Suunto t6c vs. Polar RS800 vs. Garmin Forerunner 405HR
Pali 06.05.2009 15:01:39
No já mám 405 a počítej spíš s týdnem kdy během té doby je tak 3 hodiny aktivity, ale nabíjení je rychlé, za necelé dvě hodiny je nabito.
Kladno
Lucínek 06.05.2009 15:20:31
Nebo pockat na Forerunner 310 XT, ktery ma vydrzet snad az 20 hodin … cekam na nej a uz se tesim, jak malej Jarda na stromecek … mel by vyjit v kvetnu za cenu cca 350 USD.
Zita 07.05.2009 12:36:36
Mě by spíše zajímalo, jak je to s přenášením a zaznamenáváním trasy. Je jasné, že garmin nepotřebuje footPod, ale co ostatní. Chci jen running set bez GPS. Bude se mi taky vykreslovat, např. na Polar 800cx trasa v počítači, nebo jen grafy s průběhem tepovky v zónách a rychlost?
Dagmara 07.05.2009 22:56:50
Ale když nebudeš mít GPS, tak ti Polar nevykreslí ani výškový profil. FoodPod umí měřit snad jen rychlost a vzdálenost, max kadenci kroků pokud se nepletu. Jediný tedy reálný graf je ten s výsledný tepem. To Suunto t6c umí vykreslit i výškový profil a zjístí klesání i stoupání díky výškoměru, který má v sobě zabudovaný společně s barometrem. U Garminu je to jasné, ten má v sobě GPS, tudíž je jasné, že mu tato funkce nedělá problémy.
Litoměřice,Brno
mr.pohoda 08.05.2009 11:17:35
Třeba tady se píše o zobrazení mapy z Polar 800CX – http://www.wellsphere.com/…800cx/540293
Jecminek.Maselnik 08.05.2009 13:04:12
[quote=Dagmara].....U Garminu je to jasné, ten má v sobě GPS, tudíž je jasné, že mu tato funkce nedělá problémy.[/quote] To je, bohužel, ničím nepodložený optimismus. Solidně zvlněný profil to relevantně ukáže, ale čísla o převýšení jsou dost často úplně mimo mísu. Na rovinaté trati díky okamžitým výchylkám klidně vyhodnotí celkové převýšení 200m byť člověk běží kolem řeky a udělá ty metry tak 2–3.
Dagmara 13.05.2009 01:18:09
[quote=Jecminek.Maselnik][Na rovinaté trati díky okamžitým výchylkám klidně vyhodnotí celkové převýšení 200m byť člověk běží kolem řeky a udělá ty metry tak 2–3.[/quote] Tak, který je teda na ten výškový profil a vykreslení trasy nejlepší? Já měla pořád automaticky zafixovaný, že právě Garmin 405HR, ale jak teď čtu je asi lepší to Suunto před Polarem, už i kvůli dalším funkcím kde právě Garmin zaostává.
Postrizin
SlavoK 13.05.2009 12:51:06
Ahoj, k vykresleni mapy proste musis mit GPS. Ale GPS neni moc presna pro vyskovy profil. Garmin s GPS teda vykresli v pocitaci mapu, zmeri vzdalenost a rychlost velice presne. Vyskovy profil je tim vic spatne, cim po rovinatejsi treti bezis. Nevim cim to je, ale kdyz porovnam vyskovy profil z Garminu GPS a ze Sunta s barometrem, tak na zvlnenym povrchu presne sedne. Ale treba na ovalu kolem futbaloveho hriste dokaze namerit prevyseni i 10m. Na Garminu se daji lip planovat a kontrolovat treningy. Polar zase umi vic funkci odvodit z TF (jestli se z TF samotny neco odvodit vubec da, ale to je na jinou diskusi)
joshula 13.05.2009 20:46:11
No já uvažuji, že bych si pořídil Suunto t6c, prozatím vyloženě pro běhání. Ale také si říkám, jestli není zbytečné pro hobíka, tak drahý strojek. Na druhou stranu, když vemu t4c runnig set a k tomu pc pod za 2000kč, tak se dostanu skoro zase k těm t6c, které jej mají v ceně… nehledě na funkce, které jsou stejné až na rozdíl mezi Suunto Coach u t4 a EPOC u t6. Je v tomto velky rozdil?
Ustí nad Orlicí
majkp 14.05.2009 17:09:51
T6c ma oproti T4c navic:
- vyskomer
- senzor teploty
- odpocitaci stopky
- zaznamena kazdy uder srdce a umi pak vykreslit patricny grafy spolecne s rychlosti, vyskou a dalsima ukazatelema
- EPOC (je odvozeny z TF)
- moznost 2 plne definovatelnych obrazovek
- moznost ulozeni 99 mezicasu (T4 jen 50)
- moznost ulozeni 30 poslednich logu (T4 jen 15)
- Training Manager ma daleko vic funkci a grafu nez Lite verze. Chce to asi stahnout nainstalovat a omrknout.
Praha
Dagmara 14.05.2009 22:56:12
[quote=Radek Narovec]http://www.behej.com/2009051401-vyzva-zaslete-nam-hodnoceni-sporttesteru-suunto-tc.html[/quote] Tak to je skvělé! Doufám, že v brzké době bude zveřejněný výsledek na behej.com!
Zita 15.05.2009 22:53:48
[quote=mr.pohoda]Třeba tady se píše o zobrazení mapy z Polar 800CX – http://www.wellsphere.com/…800cx/540293[/quote] Nějak jsem ale nepochopila z toho članku, to je vykresleno pro model s GPS a nebo s FootPod, kde nějak zadáš body do mapy?
Litoměřice,Brno
mr.pohoda 16.05.2009 08:55:52
Jedná se o model s GPS, který sám trasu zaznamená, žádné body na mapě neklikáš. Musí se ale jednat o verzi CX. Pokud se o CX nejedná, GPS modul pouze zobrazí rychlost a vzdálenost, body do mapy však nezaznamená.
Zita 16.05.2009 09:37:20
Díky, takže když si koupím jen Running set s FootPodem, tak na nějaké vykreslování mapy mužů zapomenout, že?
A nevíte někdo jak to funguje u t6 a t6c?
Václavka 16.05.2009 12:47:28
Považuji se za rekreačního sportovce a moje zkušenosti s POLAR800×c s GPS sensorem: grafy TF, rychlosti a převýššení to ukazuje stejné jako u předchozí vezre POLAR800. Absolvovanou trasu je možno zobrazit v letecké mapě přes Google a za předpokladu stálého připojení k netu. V této mapě nějsou zakrasleny vrstevnice – což mi moc nevyhovuje a zatím se mi nepodařilo změnit nastavení (což možná ani nejde ) pro zobrazení v jiných mapách např. mapy-seznam-turistické. Polar používám převážně v kopcovitém,lesnatém terénu a se signálem GPS nemám problém
joshula 17.05.2009 16:18:32
Chtěl jsem se zeptat na možná trochu blbou otázku, ale musí se GPS senzor jak u T6c nebo 800×c nosit viditelně na oblečení kvůli signálu? Nebo může být i pod bundou, mikinou popř. v batohu. Vím, že hodinky od Garmina chytají signál i když přes ně je dlouhý rukáv od bundy nebo mikiny, ale nevím jestli právě tímto není signál ovlivněn? Díky
Praha 4 - Modřany
drakor 21.05.2009 20:03:18
[quote=Dagmara]Ale když nebudeš mít GPS, tak ti Polar nevykreslí ani výškový profil.....[/quote] Ale vykreslí, RS800 i RS800cx mají tlakoměr-výškoměr a pokud vím i teploměr jako Sunto t6c.
Sokolov
Praha 4 - Modřany
drakor 03.09.2009 11:19:56
[quote=Petr Javora]Podle mě jsou nejlepší Suunto t6c, a už brzy by měl být hotový test tak je dobré si počkat.[/quote] To je už snad pár měsíců, co se na behej.com objevila informace o chystaném testování t6c. Asi z toho sešlo, škoda.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.