Zimní bunda na běhání
Choceň/Chomutov
obrik 27.09.2007 11:19:41
Prosím poraďte, jakou koupit bundu na běhání. Je lepší klasická volná větrovka, pod kterou dám ještě třeba jednu vrstvu, nebo se oplatí koupit bundu na tělo, která neplandá a má nějaký ten neprofuk, či jak se to jmenuje? :) U té větrovky mám obavy, že bude na mě poskakovat a bude pod ní foukat, u té bundy na tělo si zas říkám, aby v tom nebyl člověk jak ve svěrací kazajce – dost těžko jsem si zvykal na obtáhlé tričko, nikdy jsem nic takového nenosil a je to pro mě nezvyk. Jo a kupujete bundy s kapucí nebo bez? Kolik je potřeba investovat do běžecké bundy, aby za něco stála? Co byste poradili?
Díky, Petr
Sedlčany, Praha 3 - Vinohrady
Oslík 27.09.2007 17:35:00
Ahoj, nemám moc zkušeností, ale já mám nejlevnější bundu ilumiNITE – cena kolem 1000 Kč, nepromokavá, lehká a když běžíš ve tmě proti autu, tak svítí. Moc těsnou bych nevolil – i když se ti pod ní vejde více vrstev, hodně se propotíš a pak ti v ní bude chaldno. Já tedy doporučuji ilumiNITE, ale je to čistě subjektivní názor, někde je tu o těchto bundách vlákno…
Manětín
Kydy 27.09.2007 20:31:49
Já jsem zrovna dnes vytáhl své zimní oblečení. Mám pogumovanou bundu, která má spoustu různých utahovacích provázků a knoflíků a je mi dostečně volná pro přidání vnitřních vrstev. Hlavně: NEPROFOUKNE… to je pro mě priorita. Dřív jsem běhal třeba s pěti vrstvama, ale foukalo mi na pajšl… Teď mám jen dvě… tři vrstvy, a je mi fajn. Když je velká zima, přidám vrstvu, utáhnu provázky (=zateplení) a svištím si to při stabilní teplotě… pohoda
… jo a koupil jsem jí za 40,–Kč ve frcu
Žďár nad Sázavou nebo Brno
Luckyboy 28.09.2007 10:12:08
mam crafti bundu s hyperventem (castecny neprofuk). jsem s ni spokojeny. v zime (cca –8 stupnu) beham obvykle ve 3 vrstvach – zateplene triko, mikina a bunda a zima mi jeste nebyla… pokud te zajima cena, tak ta moje stala nejakych 1100 korun.
Vašek 28.09.2007 10:27:45
Já mám taky bundu od ilumunite, není úplně přiláhavá, rozhodně mi však neplandá. Je bez kapuce. Běhám v ní a dlouhém termotriku a na minulou zimu to zcela stačilo. Teď na podzim jsem jí zase vytáhl a s lehkým tričkem a vyhrnutými rukávy mě chrání před deštěm/větrem. Je to tahle: http://www.e-levne.com/…uct_info.php?…
rorda8 23.04.2009 22:50:24
Vracím se k tomuto tématu, i když se spíše blíží vedra … :) Vláken na dané téma je hodně, ale nikde jsem nezachytil, jestli někdo používá nějaký zateplený typ bundy … Klasickou běhací větrovku mám, ale zajímá mě řešení do slušných mrazů, kdy i tak běhám … Nepřijde mi totiž, že kdybych použil klasické vrstvení do tří vrstev a poslední by byla ta zmíněná větrovka, že by mi pomohlo jen termoprádlo a nějaký fleece … Pokud budete mít tip, např. Craft, vůbec se bránit nebudu … ;) Díky.
Ladislav Mertlík 25.06.2009 14:51:20
Já v zimě běhám i běžkuju v tomhle lehkým membránovým skeletu TORINO ROGELLI [url]http://www.rogelli.cz/vyhledavani.htm?q=Zimn%C3%AD%20ultralehk%C3%A1%20softshellov%C3%A1%20bunda%20TORINO/[/url]
Ads 20.07.2009 14:49:39
Ja beham v zime v zimnich elastacich, zimnim spodnim triku od Craft, neprofoukave bunde od Craft, a je mi dost teplo. V tomto beham i pri –10C.
Lucka
Františková
15.01.2010 19:20:18
Doporučila bych tuhle funkční mikinu http://www.affekt.cz/…an-1448.html Craft značka je fakt dobrá.
Jarda /xxx/ 15.01.2010 21:06:25
U bnzinek OMV probíhá akce zimního sportovního vybavení. Bunda vyjde za 550 (plus odevzdat kupónky za tankování). V ničem jiném teď v zimě neběhám, jsem spokojen, jen jsem dodatečně navlékl gumu do spodního lemu, aby mi nepodfukovalo na záda. Na pumpách mívají většinou bundy se žlutými zipy, ale prý ještě dorazí várka v černém provedení.
StanoB 17.01.2010 00:13:06
Tiez som si dlhsie zvykal na priliehave termo trika, ale tu mozem odporucit Moira s Polypropylen vlaknami, alebo Lowe Alpine DryFlo + uz spominanu vetrovku – tenku Craft Hypervent.
Radsej tesnejsie veci, nemam rad ked to vlaje okolo mna. Pod Craft Hypervent v pohode oblecies dve aj ci tri tensie vrstvy. Kapucnu by som nikdy nevyuzil. Ked leje, tak leje a zmoknes tak ci tak, ked je zima a fuka, mas ciapku.
a ci to obrikovi pomoze? vlakno stare min 2 roky
Karelll 21.12.2011 12:02:48
Ahoj, kdo má jaké zkušenosti se značkami na běžecké oblečení..která je fakt dobra?
Hanka77 25.01.2012 09:56:52
>> obrik, 27. 09. 2007 11:19:41 Ahoj…tak já bych určitě koupila ted na zimu zimní bundu na běhání..ja běhám uz pár let..a ted na zimu jsem si koupila tudle bundu http://www.rogelli.cz/…dua-cervena/ nějakou mikinu nebo něco teplého pod to..pak tudle bundu a jsem ready..zálezi taky v kolika stupních ted v zimě běháte…Tadle značka Rogelli je podle mě dost dobrá a halvně cenově dostupná..nijak předražená není,jak ty ostatní značky… tak to je jen takový typ…jinak jsou i jiné značky…
sam 25.01.2012 14:12:22
Může prosím již někdo z adminů něco udělat s těmito opakovanými skrytými reklamami na Rogelli ? Hanka77 v profilu Hanka Krátká Karelll v profilu Karel Krátký Prostě někdo stále zakládá fiktivní uživatele a plácá do fóra pochvalná doporučení na bundy a oblečení Rogelli.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.