Boty Asics prodřená pata
miras2 20.04.2019 23:16:25
Chtěl bych se zeptat na zkušenosti s prodřením pat a na problematiku s prodřenými patami u bot obecně. Mám s tím poslední dobou problémy. Měl jsem v posledních dvou letech New Balance, Nike. Nyní zkouším Asics. Kupuji boty v cenové hladině kolem 1500,–. Nejsem profík, běhám občas, průměrně tak 2×týdně 5–10 km. Sportuji odjakživa, myslím že vím jak si obout boty. Po důsledném zkoušení různých variant jsem nyní dospěl jako k dalším botám k Asics Gel Sileo, které mi padly jako momentálně nejpohodlnější a nejlépe sedí. Noha v ní nijak nekloktá. Botu pevně utahuji a šněruji. Nevím co bych měl udělat víc, je pevně upnutá. Ale přesto zhruba už po prvních 60 naběhaných kilometrech je znát viditelné opotřebení textilie u paty a mám strach že se brzy zase prodře. Reklamovat se to nedá.Vždycky jsem běhal v botách v této kvalitativní kategorii a nemíval jsem problém. Až posledních pár let se nemůžu zbavit dojmu, že je to spíš problém kvality bot a materiálu. Pomůžete mě nasměrovat v čem je chyba nebo jak tomu prodírání předejít ? Je objektivně nějaký zásadní rozdíl v materiálu když si koupím boty o řád dražší ?
Judson 20.03.2020 13:07:33
Podle mych zkusenosti to neni botou, ale clovekem. Ja prodru uplne kazde boty na pate a to az neuveritelne rychle, do 1 –2 tydny uz je to nacate a po mesici je tam regulerni dira. Na obou. At jsou to boty za 3k nebo za 400kc. But mam nejak divne spicate paty nebo spatnou chuzi/beh, nevim cim to je.
ZR 22.03.2020 12:11:23
Bohužel nemohu souhlasit, podle mých zkušeností se u ASICS opravdu prodřou paty znatelně dříve, než u jiných značek (New Balance, Mizuno, Adidas). Běhal jsem většinu objemnovýých top modelů uvedených značek, poslední roky jsme já i manželka přešli na ASICS Nimbus/Cumulus. Tyto modely jsou skvělé, max. vyhovují, ale u všech párů se poměrně rychle prodírají paty, přestože používám obouvák, běžecké ponožky, správná velikosti bot i dotažení.
Ale nic to nemění na tom, že u ASICS stejně zůstanu, z aktuální nabídky bot mi prostě vyhovují nejvíc. Já běhám pravidelně do/z práce, takže boty jsou opravdu vytížené, stejně je musím pravidelně měnit s ohledem na opotřebované podrážky a zhoršené tlumení.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.