Sporttester + vhodny sw
Vektor 04.07.2009 13:35:43
Zdar. Beham uz od r. 2000 s vacsimi ci mensimi prestavkami. Opat zacinam po cca 2r prestavke, ktoru som mal z prac dovodov a hlavne z toho ze som sa dokazal behom roka „zosrotovat“. Nevedel som si naplanovat trening. Behal som podla pocitu a to nebol dobry napad. Prisiel cas na sporttester. Suunto to ma pekne s tym „treningovym efektom“ ale je to drahe. Existuje nahrada, tj lacnejsi sporttester (okolo 1000CZK) + sw do ktoreho tie data natiahnem alebo rucne napisem a dokazem ich analyzovat a sw by mi navrhol plan na bud trening? Ako funguje tento proces? GPS a pod frajerinky zatial nepotrebujem, beham vacsinou rovnaku trasu, ktory si zmeriam na biku. Ak je na tuto temu uz nejaka nit, staci mi link. Dakujem!
petvlk 05.07.2009 18:29:21
Suunto T4 je určitě dražší než 1.000,– Kč ale zase splní ty požadavky které očekáváš, já jsem se snažil začínat běhat asi 20 let a výsledky byly vždy takové jako popisuješ (a to jsem běhal jak podle pocitu, tak podle různých plánů pro začátečníky), až T4 s trenérem (on i ten samotný TE je orientační údaj) mě naučily běhat (a podle trenéra běhám více méně pořád – byť si tréninky upravuji ale celkový objem nechávám). Pokud se ceny týká tak zase není tak závratná, za kolik si kupuješ boty a jak dlouho ti vydrží, sportester máš prakticky navždy (kvalita se ale musí zaplatit) a ještě můžeš rozšiřovat o přídavné pody. Trénink podle sportesteru nezávisí na uběhnuté vzdálenosti ale na čase a zátěži srdce, tak že není potřeba mít trasu pro stanovení tréninku přesně změřenou.
Vektor 11.07.2009 10:32:11
Dakujem za spravu. Suunto je urcite vymakany. Nikto nic podobne nema ako TE. Je to az divne, ze ostani vyrobcovia v tom nevidia vyhodu ako jednoducho informovat bezca o jeho zatazeni. T4 stoji 5000, co je dost drahe a to este bez PODy na meranie trasy. Vie niekto poradit sporttester ktory sa da prepojit s PC ( tam dokazem vycitat info typu TRENINGOVY EFEKT) a ma za rozumnu cenu krokomer? Pozdava sa mi Garmin 50 povezme aj cenovo. Co je ekvivalentom GArmina 50? Polar ??? ( problemi s pripojenim na PC- divny sposob prenosu dat) Sigma??? ( nema krokomer) Gramin 50 ??? ( uz par z vas ho malo v servise…) Ake softy sa bezne pouzivaju pre analyzu a pripravu treningu? Nehovorte mi ze sa pouzivaju len tie ktore su dodavane s testerom… Kyby to mala byt Sigma, ktora? PC15 alebo Onyx Pro? Dik za info.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.