Achilovky - copak ty nikoho nebolí?
dax 18.10.2015 23:00:58
>> luckar777, 17. 10. 2015 11:10:34
V podstatě souhlas se Zdenem, tedy nenechal bych achilovky, resp. nohy úplně bez pohybu, zátěže, protože nohy takto ochabnou a bude déle trvat, než se zase dostanou do formy. Já měl s achi problém zatím pouze jednou, byl velmi podobný tvému a na 99% byl způsobený botou. Takže bych doplnil ještě jednu věc a sice zalovit v paměti, jestli třeba nezačaly problémy po výměně obuvi, nebo po nějaké jiné změně.
luckar777 19.10.2015 18:40:48
>> dax, 18. 10. 2015 23:00:58
Botami to určitě není. Začala mě bolet po TV, kde jsme skákali trojskok ( 3 skoky snožmo rychle za sebou) a tam byla velká zátěž na nohy. V botách, kterých běhám se mi max. dělají puchýře, těmito být nemůže :D Ale noha už je v pořádku, jn občas vrže.
luckar777 29.10.2015 20:14:13
Dobrý večer. Asi před 14 dni jsem zde psala o tom, že mám zánět achilovky, ale nebolí mě jen v ní lupe. Teď mě vůbec nebolí, jen mi v ní při výskocích (angličáky, dřepy s výskoem,..) křupe. Omezení jsem měla (mám) takové, že jsem posilovala vrch těla a nohy, tak abych achilovku nezatížila nebo mi v ní neřkupalo. Myslíte, že mám počkat nebo se už vrátit do starých kolejí a achilovka přestane časem křupat? Mažu ibalginem duo a protahuji. děkuji za odpověď.
Xtrem14 19.11.2015 14:54:09
Ahojte. Tak Vám popíšu o mou zkušenost se zánětem. 3.10 jsem si zaběhl predator dril v Oboře. Druhý den okolo 14 hodiny jsem začal cítit ostrou bolest v pravé achilovce (při jakémkoliv pohybu, nejvíc při chůzi do kopce a do schodů). Po 4 dnech bolest ustoupila a začalo vrzání. Ortoped předepsal diclofenac duo a klid a fyzioterapeut nohu otejpoval,což docela pomohlo. Přehodil jsem si všechny šichty na noční, během které je mnohem méně pohybu. A ve volnu vyřadil veškeré aktivity. Vrzání už je po měsíci a půl minimální, nebo žádný. Víc to vrže pokut nohu víc zatížím (delší chůze, protahování, prochladnutí). Zkoušel jsem si šlachu mazat postupně konopnou, kostivalovou a teď ibalginovou mastí a všechno mi přijde, že zabírá max. 3 dny. Koupil jsem neoprenovou bandáž která hezky hřeje a podpatěnky. Příští týden jsme objednanej na rázovou vlnu od který si dost slibuju. Zánět u mě konrétně připisuju několika faktorům najednou. Špatně jsem se rozehřál a protáhl před během, noha prochladla (hodně se lezlo ve studeném blátě), dost tomu taky nahrál nerovnej terén trati, nějakou část viny nesou boty ( reebok mají dost utopenou patu) a večer jsem místo odpočinku a regenerace šel na pivo :)
Xtrem14 03.12.2015 10:14:43
Jak již bylo zmíněno výše, tak každému pomohlo něco jiného. V mém případě to byla kombinace rázových vln (po druhé aplikaci je po problému) podpatěnek, mazání veralem, udržování v neustálém teple (silná ponožka a neoprenová bandáž) a 3× denně knieppova koupel. Šlacha už nevrže ani nebolí, ale radši si dám až do jara pauzu od běhání. Je lepší chvilku nic nedělat, než to přepísknout a odstavit se třeba na rok.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.