Viděl jsem běžkyni, běžce
Devlin 06.08.2010 22:45:44
Zajímavá věc. Když jdu běhat za světla do lesa kolem Lesné a Soběšic,nepotkám nikoho. Když se vracím v deset večer z města ,je to tu jako na dálnici. Všichni běhaj ve tmě po asfaltovým chodníku.
leontynka 10.08.2010 09:41:50
Včera večer kolem osmé dva „úlovky“. Jeden mladší kluk v Černých Polích na Sládkové v modrém tričku a o cca 20 min. později křižovatka Lesnická/Provazníkova kluk v černém – ten pozdravil
rach 10.08.2010 10:42:12
Já jsem včera v lese mezi Záhlinicemi a Kroměřížem potkal mladého róma. Pozdravili jsme se.
Liberec
Rybka77 11.08.2010 22:51:13
já viděla dnes v jablonci běžce, ten hezky pozdravil. a pak 2 běžkyně nebo snad i 3…těm se nějak nechtělo, ale asi u 3. kolečka došlo na úsměv atd.
tam fakt běhá lidiček dost.:-)
jen nevím, zda chodí sem na forum.....;-)
leontynka 24.08.2010 11:28:21
Včera na Bieblové mě na mém šestém kilometru předběhl blonďák v červeném tričku. Pozdravil a zeptal se jak to jde… pak mi sice utekl, ale bylo to milé.
Olomouc
321919 29.08.2010 22:35:45
Dnes mezi 10 – 11 hod. v Olomouci ve Smetanových a Čechových sadech jsem potkal celkem 4 nebo 5 běžců a běžkyň. Možná je to jen můj pocit, ale zdá se mi, že červnovém půlmaratonu se začalo objevovat více běhajících lidí. Jen tak dále.
Černé Voděrady
MartiNo 31.08.2010 09:14:56
Dnes v 6:20 u Hostivařské přehrady jsme potkali (běžela jsem s manželem) drobnou běžkyni v černém triku, kolem pasu něco světlého. Běžela velmi rychle po asfaltové cestě od hráze na Petrovice, my v opačném směru v pořadí manžel – vyšší štíhlý, opodál já menší širší, oba v modročerném. Zdravili jsme se, my poněkud v šoku že tak brzo ráno potkáváme v parku vůbec někoho (kromě rybářů)
leontynka 31.08.2010 11:34:46
Včera večer na Okružní v Brně 2× stejného běžce s čelenkou, nepozdravil ani jednou
moo 31.08.2010 16:01:36
>> leontynka, 31. 08. 2010 11:34:46
jsem z cernych poli a po okruzni taky obcas beham, tak az pujdes priste behat, dej vedet, at se muzem pozdravit :) eva
leontynka 31.08.2010 16:05:10
>> moo, 31. 08. 2010 16:01:36
Bydlim taky v „Blackfieldu“, kam tu chodis behat?
Vladix 31.08.2010 18:33:07
Dnes, okolo 17:00 chlapík v kratasoch a červenej bunde, na rohu ulíc Ruská, Konopišťská a Benešovská. Pozdravili sme sa, on upaloval do kopca na Ruskú a ja „šnekoplazem“ za ním. Takže som stihol len chvilku pozorovat bežeckú techniku. Našlapoval na paty. Ja som cupital po špičkách. Ale potešilo ma, že nie som v tejto oblasti jediný „blázon“ behu zdar
Benešov u Prahy
chuchvi 04.09.2010 22:50:33
Po 17 hodině jsem se potkal s běžkyní na železničním mostě v Benešově.Já pozdravil,ona se příjemně usmála.
Praha
Jizi 13.09.2010 11:43:52
Dneska kolem desáté dopoledne u Hostivařské přehrady – tři OB (neplést se značkou tamponů, osobní zkratka pro Opravdové Běžce) – dva kluci, jedna holka, všichni pozdravili, s paní jsem prohodila dokonce i pár slov – příjemná změna, většina žen na moje zubení a mávání reaguje v lepším případě mračením, v horším úplnou ignorací, čím to?
moo 13.09.2010 12:12:11
>> leontynka, 31. 08. 2010 16:05:10 kdyz uz se dokopu jit behat, tak vetsinou bezim po okruzni okolo lesne,nekdy bezim pres lesnou do sobesic a zpet, nekdy dojedu do sobesic autem a pak beham v lese, zalezi na tom,kolik mam casu. nikde jinde se tady moc neda :(.eva
r4d3k 24.09.2010 08:00:45
Včera v Milevsku běžkyně. Kolem 17.30 hodin. Moc běžců tu nepotkávám, vlastně skoro nikoho.
Pardubice
Verbir 24.09.2010 08:45:57
Mě mrzí jedna věc. Běžím po lese – proti sobě vidím běžce. Samozřejmě pozdravím – málokdo však reaguje – a někdo se dokonce cítí dotčen, že jsem si ho dovolil pozdravit. Mezi běžci bývalo vždy zvykem se vzájemně pozdravit – bohužel se to čím dál tím více vytrácí…
PawelN 24.09.2010 10:47:42
Včera kolem 6–7 večer si to hrnu na silničce dolů přes Radostice a najednou před sebou vidím běžkyni. Podle postavy bych tipoval mladší ročník (zepředu jsem jí bohužel neviděl:( ). U koupaliště jsem počkal, ale asi odbočila do Radostického údolí, protože se neobjevila.
leontynka 24.09.2010 11:45:17
Včera na Lesné – Okružní běžec. Já supěla nahoru, on běžel dolů, ale nepozdravil…
80.honza 24.09.2010 11:56:34
tak to já běhám v lese kde nikdo neběhá , je to tam trochu víc do kopce, ale aspon mám klid a nikdo nezdržuje a nečumí:))
Praha
Jizi 24.09.2010 13:59:33
Dneska dopoledne cestou k Hostivařské přehradě běžec do půli těla v modrých kraťasech v protisměru a na hrázi kluk v bílém triku – oba slušně makali a jeden jako druhý moje mávání a hollywoodské úsměvy ignorovali… Tak nevím, čím to – že by většinu běžecké populace zdravení obtěžovalo?
Praha 4
Dav 24.09.2010 14:23:32
>> Jizi, 24. 09. 2010 13:59:33
Nevzdávej to a třeba tu hráz prolomíme a zdravení se stane zvykem.
jan.pipek 24.09.2010 15:45:50
Koukám, že se to tady zvrhává v pláč nás správných nad tím, jak ti ostatní už (nebo ještě) nejsou správní. Osobně taky s potěchou registruji, když mě někdo pozdraví, a naopak si sám pro sebe utrousím nějakou poznámku, když nepozdraví, ale jinak bych to tak černě neviděl. Dlouhodobě v Praze na různých místech, v různých časech (a tedy na různých „sortách“ běžců) pozoruji zastoupení (mnohdy mile) pozdravivších 50–80 %.
Když započítám, že jsou chvíle, kdy sám nepozdravím, protože si druhého nevšimnu nebo sotva lapám po dechu (či v extrémním případě když mě otrávilo dvanáct nezareagovavších běžců za sebou), a vezmu v potaz i to, že někdy je pozdrav tak nezřetelný, že si ho nemusím všimnout, tak z toho soudím, že situace není ani zdaleka tak špatná. Ba je vlastně docela dobrá.
Hlavu vzhůru – začněme si více všímat těch, kteří nás příjemně pozdraví. Ostatních si nevšímejme a už vůbec jim nic nevyčítejme. Proč taky? Běháme nebo kádrujeme lidi?
Praha
Jizi 25.09.2010 10:08:24
>> jan.pipek, 24. 09. 2010 15:45:50
V zásadě s tebou souhlasím ALE osobně považuji informaci o tom, jestli mě někdo pozdravil nebo ne za součást vnější charakteristiky běžce. Nevím jak ty, ale já si ve chvíli, kdy se culím a mávám na cizí chlapy, kteří mě ignorují (o ženách ani nemluvě), nijak správná nepřipadám. A kádrování nemá, díkybohu, s během nic společného – už v Hurvínkově abecedě slušného chování, se jeden dozvěděl, že pozdravit je slušnost, odpověď na pozdrav povinnost – to nemá nic společného s politickou loajalitou…
Kayale 27.09.2010 10:43:43
Musim říct, že zdravení běžců a běžkyň, kerý na svym běhání potkávám, je jeden z důvodů, proč mi příde běhání úžasný! Cyklisti se nemůžou moc stihnout zravit (zaprvý vykonávají podstatně rychlejší pohyb než běžci, a taky helma a pod. dost zastřuje tvář :) ), ale běžci!! Jo, občas se ten druhej člověk kouká buď do země nebo úplně mimo mě, že nedojde ani k očnímu kontaktu, ale většinou jo, já mávnu a usměju se a eště se mi nestalo, aby můj pozdrav nebyl opětován, a já mám pak strašnou radost už z toho, že se díky mě někdo usmál, někdo úplně cizí! :) Zdravme pořád, nevzdávejme to, je to super!!! :)
Kateřina G. 28.09.2010 09:52:54
V létě jsme byli na pracovní dovolené v Brně a když jsem chodila běhat, tak jsem se rozhodla zdravit pěkně nahlas i lidi, které jsem ráno potkávala osamělé. Filozofií tohoto rozhodnutí bylo, že nikdy nevím, kdy budu potřebovat pomoc druhého člověka a tak je lépe být milá a vstřícná. Dost často lidé odpovídali, ale ve všech případech, i tady doma, jsem pokaždé pozdravila první. Minulý týdne (myslím) mě pozdravil běžec tady na Turnovsku a já z toho mám zážitek ještě tento týden. Jednak jsem byla v milém šoku, že jsem potkala běživšího člověka a jednak z toho pozdravu. Byl rychlejší a předbíhal mě, takže jeho výchozí pozice pro pozdrav byla nevýhodná.
Perky.. 03.10.2010 14:56:44
Tento čtvrtek jsem se zúčastnil armádního půlmaratonu v Pardubicích..startéra nám dělala naše největší ženská běžecká legenda,paní Jarmila Kratochvílová,ale co mě zaujalo ještě víc na startovní čáře, to byl chlapík s plynovou maskou OM 90 na obličeji. Říkám si dobrý blázen-asi běží štafetu na 5km. Po startovním výstřelu si to směle pádil 4min.na km a na 5km byl po mém boku za 20:00, k mému velkému překvapení nikomu nepředal a běžel dál..držel se mě dobrých 13km a i když jsem se necítil nejlépe,můj cíl byl jasný-utéct tomuto maskovanému běžci. Nakonec se mi to povedlo,ale tento borec z brigády rychlého nasazení ,má u mě velký respekt-schválně :kdo z nás umí dát 21,1km za 1:27 v plynové masce?Já tedy ne :) smekám..
Brno
milan 05.10.2010 06:03:31
Včera večer kolem 19 h jsem na Hlinkách zahlédl povědomou postavu se světlým šátkem. Byl to Luckyboy?
Žďár nad Sázavou nebo Brno
Luckyboy 05.10.2010 12:56:38
>> milan, 05. 10. 2010 06:03:31
Byl. Měl jsi křičet.
ozogan 21.10.2010 21:43:22
Normálně bych to sem napsal, ale bylo to podle mě dosti kurióní místo kde jsem potkal mladou běžkyni dnes večer o půl osmé. Měla na hlavě čelovku (vypnutou) a bylo to v obchodním domě Lidl v Olomouci, něco tam nakupovala. Měla ale běžecké boty a světle modré sportovní oblečení, vypadalo to že běhá často. Neměl jsem odvahu ji tam mezi těma regálama oslovit. Ta čelaovka mě tam ale strašně fascinovala.
Černé Voděrady
MartiNo 14.11.2010 19:09:39
V dnešním překrásném (až podivně) dni jsme s manželem vyběhli po Brdech. Potkali jsme mraky cyklistů, kočárků, chodců, psů a taky tři běžce. Jeden pádil proti nám do kopce rychleji, než my z kopce, manžel si jen stihl všimnout, že se v tom vedru pohybuje v bundě… Druhé běžecké potkání bylo opravdu milé – dvojice podobná jako my, pán nesl cosi v ruce, dáma na lehko (u nás manžel na delší běhy neprozkoumanými trasami nese v jedné ruce lahev s vodou, ve druhé mapu, já jen kousek chleba v miniledvince…) – s úsměvy jsme se zdravili Jo ještě s nimi běžel spořádaný pes
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.