Garmin FootPod - přesnost měření vzdálenosti v závislosti na rychlosti běhu
behejkrat 17.05.2013 01:57:17
Jakou s tím máte zkušenost? Já osobně bez kalibrace – při rychlosti 5min/km přesnost kolem 99%, při 4:00min/km 96%, při 3:40min/km ale horší než 88 – 87%. Ten rozdíl větší než 10% při změně rychlosti o 1:20min/km mi přijde trochu velký. A silně převyšuje deklarovanou přesnost 95% bez kalibrace. Máte podobnou zkušenost nebo je to na reklamaci? A neví někdo jak se s rychlostí běhu mění přesnost u FootPodu SPEED_CELL™ od Adidasu? Je „odolnější“ ? Případně dá se spárovat se sporttestry od Garminu?
Český Brod
mirek33 17.05.2013 10:14:48
Mám zkušenost s běžeckým senzorem S3 od Polaru. Je to zkušenost podobná. Mám „kalibrační trasu“ přesně 10km. Když senzor zkalibruji při nějaké rychlosti, pak podle mé zkušenosti udávaná přesnost ( u Polaru S3 jsou to cca 3 procenta, myslím že to bude znamenat plus/minus 3 procenta, tj. celkový interval 6 procent)platí pouze pro tuto rychlost, na kterou bylo zkalibrováno. Čím vyšší rychlostí běžím, tím delší trasu mi to ukáže (po uběhnutí zkalibrovaných deseti km). Při změnách rychlosti od 5min/km do 7min/km bych to odhadl na +/-10 procent. Navíc je tam vidět i zřetelná závislost na teplotě ( v zimě jinak než v létě). Vzhledem k tomu, že Polar, Suunto a Garmin patří mezi ty nejlepší, pochybuji o tom, že by to bylo možné měřit přesněji, myslím, že to jsou současné technologické možnosti realizace měření akcelračním senzorem. Mám už druhý S3 senzor a je to stejné jako u prvního. Velmi pochybuji, že by mezi špičkovými výrobci byly velké odchylky.
behejkrat 01.06.2013 03:41:15
>> mirek33, 17. 05. 2013 10:14:48
Tak se mi podařilo zakoupit ten SPEED_CELL™ od Adidasu za 600 Kč,– v akci. Zkušenost po prvním tréninku na dráze bez kalibrace. Chůze odchylka menší než 1%, klus 5:14min/km téměř 100% přesnost, běh 3:40min/km odchylka kolem +3%. Změna přesnosti měření mezi 10min/km a 3:40min/km max +4%. Rozklusání a vyklusání 3km v tempu 5:40min/km výrazně zvlněný terén + 3 až 4% v obou směrech. Spárování s mým Forerunner 60M bez problému.
RoobertG 01.06.2013 15:08:12
Používám foot pod od timexu, ale je to podobné system ANT+ . Pro různé rychlosti mám zjištěné různé kalibrace (%). Pak stačí jen pred zahájením tréninku, závodu nastavit kalibraci pro dané tempo a přesnost je takrka vzdy zarucena.
Praha - Vršovice
Chrosel 08.06.2013 06:47:08
Přidám informaci, že s Garminem ( vyzkoušeno 910×t ) funguje bezvadně SUUNTO foot pod mini. Co se týká rychlosti a vzdálenosti, beru data z GPS, z footpodu kadenci a zkalibrovaný ho mám jen na občasné použití ve fitku na pásu.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.