, ze?
Takze, sdilejte sve zkusenosti, at vsichni vime jak na to a muzem se potkat peclive pripraveni na zavodech…:-)
ironman 08.11.2010 11:30:40
Jedna ze základních rad, které hlavním průkopíkem jsu třeba Ječmínek, Aldaman a aktuálně třeba Advid je, že je dobré trénovat brzo po ránu. V zimě případně i později večer. Tma je už od 16.h a je vcelku asi jedno, kdy člověk vyběhne, nebo třeba jde do posky.
Ustí nad Orlicí
majkp 08.11.2010 12:03:48
No jo Advid se uci rychle, ale ve 3 rano se po lese na horskym kole fakt prohanet neplanuju…:-) Ja chodim 3× tejdne z prace driv domu (tak na 4.) a hlidam pak do 8, kdy ulozim prcka, takze na beh vybiham vetsinou kolem 9. Diky hlidani mi pak vetsinou projde pulden na kolo nebo dlouhej beh o vikendu. A plavko v 6 rano a pak rovnou do prace, jinac to nejde.
Zkousel sem s prckem (je mu 10mes) odpoledne behat a nebo jezdit na kole (mame Chariot), ale moc se mu tam nelibi a po par minutach zacina protestovat. Takze jedine vyrazit v dobu kdy spi, coz je v tejdnu moc brzo…:-/
Praha
Rico 08.11.2010 12:17:58
>> majkp, 08. 11. 2010 12:03:48
Někde jsem četl, že je dobré brát dítě na běh v době jeho „přirozeného útlumu“, po jídle atd. Ale osobní zkušenost s tím zatím nemám..zaplaťpámbůh
Lichnov u NJ
Dejzinka 08.11.2010 19:16:47
Pravda je, že když jsme měli mimina, docela to skřípalo, protože cyklotrénink je časově docela náročnej. Byl to boj a trvalé nastavování mantinelů. Muž si většinou svoje prosadil a někam na kole zmizel, já si plánovala víkendovou rychloturistiku nebo jsem chodila plavat před prací na 6. Teď už je sranda, berem děti s sebou a nejlepší je, když zvládaj běžecké vložky a přesuny v rámci víkendových túr. Muž si v rámci tréninku nahodí do batohu závaží 20 –30 kg podle nálady a vyrážíme. Kolo nainstaloval na zimu do kuchyně, takže provozujeme tzv. domácí kuchyňský spinning. Trvalo ale dost let…dětem je 9 a 11.
Jita 08.11.2010 20:20:30
Jak to tak čtu, jsem naprosto pohodová manželka v tomto směru, snad mi to dlouho vydrží . Moje drahá půlka jezdí na kole, teď byl kdesi na víkendovém bikovém (tréninkovém?) kempu (teda alespoň doufám ). Nemám s tím problém. Máme 2 děti – 5 a 7, nezbývá než se spravedlivě prostřídat, chápem jeden druhého. Na to já nemám potíže odjet na víkend na maraton (třeba Praha), nebo jedem na závody všichni, nejlépe, když mohou závodit i děti, ale to s těmi kojenečky samozřejmě ještě nejde. Sportování bez dětí jsme nezažili, začli jsme až při nich . Společné víkendy jsou, jak jinak než, sportovní – kolo (někdy s cyklovozíkem a s vodící tyčí), běh a děti obvykle bazén apod. Je to o domluvě. Lepší, když sportují oba rodiče, potom nevznikne situace, že jeden druhému nerozumí. Toš tak. Jitka St.
Liberec
Advid 09.11.2010 21:32:33
>> majkp, 08. 11. 2010 12:03:48
Než jsem dojel do lesa, byly 4.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.