Pražský maratón 2008 (Stromovka)
Exploser 12.10.2008 10:36:53
[quote=kanovsky]to vl001: Otázkou ještě je, jestli si mohu maraton dovolit při měsíčním objemu jen kolem 140 km, včetně závodů. Všichni maratonci, které znám, mají naběháno MINIMÁLNĚ 200 km měsíčně, spíše pak více.[/quote] Tak to asi neznáš mě. Otázkou ale je, jestli jsem vůbec maratonec.
Praha
zombice 12.10.2008 14:45:14
Tak doufam ze tohle http://zpravy.idnes.cz/…d-/praha.asp?… maraton nijak neohrozi… Po tom jarnim propadu byla totiz pres cestu na spodnim okruhu ohrada, tak doufejte ze to tam neoploti cely
Viking 12.10.2008 20:26:59
No díra je to slušná, uvidíme co s tím provedou..
Brno
Petr Kaňovský 12.10.2008 22:21:32
Pojedete někdo v sobotu ráno z Brna autem příp. autobusem? Ještě stále nejsem rozhodnut, zda se zúčastním (vidím to tak na 25%), ale přesto bych rád věděl, jak se na místo závodu případně dopravit (Prahu znám jen částečně a ve Stromovce jsem dosud nikdy nebyl).
Praha
štěpán_1981 13.10.2008 08:14:56
to Viking: ještě že jsme tam běželi v sobotu ráno, a ne v neděli, bylo to skoro přesně o 24h později : )) Dneska jsem běžel kolem, maratonského okruhu by se to snad nemělo dotknout, je to cca 10–12m od cesty.
Viking 13.10.2008 10:44:36
štěpán: třeba to povolilo tím, jak jsme dupali:-)
jxb 13.10.2008 15:43:39
Moc díky za odpovědi, musím říct, že jste mne docela přesvědčili to zkusit
Viking: Já bych to zkusil zaběhnout něco nad 4 hoďky – ale uvidíme. Teď jsem bohužel poslední dva týdny nestihl pořádně trénovat, takže jsem možná trochu z formy. Jinak moje oblíbené tempo je tak 4:48 na km (12,5 km/hod). Nejdřív se plánuji trochu pomaleji rozběhout (5:00 na km) a pak tempo udržet s přestávkami na pití. Na půlmaraton bych to vydržet měl a pak se ukáže…
Praha
zombice 13.10.2008 20:32:29
teda nechci sirit poplasny zpravy, ale dnesni zpravy primo z trati jsou takove, ze na malem spodnim okruhu je opravdu uzavrena cast chodnicku po ktere vede trasa a obehnout to v podobnem smeru jde jen po trave. Ale provoz tatrovek s michackama betonu i vecer kolem sedme veliky tak snad to kluci z metrostavu zalataj co nejdriv. Jinak vas ceka jedna krosova vlozka a tri steeplovy kdy se musi preskakovat dve velky hadice ;)
Nymburk
dan67 13.10.2008 21:16:59
[quote=Honza Pt]A co kondiční běžci kolem Miloše Š. přijdete nás letos povzbudit? Vloni jste byli super,moc jste nám pomohli.Každé kolo jsem se na Vás těšil až Vás potkám.To nám to uteklo . . Tak se pokusím něco podobného zorganizovat.
Srbsko
Had 15.10.2008 07:37:27
Ahoj, chci se zeptat, odkud je nejlepší přístup ke stadionu PSK(pojedu MHD), kde je start ? Při pohledu na mapu to vypadá, že nejlepší bude dojet trmvají na výstaviště a pak pěšky přes Stromovku, ale jestli je to jinudy rychlejší, rád si necám poradit. Díky
Praha 5 - Barrandov
Rosťa 15.10.2008 08:38:13
[quote=Had]Ahoj, chci se zeptat, odkud je nejlepší přístup ke stadionu PSK(pojedu MHD), kde je start ? Při pohledu na mapu to vypadá, že nejlepší bude dojet trmvají na výstaviště a pak pěšky přes Stromovku, ale jestli je to jinudy rychlejší, rád si necám poradit. Díky[/quote] Ke stadionu PSK na Císařském mlýně se dá dojet i autem, musíš ale přejet Výstaviště směrem k nádraží Holešovice a zahnout první doleva, kolem parkoviště dozadu k Vltavě, podjedeš viadukt a už jedeš podél vody, mineš lávku do Troje a za zatáčkou vlevo už je stadion PSK. Pěšky se dá ke stadionu dostat také zezadu, od Papírenské ulice v Bubenčni, já jsem vždy chodíval pěšky z Dejvické.
Viking 15.10.2008 11:42:33
to Had: pokud pojedeš MHD na Výstaviště, tak je to dle mého skromného názoru nejrychlejší přes tu Stromovku…
Srbsko
Had 15.10.2008 12:36:18
Bezva, moc děkuju za informace.
VlastaK 15.10.2008 17:27:44
[quote=Rosťa][quote=Had]Ahoj, chci se zeptat, odkud je nejlepší přístup ke stadionu PSK(pojedu MHD), kde je start ? Při pohledu na mapu to vypadá, že nejlepší bude dojet trmvají na výstaviště a pak pěšky přes Stromovku, ale jestli je to jinudy rychlejší, rád si necám poradit. Díky[/quote] Ke stadionu PSK na Císařském mlýně se dá dojet i autem, musíš ale přejet Výstaviště směrem k nádraží Holešovice a zahnout první doleva, kolem parkoviště dozadu k Vltavě, podjedeš viadukt a už jedeš podél vody, mineš lávku do Troje a za zatáčkou vlevo už je stadion PSK. Pěšky se dá ke stadionu dostat také zezadu, od Papírenské ulice v Bubenčni, já jsem vždy chodíval pěšky z Dejvické.[/quote] Rosťo, tebou popisovaná trasa kolem Výstaviště směrem k nádraží Holešovice a první doleva, ho přivede do zákazu odbočení. Bez porušení dopravních předpisů se dá do Stromovky dostat jedině z ulice Bubenská, kterou projede rovně do ulice Za Elektrárnou, která vede do Stromovky, nebo z ulice Partyzánská od nádraží Holešovice směrem k Výstavišti, kdy hned za viaduktem odbočí do prava opět do ulice Za Elektrárnou. Zmíněná křižovatka je dost často řízena dopravní policií, takže příjezd směrem od Výstaviště bych neriskoval.
Jarda /xxx/ 16.10.2008 08:26:27
Ahoj. Bohužel musím svůj start v závodě zrušit. Přišla na mě nějaká viróza a rýma. Mám problém vyjít bez zadýchání i schody do 1. patra. Ať se vám závod vydaří!
(Co se týká avízovaného losování pro start v Budějovickém Mercury centrum maratónu, tak jste asi už zaregistrovali, že vzhledem k tomu, že nebyl překročen početní limit přihlášek, losovat se nebude. Všichni, kteří se doposud přihlásili a zaplatili startovné jsou definitivně ve startovní listině zapsáni.)
APACHI.CZ 16.10.2008 19:43:08
dnes jsem byl na místě s pořadatelem a toto jsou poslední zprávy před závodem:
- téměr 200 závodníků ve startovní listině – 28 závodníků s osobním rekordem pod 3 hodiny, dalších 101 závodníků s rekordem pod 4 hodiny.
- přes 50 závodníků, kteří mají odběhnutých více než 10 maratónů
- časomíra zajistí mezičasy v jednotlivých kolech (po 5km)
- každý kdo je do teď přihlášen dostane v sobotu při prezentaci startovní číslo se svým jménem
s pozdravem
Marek Blažek sportovniservis.cz
sam 16.10.2008 20:06:14
To mblk: Můžeš, prosím, popsat, jak je resp. bude zasažena trať pracemi Metrostavu a případně i zábranami kolem propadlého terénu ?
Viking 16.10.2008 20:51:56
Tak nejenom propad, teď nám i Stromovka hoří.
ivca 16.10.2008 22:15:18
ja sem Same ze zvedavosti psala tiskovymu mluvci Metrostavu ale on mi nebyl schopny uz dva dny odpovedet :/ Jinak co se tyce provozu nakladnich aut tak ten se den ode dne zmensuje, ale v jame se porad pracuje, i dnes vecer se tam delalo a na spodnim okruhu porad je ta ohrada pres cestu, ale myslim ze by to posunout mohli. I ty dve ohromny hadice ktery se motali 3× na jednom okruhu, tak ty uz stahli, tudiz snad dokoncujou…
sam 17.10.2008 08:07:25
Ivčo, dík za info. Snad tedy cesta do Prahy v sobotu nebude marná. Jen se trochu divím, že se k tomu ještě nevyjádřil nikdo z pořadatelů. Mít takovýhle průšvih na trati, tak bych považoval za normální těch cca 200 přihlášených alespoň trochu informovat o stavu věci.
ironman 17.10.2008 11:40:36
mam stejny nazor, poradatele by nam k tomu neco rici mohli. Preci jen to uz par lidi je.
LiborT 17.10.2008 13:54:07
V tomto vláknu je napsáno, jak se dá dostat na místo i autem a já bych se chtěl zeptat zkušených, jak je to tam s parkováním. Nebude problém s místem. Díky.
Brno
running-observer 17.10.2008 14:34:04
Pokud si pamatuji z předchozích let, dalo se vždy zaparkovat na místech blízko startu a cíle (a šaten). Ale nevím, jak to bude letos, tím spíše, jestli věci jako příjezd nebudou ovlivněny požárem…
ivca 17.10.2008 16:43:11
prijezd by pozarem nemel byt vubec ovlivnen, precijen ta krizovatka je od hlavni brany hodne daleko a pak se jede kolem vystaviste zezadu na druhe strane. Stromovka pozarem zasazena nebyla a je normalne otevrena, dnes uz ani nejezdily nakladni auta uvnitr parku a zamestnanci Metrostavu ocistovali stezky od oleje a dalsich necistot.. Problemem podle me zustava ta ohrada na cca 200 m okruhu, ktera se tak lehce jak sem vcera psala neposune, neb uvnitr je tesne na ni nalepena bunka se kterou nikdo jen tak nehne..
Praha - Klánovice
Ondra1 17.10.2008 19:49:41
Ahoj,
v kolik je prosím start, někam jsem zasel termínovku:-)
Díky:)
Ondra
Sedlčany, Praha 3 - Vinohrady
Oslík 17.10.2008 20:01:02
Start je v 10 hodin, Ondro. Běžíš, nebo se jdeš jen „pokochat“? :)
Praha - Klánovice
Ondra1 17.10.2008 21:39:20
[quote=Oslík]Start je v 10 hodin, Ondro. Běžíš, nebo se jdeš jen „pokochat“? :)[/quote] Jo jo, pokusím se to odchvátat:-)
Praha-Bohnice
BuckTheBug 18.10.2008 17:09:26
Ahoj, dneska se musím pochlubit! Nový osobák 3:42:49, tj. zlepšení o víc než 16 minut. Původně jsem chtěl běžet v tempu 5:30, ale všechno vycházelo mnohem lépe, než jsem si vůbec troufl doufat. Podle předběžných propočtů to bylo možná i s negative split! S pár Tragedama jsem mluvil, ale co ostatní, jak se dařilo Vám?
Viking 18.10.2008 17:42:20
BuckTheBug: Gratulace, super zlepšení. Já jsem si taky udělal osobák, kupodivu hned při prvním maratonu (cca 3:42:20).
Praha-Bohnice
BuckTheBug 18.10.2008 17:53:52
Viking: Taky gratulace! Velmi slušný první maraton. Příště to bude ještě lepší.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.