Boty pro širší nohu s vysokým nártem
martinha 21.01.2008 08:13:38
Dobrý den, Jsem věčný začátečník. Před deseti lety jsem si koupil boty Brooks, typ už si nepamatuji. Byl jsem nadšený především z došlapu. Byly pohodlné a asi 4 x jsem s nimi uběhnul 12 km. A byla to pohoda. Pak jsem si asi před 5 lety koupil Reebok, protože byly ve slevě a já chtěl začít zase běhat. Opět jsem měl výborný pocit z došlapu. Použil jsem je párkrát. Nikdy jsem nedokázal zlomit tu hranici, kdy běhání přestane bolet a začnu se na něj těšit. Až loni jsem s těmi starými Reeboky začal pravidelně 5 km denně. Postupně jsem se dostal k tomu, že jsem si dal jednou týdně 13 km. Pořád byly pohodlné. Prostě žádnýn problém. A když už jsem začal opravdu běhat, rozhodl jsem se, že si koupím nové boty. Začal jsem se o to zajímat. Dozvěděl jsem se jak má každý nohu jinou, a spoustu těch zajímavých věcí. Tak jsem dlouho vybíral. Měl jsem na noze Mizune, Brooks a Asics. Nakonec vyhráli Asics Nimbus 9. Stály přes 4 tisíce a v prodejně na noze byly opravdu nejpohodlnější. Už jsem se těšil jak budu opět nadšený z došlapu. Bohužl to se nekonalo a od té doby co je mám tak mě začalky bolet nohy. Kolena, lýtka a po cca 8 km jak nateče noha tak je mám úzké ve špičce. Víc jak 5 km se s ními běhat nedá, přijdou mi děsně tvrdý na silnici. Už jsem s nimi uběhnul přes 150 km a pocitově je to spíš horší než lepší. Určitě se najde běžec s širší nohou a vysokým nártem jako mám já. S jakými botami máte dobré zkušenosti? Hlavně bych chtěl nějaké měkčí než jsou ty moje současné. Jak se z tohoto nákupu poučit? Díky za vaše komentáře a doporučení. Martin
Brno
rk 21.01.2008 09:38:07
Nevím, jestli bolest kolen a lýtek má v tomto případě příčinu v botech a v šířce nártu. Spíš bych kladl důraz na pravidelnost a jen pomalé zvyšování vzdálenosti. Raději indiánský běh s chodeckými pasážemi než bolest. Nespěchat. Jinak na českém trhu mají větší šířku New Balance 846 (2E místo obvyklého D).
martinha 21.01.2008 09:56:18
Tu bolest spíše dávám za vinu spíš té tvrdosti bot. Ale taky jsem se domníval, že by to mohla mít na vině ta zátěž. Běhal jsem už měsíc pravidelně 6 km denně (před tím 3 měsíce 3 x týdně 6 km) a bolest se objevila až s novou botou. Martin
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.