Síň slávy
Praha 12 - Modřany
Mirek Kostlivý 14.06.2006 22:41:45
[quote=Láďa Tarant][quote=Mirek Kostlivý]Jméno 5km (rok) 10km (rok) Hodinovka (rok) 25km (rok) 1/2 mar. (rok) marathon (rok) Narozen
Mirek Kostlivý 20:08 (2006) 40:21 (2006) XX XXXm (????) 1:52:26 (2006) 1:31:05 (2006) 3:18:15 (2004) 1955–01–24[/quote] Mám obavu, že takovéto uspořádání tabulky (setříděná datem narození) sice dává dobrý přehled o jednotlivci, ale daleko horší je to s pořadím v jednotlivých disciplínách, což byl vlastně prvotní záměr tohoto tématu. A čím více bude lidí, tím ten přehled o pořadí bude horší.[/quote] O setřídění podle data narození jsem vůbec neuvažoval, spíše podle abecedy, jako vede Tragéd tabulku počtu naběhaných km.
Láďa Tarant 14.06.2006 23:38:30
[quote=Mirek Kostlivý]O setřídění podle data narození jsem vůbec neuvažoval, spíše podle abecedy, jako vede Tragéd tabulku počtu naběhaných km.[/quote] Pokud by tabulka byla setříděná podle abecedy, byly by hůře porovnatelné výkony dle věkových kategorií.
Brno
tuta 15.06.2006 08:05:00
Jen pro inspiraci: na letsrun.com taky neco takoveho maji, kazdy mesic se vytvori nove tema, kde jeden clovek napise aktualni osobaky a pod to lide prispivaji, aby byli na dalsi mesic pridani, pripadne osobaky upraveny. Je to tridene podle discipliny (a je to od 100m do asi 100km, plus jeste odlisena draha a silnice u petky a desitky) a je tam jen cas a prezdivka. Podle mne to je takto lepsi, protoze cloveka si uzivatel muze vyhledat Ctrl-F, ale cas takto nevyhleda. Ale samozrejme tady se neodlisi vek, umisteni, atd…
Mato 15.06.2006 09:53:59
[quote=tuta]Jen pro inspiraci: na letsrun.com taky neco takoveho maji, kazdy mesic se vytvori nove tema, kde jeden clovek napise aktualni osobaky a pod to lide prispivaji, aby byli na dalsi mesic pridani, pripadne osobaky upraveny. Je to tridene podle discipliny (a je to od 100m do asi 100km, plus jeste odlisena draha a silnice u petky a desitky) a je tam jen cas a prezdivka. Podle mne to je takto lepsi, protoze cloveka si uzivatel muze vyhledat Ctrl-F, ale cas takto nevyhleda. Ale samozrejme tady se neodlisi vek, umisteni, atd…[/quote] Hmm, naviac na letsrun.com je 90% casom vymyslenych. Poznam par dobrych borcov, co sem tam pripievaju, ale vacsina su 16–19 rocni zakomplexovani stredoskolaci s o minutu/y slabsimi osobakmi, nez ktore uvadzaju. Myslim si, ze to nebol dobry priklad.
Brno
tuta 15.06.2006 10:24:50
Trochu souhlas, ale ted to nebylo o kvalite diskuze na letsrun (s poznamkami typu „Petka pod patnact? To jsi zenska, ne?“), ale o formatu te „sine slavy“ a jak to updatovat. Vymyslet si casy muze clovek i tady, ale proc by to delal?
Praha 12 - Modřany
Mirek Kostlivý 15.06.2006 10:29:35
[quote=Láďa Tarant][quote=Mirek Kostlivý]O setřídění podle data narození jsem vůbec neuvažoval, spíše podle abecedy, jako vede Tragéd tabulku počtu naběhaných km.[/quote] Pokud by tabulka byla setříděná podle abecedy, byly by hůře porovnatelné výkony dle věkových kategorií.[/quote] Já tu tabulku beru jenom jako orientační, abych si udělal představu např. o běžci, který má marathon o 10min. rychlejší než já, za kolik běhá 1/2mar., 10km, kdy to uběhnul apod. Seřazovat podle času by asi bylo komplikované, brát jako výchozí marathon nebo jinou disciplinu? A co ten, kdo ho ještě neběžel? A dělat tabulku pro každou disciplinu je zase méně přehledné. Vůbec by asi bylo nejlepší udělat tabulku dvojřádkovou, kde by vedle osobího rekordu byl uveden i letošní nejlepší dosažený čas. Někdo si ten rekord mohl zaběhnou před deseti (20-ti, 30-ti) lety, takže by to neodpovídalo jeho současné formě, která mě vlastně nejvíce zajímá. Uvádím jenom jako příklad: Miloš má osobák v marathonu myslím 2:34 (někdy před 24 lety), ale více mě zajímá, za kolik to zaběhnul letos (Boston 3:06).
Praha|Dresden
dees 15.06.2006 10:54:42
Mne by take plne postacovala forma „orientacni“. Proste abych vedela jaky traged je ten ktery z „tragedu“, s kym si mohu v dohledne dobe zasoutezit a koho nikdy nepredbehnu:-)… a tak.
To minusak: Aerobne tragedi kartoteka-to zni huste:-).
sam 22.06.2006 12:42:25
[quote=Lubosh]Technicky vzato by se podle pravidel měly uznávat jen časy na tratích, kde klesání není větší než 1 m/1 km a kde vzdálenost startu od cíle nepřesahuje 30 procent délky trati:-)[/quote] Hm, tak to by Boston marathon neprošel, protože tam se vzdálenost startu od cíle blíží 100% délky tratě :) Přesto zde byl kdysi vytvořen nejlepší oficiální výkon v maratonu (pouze jednou).
Mato 30.06.2006 13:20:05
[quote=Lubosh]Neprošel by, protože ti teoreticky může 42 kilometrů foukat vítr do zad:-)[/quote] A taktiez aj pri najlepsich vykonoch fukal- viz rok ked Cosmas Ndeti prekonal Rob De Castellov rekord, ci ked tam Joan Samuelson (Benoit) zabehla sv. rekord (myslim ze to bol rok 1983, cas 2:22). Naviac Boston ma cisty spad dolu kopcom medzi startom a cielom (aj ked si clovek poriadne zamaka v kopcoch medzi 20–23.milou).
simka 26.07.2006 16:09:39
rozhodl jsem se, že se to pokusím vytvořit… první věc, kterou potřebuji, je vědět, jak se to bude jmenovat. „síň slávy“ se mi nezdá příliš ideální, jestli ten projekt má být oficiální a snad s plnou podporou behej.com
PS: kdyby se tu našel nějaký grafik, který by udělal design, byl bych velmi rád, protože tyto věci mi zatím zůstávají utajeny
Brno/Havířov
forest 26.07.2006 16:18:20
[quote=Lubosh][quote=Ondra]Nesouhlasím s udáváním reálných časů. Jsem pro ctění pravidel a udávání oficiálních časů, které jsou jediné platné.[/quote] Technicky vzato by se podle pravidel měly uznávat jen časy na tratích, kde klesání není větší než 1 m/1 km a kde vzdálenost startu od cíle nepřesahuje 30 procent délky trati:-)[/quote] pozor, jen tak si přečtěte pořádně pravidla ČAS: 240.1 Doporučuje se, aby u silničních tratí standardní délky přímková vzdálenost mezi startem a cílem nepřesahovala 50% její celkové délky. …takže se to jen doporučuje (a stejné doporučení je i pro konání závodů mimo letní a zimní měsíce ). Takže bych to nějak nehrotil… bwt: simka – bude přímá implementace údájů z databáze z fóra (ať je jasné, že to nepíše někdo jiný, než ten sám člověk)?
Praha 4 - Háje
Tucnak 26.07.2006 16:42:55
[quote=simka]rozhodl jsem se, že se to pokusím vytvořit… první věc, kterou potřebuji, je vědět, jak se to bude jmenovat. „síň slávy“ se mi nezdá příliš ideální, jestli ten projekt má být oficiální a snad s plnou podporou behej.com
PS: kdyby se tu našel nějaký grafik, který by udělal design, byl bych velmi rád, protože tyto věci mi zatím zůstávají utajeny [/quote] ahoj,
jak jsem jiz psal, je mozne tomu dat plnou podporu ze strany behej.com tj. provozovatele itohoto fora. Napis mi prosim mail, v nedeli se Ti ozvu a muzeme se domluvit co a jak…
diky
T.
sam 26.07.2006 16:55:16
[quote=forest][quote=Lubosh][quote=Ondra]Nesouhlasím s udáváním reálných časů. Jsem pro ctění pravidel a udávání oficiálních časů, které jsou jediné platné.[/quote] Technicky vzato by se podle pravidel měly uznávat jen časy na tratích, kde klesání není větší než 1 m/1 km a kde vzdálenost startu od cíle nepřesahuje 30 procent délky trati:-)[/quote] pozor, jen tak si přečtěte pořádně pravidla ČAS: 240.1 Doporučuje se, aby u silničních tratí standardní délky přímková vzdálenost mezi startem a cílem nepřesahovala 50% její celkové délky. …takže se to jen doporučuje (a stejné doporučení je i pro konání závodů mimo letní a zimní měsíce ). Takže bych to nějak nehrotil… bwt: simka – bude přímá implementace údájů z databáze z fóra (ať je jasné, že to nepíše někdo jiný, než ten sám člověk)?[/quote] No ono je fakt, že by Běchovice těžko mohly být mistrovstvím republiky v silničním závodě na 10km, kdyby v pravidlech nebyla tato možnost (tj. pouze doporučení, ne striktní příkaz)
simka 26.07.2006 18:07:34
[quote=forest][quote=Lubosh][quote=Ondra]Nesouhlasím s udáváním reálných časů. Jsem pro ctění pravidel a udávání oficiálních časů, které jsou jediné platné.[/quote] Technicky vzato by se podle pravidel měly uznávat jen časy na tratích, kde klesání není větší než 1 m/1 km a kde vzdálenost startu od cíle nepřesahuje 30 procent délky trati:-)[/quote] bwt: simka – bude přímá implementace údájů z databáze z fóra (ať je jasné, že to nepíše někdo jiný, než ten sám člověk)?[/quote] záleží na tom, jak se domluvíme s Tucnakem.. teď jsem si zkusil nainstalovat toto fórum a dívám se, že by to možná šlo. zatím ale nic neslibuji
Praha - Klánovice
Ondra1 27.07.2006 11:39:24
Nazval bych to třeba „Tragédí hitparáda“, „Tragické výsledky“ nebo „Tabulka tragédích výkonů“ – něco takového:-) Ondra
simka 27.07.2006 20:04:39
[quote=Ondra]Nazval bych to třeba „Tragédí hitparáda“, „Tragické výsledky“ nebo „Tabulka tragédích výkonů“ – něco takového:-) Ondra[/quote] s tím „tragédem“ by nemohli přidávat výsledky chrti.
navrhuji „[b]Hitparáda běžců[/b]“ – co vy na to? souhlas?
Bělá pod Bezdězem
Brno/Havířov
forest 27.07.2006 21:27:50
[quote=simka]navrhuji „[b]Hitparáda běžců[/b]“ – co vy na to? souhlas?[/quote] já su pro! Tohle ve mě evokuje jednu věc – písničku na přání…takže pak třeba náhodný výkon náhodného běžce
Liberec
Advid 28.07.2006 06:42:40
Jsem taky pro hitparádu běžců.
simka 09.08.2006 22:16:50
[quote=Ondra]…Naprosto souhlasim s věkovým rozdělením podle klasických kategorií…[/quote] to jest pro mě neznámý pojem, mohl bys mi prosím napsat ty věkové kategorie?
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.