krosové boty
Praha 9
Lubos M 30.11.2007 11:40:27
Jsou k něčemu dobrý pokud se běhá na namrzlém asfaltu, nebo je to stejný jako klasický boty? Pokud je to v nich lepší,můžete doporučit nějaký dobrý typ?
Praha
Křov 30.11.2007 15:05:46
Luboši, jde o to čemu říkáš namrzlý asfalt. Krosový boty jsou dobrý na sněhu a to i na slabší umydlené vrstvě, ale musí být aspoň trochu měkká. Pro asfalt s tenkou a hladkou ledovou glazurou ti asi moc nepomůžou, to jsou pak možná lepší normální silniční boty, pokud možno s měkčí přilnavější podrážkou – tak se to tedy jeví mě osobně, ale mám zkušenosti jen s krosovkama Sauconny, takže někdo ti dá třeba jinou radu.
Praha 9
Lubos M 30.11.2007 15:31:38
Krosovy boty maji horsi tlumeni nez normalni boty?
Sedlčany, Praha 3 - Vinohrady
Oslík 30.11.2007 16:29:00
Jj, je to proto, že terén je měkčí než asfalt. Jestli tedy normálními botami myslíš treninkové boty na asfalt… Dodal bych, že na zimu se doporučují i krosovky nové, protože zem bývá zmrzlá (=tvrdší), takže hezky nové boty umazat v zimním marastu a ne až v jarním blátě :D K Tvé původní otázce: myslím, že Mizuno dělá dobré boty na kros, sám mám Wave Blaze a jsem spokojen (i když musím přiznat, že jsem v nich od zimy neběžel – není kde :( Ale na čerstvém sněhu se v nich asi běhá lépe – mají lepší záběr a snad ani nejsou tak prodyšné, ale to je subjektivně)
janob 30.11.2007 16:39:43
Ja som si kupil na zimu Brooks Adrenaline ASR ( All Season Running). Maju pevnejsi zvrsok nez bezne boty a maksiu podrazku s hrubsim dezenom.
Na snehu/lade som ich zatial nemal moznost vyskusat ale na mokrom hladkom asfalte drzia o dost lepsie ako moje ostatne boty ( Mizuno Wave Precision, Asics GT1110 ).
Liberec
Xixao 03.12.2007 14:27:17
Daji se sehnat specialni bezecke boty s kovovymi hreby v podrazce, neco jako orientacke boty. Myslim ze je vyrabela firma Jalas ale nejsem si jist.
Dobřichov
honzaherda 03.12.2007 17:36:17
Krosové jsou dle mě lepší na mokrý, lehce zabahněný asfalt pokrytý listím atd, na ledu nepomůže nic … Jinak nedoporučuji ovšem své Adidas TR9 – byly tak pěkně odtlumené, že se mi zbortila celá podrážka ke straně a už v nich nemohu běhat. Ale víc jak 2roky jsem je skoro nepoužíval, takže záruka v čoudu. Nicméně je musím pochválit za dobře povedený svršek, všitý jazyk, reflexní prvky apod. Ale to už mi je k prdu …
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.