Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecký trénink » Pouze intervalový trénink

Pouze intervalový trénink

Nalezené položky: 32 První Předchozí | 1 | 2 | Další Poslední

Andrew22 muž 04.10.2009 17:35:21

Ahoj, kvůli škole nemám moc času, a proto se chci zeptat, zda je užitečné běhat třikrát týdně intervalový trénink ( z počátku jen 3*30 sekund + 3* 1 minuta odpočinek, + rozklusání a vyklusání se strečinkem, postupě bych to zvyšoval, ale ne dramaticky, tréninky do 35 minut celkem) a o volné dny posilovat s vl. vahou cca 30 minut. Nejde mi o vytrvalost, spíš chci trochu shodit a vyrýsovat, mám ale trochu obavu, jestli si to můžu dovolit, četl jsm, že s intervaly se má začínat až tehdy, když má člověk určitou obecnou vytrvalost. Párkrát týdně sportuju, nicméně naběháno momentálně nemám vůbec, a proto se ptám: plynou z toho pro mě větší rizika? Měl bych zařadit aerobní trénink a má to cenu, když bych si to nemohl dovolit 3* týdně?

Pali muž 05.10.2009 12:56:19

Ahoj, jestli se k tomu můžu vyjádřit, tak vzhledem k tomu co od tréninku očekáváš a chceš, tak se mi zdá tvůj trénink jako nevhodný. Pro spalování tuků jsou nejlepší aktivity s nižší tepovou frekvencí a delší dobou trvání (nad 40 min). Takže asi přesný opak co děláš… Z vlastní zkušenosti vím, že na spalování tuků je lepší kolo než běh, z důvodů které jsem výše uvedl… Tak buď najdi trochu více času a vyjeď a nebo vyběhni ale běž spíš pomaleji a celou dobu kterou máš pro trénink…

Brno

Celkem 22207 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:38:30 (2011)
půlmaraton: 1:23:40 (2007)
maraton: 2:55:30 (2011)

milan muž 05.10.2009 13:31:10

[quote=Pali]Ahoj, jestli se k tomu můžu vyjádřit, tak vzhledem k tomu co od tréninku očekáváš a chceš, tak se mi zdá tvůj trénink jako nevhodný. Pro spalování tuků jsou nejlepší aktivity s nižší tepovou frekvencí a delší dobou trvání (nad 40 min). Takže asi přesný opak co děláš… Z vlastní zkušenosti vím, že na spalování tuků je lepší kolo než běh, z důvodů které jsem výše uvedl… Tak buď najdi trochu více času a vyjeď a nebo vyběhni ale běž spíš pomaleji a celou dobu kterou máš pro trénink…[/quote] Na spalování tuků určitě ano, ale na vyrysování potřebuješ vysoce intenzivní pohyb. Velmi zjednodušeně řečeno, mělo by to jít ruku v ruce.

Pali muž 06.10.2009 09:55:58

Máš pravdu, ale pochopil jsem to tak, že vyrýsování je cílem jeho posilovacího cvičení. A tam tedy intenzívně a série s 15–20 opakováními.

Postrizin

Celkem 41 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:34:30 (2011)
půlmaraton: 1:13:56 (2011)
maraton: 2:39:32 (2011)

SlavoK muž 06.10.2009 20:33:53

to Andrew22: jestli jsi zdravej a alespon trochu sportujes, jak pises, tak neni duvod proc by sis intervaly nemohl dovolit. Ale samozrejme vseho s mirou. Aerobni trening ma urcite smysl zarazovat i kdyz jen jednou tydne, chce to ale vyclenit si na nej dostatek casu. Cim ma clovek vecsi vydrz, tim vic casu potrebuje… ;) Nerozumim uplne debate o rozdilech mezi shazovanim a rysovanim. U me je to to same, cim vic tuku shodim, tim vic mam vyrysovane svaly.

Brno

Celkem 22207 km
Minulý měsíc 0 km

milan muž 06.10.2009 20:56:22

[quote=SlavoK]to Andrew22: jestli jsi zdravej a alespon trochu sportujes, jak pises, tak neni duvod proc by sis intervaly nemohl dovolit. Ale samozrejme vseho s mirou. Aerobni trening ma urcite smysl zarazovat i kdyz jen jednou tydne, chce to ale vyclenit si na nej dostatek casu. Cim ma clovek vecsi vydrz, tim vic casu potrebuje… ;) Nerozumim uplne debate o rozdilech mezi shazovanim a rysovanim. U me je to to same, cim vic tuku shodim, tim vic mam vyrysovane svaly.[/quote] Jak to říct ještě jednodušeji? Třeba je spousta běžců, kteří skoro žádné svaly nemají?

Postrizin

Celkem 41 km
Minulý měsíc 0 km

SlavoK muž 07.10.2009 22:29:25

V tom pripade se ale nejedna o rysovani – teda o snahu shodit tuky aby byli videt svaly, ale o nabirani svalu. Teda v podstate kulturisticky objemovy trening a ten jde ani ne tak treningem, ale hlavne zpusobem stravovani do protikladu s hubnutim.

Praha

10 km: 0:41:25 (2010)

Bran muž 08.10.2009 08:53:38

Možná jsem výjimka, ale dlouhé běhy (nebo jízda na kole) v mém případě měla na hubnutí dopad jen z úplného počátku. Nyní musím opravdu zabrat, abych nějaký ten gram tuku shodil. Ostatně, že je nutné časem zařadit i intensivní zátěž bylo popsáno v mnoha textech a nejvíce se to shoduje s mojí osobní zkušeností: Zadej do google.com něco jako „intervalový běh“ a uvidíš… jeden příklad za všechny http://be--thin.blog.cz/…alovani-tuku

Pali muž 08.10.2009 12:46:24

Na základě článku od Brana se musím omluvit za své odsouzení tvého tréninku Andrew22 o daném tréninku jsem nevěděl a vycházel jsem z vlastní zkušenosti. Zajímalo by mě jestli to někdo zkoušel a zda-li to funguje. Mohla by to být cesta pro ty kteří bojují s tukem dlouhou dobu v aerobiku, spiningu, běhu atd. Díky bohu to není můj případ :-)

Slavkov u B.

Celkem 2724 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:54:21 (2010)
půlmaraton: 2:07:00

Majka1 žena 08.10.2009 13:48:40

V tom článku od Brena je taky další zajímavost: Když posiluju po intervalovém tréninku mé tělo si vezme energii ze svalů a ne z tukových zásob. No tak to je pro mě překvapení. Je tedy po intervalech nebo běhání do kopce, nebo do schodů lepší neposilovat? Chtěla bych mít víc síly o svalnatý vzhled nestojím.

Motto: Bože, dej mi víc trpělivosti, ale prosím tě hned!

Praha

Bran muž 08.10.2009 14:27:11

Já po „hustém“ intervalovém tréninku většinou musím na hodinku-dvě do postele a vyspat se z toho… většinou mě to vyřadí na následující 3–5 hodin… po intervalech by měl následovat vždy odpočinek … rozhodně bych se v daném dni již cvičení vyhnul.

Slavkov u B.

Celkem 2724 km
Minulý měsíc 0 km

Majka1 žena 08.10.2009 14:33:34

To bude důvod proč mě tak rozbolely stehýnka a křidýlka, a že jsem se včera tak ploužila.:)

Praha 4

Celkem 28230,23 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:46:14 (2013)
půlmaraton: 1:49:29 (2009)
maraton: 3:57:28 (2014)

Dav muž 08.10.2009 16:19:20

[quote=Bran]Možná jsem výjimka, ale dlouhé běhy (nebo jízda na kole) v mém případě měla na hubnutí dopad jen z úplného počátku. Nyní musím opravdu zabrat, abych nějaký ten gram tuku shodil. Ostatně, že je nutné časem zařadit i intensivní zátěž bylo popsáno v mnoha textech a nejvíce se to shoduje s mojí osobní zkušeností: Zadej do google.com něco jako „intervalový běh“ a uvidíš… jeden příklad za všechny http://be--thin.blog.cz/…alovani-tuku[/quote] …tak nevím, docela dost literatury uvádí, že to trvá drobet déle, než tělo sáhne na bílkoviny.., to by přece jakýkoli delší běh měl za následek fatální devastaci svalové hmoty..když se vzdálíme od sportu k přírodním dějům, konkrétně k tahu ptáků, což jsou vlastně také vytrvalci,.. před dlouho cestou konzumují vydatná olejnatá semena, ukládají tuky, které pak cestou spotřebovávají, na cukry lítat nemohou, s takovým nákladem by nedokázali vzlétnout, z bílkovin to také nemohou energeticky pokrýt, bílkovina je méně vydatná a prostým matematickým výpočtem dojdeme k tomu, že dotyčný pták by na zimoviště nedoletěl, spotřeboval by sám sebe..

Motto: ...kam až?

Praha 9

Celkem 9303,79 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:40:13 (2014)
půlmaraton: 1:31:41 (2013)
maraton: 3:27:44 (2014)

asteryx muž 08.10.2009 16:41:57

Ja osobne se pridavam ke Dav-ovi. Hodne stranek na netu jsem prosel a ve vetsine (ne-li ve vsech) je, ze pomaly a dlouhy beh je na hubnuti to nejlepsi, protoze se pri nem spalujou tuky, pricemz pri sprintech si telo bere ze svalu a tim dochazi k uvolnovani ruznych kyselin a krecim. Bran-uv odkaz je asi vubec prvni, kde autor tvrdi opak (otazka je jestli jsem to pochopil spravne).

Brno/Havířov

Celkem 0 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:37:27 (2010)
půlmaraton: 1:26:57 (2010)
maraton: 3:14:26 (2007)

forest muž 08.10.2009 16:53:20

„Blogísek“ v seznamu literatury každé vědecké práce nesmí přece chybět. :)

Motto: Vítěz by se v cíli neměl tak radovat, protože vlastně zvítězil nad slabšími.

Praha

Celkem 2223 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:43:08 (2009)
maraton: 3:52:08 (2009)

štěpán_1981 muž 08.10.2009 17:26:46

No, taky se mi ten článek moc nezdá. Tak třeba je přece normální že sprinteři mají více svalů než maratonci. Tělo se vždycky přizpůsobí dlouhodobé neměnné aktivitě. Na sprint potřebuje hrubou výbušnou sílu, tj. hromadu svalů, která je na těch 100/200m důležitější než váha. Na maraton je zase potřeba nízká váha a vytrvalost, která na objemu svalu nezávisí (viz lýtka některých Keňanů, to je něco neuvěřitelného). Proto vypadají postavy sprinterů a vytrvalců tak jak vypadají. U sprinterů je to navíc dané i způsobem tréninku, který je na tvorbu svalů přímo zaměřený – rychlé krátké sprinty, kopce, schody, běh se zátěží, výskoky atd.

U vytrvalců bych tak viděl jako důvod „hubené“ postavy ne to, že by se jim soustavně odbourávala svalová hmota, ale že se tělo prostě přizpůsobuje tomu, že se po něm dlouhodobě chce, aby bylo schopné běžet několik hodin v kuse, tj. spálí přebytečný tuk a POPŘÍPADĚ upraví i objem svalů, pokud je jich zbytečně moc (vytrvalec nepotřebuje stehna jako Powell, naopak by mu byla na obtíž). Sám jsem toho vlastně důkazem. Než jsem začal loni běhat, hrál jsem 3–5× týdně intenzivně squash (snad můžu říct že na nějaké slušné úrovni, žádné pinkání a ploužení se po kurtu) a stehna jsem měl jako kuřecí od KFC. Za půl roku běhání mi svaly na stehnech výrazně ubyly. Běhám další rok a stehna už zůstávají pořád stejná…Jinak řečeno: může být, že se při vytrvaleckém běhání zpočátku zmenší svalová hmota, ovšem nebude to tím, že by se svaly při tréninku automaticky pálily, ale že se jich tělo zbaví úmyslně samo jako přebytečné zátěže.

Nevěřím, že by tělo šahalo na svaly za situace, kdy má k dispozici tuky – přece nebude přímo poškozovat samo sebe, když má v zásobě méně důležité tuky. A ty má k dispozici v prakticky neomezené míře vždy, pokud si to pamatuju např. z knížky M.Škorpila a spol. Přijde mi taky nesmyslné, aby se vytrvalostním běháním metabolismus zpomaloval a tělo bylo více náchylné k ukládání tuků. Není to náhodou tak, že tělo tuky pálit samo o sobě moc neumí a učí se to nuceně právě v důsledku toho, že při dlouhodobém běhu spálí cukry a musí brát energii z tuků ? To znamená, že vytrvalostní běh naopak vede k lepšímu spalování tuků (resp. jich tělo využívá k energii více než normálně) ?

Praha

Bran muž 08.10.2009 19:05:21

V každé kvalitní knize je popsáno, jak intensivní běh „likviduje“ svaly vyplavováním kyseliny mléčné… to je fakt, v každé knize také píšou o stanovení hodnot laktátu a jiné věci s tím související. Osobně jsem vždy nejvíce tuku shodil při intensivní bězích na hranici svých možností… když jsem poté i několik měsíců běhal „předepsaným“ nízkým tempem, tak šla váha nahoru! Jakmile jsem zařadil hodně intenzivní pohyb, tak se zase hnula dolů. Takže pomalý běh jako regenerace = Ano, pomalý běh jako začátek při hubnutí = Ano, pomalý běh k udržení dobré kondice = Ano, pomalý běh jako zlepšení výkonnosti = NE, pomalý běh k trvalé redukci hmotnosti = NE. Jinak ten článek není jediný, zkuste používat google a podobných článků jsou desítky… zadejte si třeba také tohle: fotbal-trenink ach-ta-rychlost také několik dobrých postřehů…

PS: Zrovna v knížce od Škorpila je hodně informací o laktátu a jeho „rozežírání svalů“… jo, vypadá to, že i to běhání je věda… ;-)

Brno

Celkem 80953,24 km
Minulý měsíc 526 km
10 km: 0:37:39 (2014)
půlmaraton: 1:22:19 (2014)
maraton: 2:54:22 (2014)

Petr Kaňovský muž 08.10.2009 19:30:47

[quote=Bran]pomalý běh jako zlepšení výkonnosti = NE[/quote] Myslím, že s tímto nelze tak docela souhlasit, prorože při zlepšování výkonnosti dle mého názoru naopak je potřeba, aby větší část běhů byla pomalých (i když stejně důležité jsou i běhy rychlé a intervalové). Jen s rychlými běhy k potřebnému zlepšení dle mého názoru nedojde.

Motto: Jestliže poběžíš, neklopýtneš. :-)

Praha

Bran muž 08.10.2009 20:27:02

[quote=kanovsky]Jen s rychlými běhy k potřebnému zlepšení dle mého názoru nedojde.[/quote] To je jednoznačně pravda, nutné je střídání. Jedno musí být doplněno druhým, samotné pomalé běhy (i v hodně velké kilometráži) DLOUHODOBĚ nikam nevedou…

kolín

Celkem 4827 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:41:18 (2000)

radon muž 09.10.2009 12:34:21

potřebuji poradit od zkušených.Jsem sportovně založenej.V mi­nulosti výkonnostně fotbal pak cyklistika taky hokej,..Vždy jsem rád doplnkově běhal.nyní asi rok běhám intenzivněji,ale mám problém s tím,že neumím běhat pomalu děsně mě to nebaví,asi při pomalém běhu nevyplavuju endorfiny.Běham tak 4krát týdně 5až 6km,víceméně poute opakovaný nebo stupnovany běh,kde se pohybuju v tempuod5,10min do4,10min na kilák,a to střidavě v terénu nebo na silnici.Mám maximální tepovku asi172tepů,jsem nízkotepec.Hubnout nepotřebuju,mám při 179cm 70kg.Problém je asi v tom,že se stále pohybuju mezi 135 až 160tepy.Chtěl bych se zeptat na názor zda můj způsob tréninku ,kterej mě baví postačí na závody v délce od 4 do6km či na kratší závody do vrchumám k tomu dispozice,protože i na kole jsem vždy miloval intervalovej trenink a kopce.Já prostě,kdybych měl běžet 10km v tempu 6min na kilák,tak zešílím.Musím běžet prostě alespon na 75 a 90procent maxima a rychlost běhu stále stupnovat nebo vkládat alespob 3 rychlejší pětistovky.krmě toho si dám jedou týdně tak 50min na cyklistickém trenažeru, a jednou týdně dám v hale fotbálek.Volno si dám jednou týdně.je mi 42let

Praha

Bran muž 09.10.2009 22:37:29

Velmi pomalé (regenerační) běhy se doporučují v trvání max. 25–30 minut. U mě to například dělá průměrně 4,5 km běh při průměrně 6.45–6.55 min na km. Klidně si můžeš dát jednou za dva týdny desítku v čase pod 4:30 na km… rozhodně bych ale doporučoval začít běhat delší trasy, 5–6 km je málo. Neboj se běhat v tréninku 10–15–20 km a uvidíš, jak „pěkně“ začneš zpomalovat … ;-))

kolín

Celkem 4827 km
Minulý měsíc 0 km

radon muž 11.10.2009 13:02:34

dá se v době špatného počasí suplovat běh jízdou na cyklistickém trenažeru.Dají se na něm jezdit i intervaly.Já jezdím cca 50min a každých 5min tempo v průběhu cca 3min vystupnuju až na 95procent maxima.Já totiž nzásadně neběhám v dešti a ve velkém mrazu,mám tendence k prostydnutí a prochladnutí.Minus 5stupnu ještě toleruju.Chtěl bych dát 3km pod 12min a 4km pod 17min.Zatím dám 3km za 12,50 a 4km 17,50 a 5kmza 22,20.Trenuju 4krát týdně cca 35min víceméně opakovany nebo stupnovany běh,střídavě na asfaltu a v lese.Dám 10min 5,10na kilák pak 500m na 90procent 2min výklus a nasledně 5krát 300m s meziklusem tak 3min.ty třístovky běhám na 95procent v tempu cca 1,00min.Na závěr 5min výklus.Jak je možný,že nezrychluju,když v minulosti jako fotbalista jsem dal 3km ¨za 11,25 a 4km za 16,50.Nebude to věkem?Ja mi 42

Postrizin

Celkem 41 km
Minulý měsíc 0 km

SlavoK muž 11.10.2009 17:10:44

Zkusim prihodit neco ze svych poznatku.

1. Ucasnit se zavodu muzes, s timto treningem ale jiste nemuzes pocitat s umistenim na spici, ani ve sve vekove kategorii. O to ti ale verim ze nejde.
  2. Pomale behani te nebavi, kazdeho bavi neco jineho. A vecsinou dlouhe behy cloeka chytnou az po nejak dobe. Alespon teda takove typy sportovcu, ktere na sportu bevi hlavne maximalni vykon a prekonavani sebe sama.
  3. Co se tyce tepu, podle me se tim neoplati moc zatezovat. Ale podle toho co pises, se pohybujes mezi 70% a 90% takze vyuzivas vsechny intenzity od lehke po narocnou. Jenom jestli je tvoje maximalka 172 z behu nebo z kola? Pomaly delsi beh by si mel bezet prave na tech 135tepech = 70% Tim myslim tech 10km, a bude to lehky tempovy beh.
  4. Jestli trening, ktery popisujes delas 4× tydne k tomu intervaly na cyklotrenazeru jednou tydne, tak se obavam, ze si nedavas dost casu na regeneraci. Nemusis byt pretrenovanej, ale tim ze zarazujes tolik tezkych treningu tydne, tak ve skutecnosti nemuzes skutecne tvrde trenovat nikdy, protoze nejsi dostatecne odpocatej. To si myslim, ze je duvod proc nezrychlujes. Samozrejme to souvisi i s vekem. Regenerace trva dele a adaptace na trening je mensi.
  5. Nevim jak jsi trenoval predtim, takze nemuzu posoudit, jestli tvoje osobaky z fotbalovych casu jsou na hranici tvych moznosti a ted v pozdejsim veku uz je teda nemas sanci zopakovat. Nebo jsi mel predtim jeste rezervy, a tak mas sanci se timto vykonem dnes jeste vyrovnat nebo je prekonat.
  6. Suplovat beh jizdou na cyklotrenazeru se neda. Do jiste miry se tim daji nahradit objemy – teda budovat obecna aerobni vytrvalost, ne vsak uplne, protoze mezi behem a cyklistikou je obrovsky rozdil. Ale trenovat bezeckou rychlost na cyklotrenazeru nemuzes.

kolín

Celkem 4827 km
Minulý měsíc 0 km

radon muž 11.10.2009 18:19:51

to Slavok,díky za postřehy.Tu max.tepovku mám určenou na funkčním vyšetření ny kole ,a to opakovaně.Asi před 5lety jsem si vzal sportester na fotbalový trénink,kde jsme běhali čtyřstovky na soustředení.Měl jsem maximálku 174,a to jsem si fakt dával.největší tepovku v životě jsem zaznamenal na zavodě na kole,kdy jsem měl 173tepů.asi tedy je u mě jednojestli běhám, nebo jezdím na kole a mám prostě trochu nižší tepy.Ráno mám 38.Myslím,že důležitým ukazatelem je pokles tepu.ze 160tepů mám do minuty100 v případě kdy jdu do chůze.Když naopak zmírním běh,trvá mi cca2až 4minuty než de dostanu pod140.Pravda ale je,že mám asi ještě rezervy.když mi bylo 25 až 40let tak jsem si dával na kole i při kolektivních sportech děsně do těla.Po 40tce jsem znervozněl a jak se blížím maximálce,dostanu strach,že to se mnou sekne a sačnu lehce brzdit,takže v tom bude asi problém,proč nedám ty časy ,co bych chtěl.Vyšetření mám přitom jak olympijský vítěz.Krev,echo srdce,opakovaně zátěžové testy,

Brno

Celkem 22207 km
Minulý měsíc 0 km

milan muž 11.10.2009 18:55:27

Radone, nejen z mojí vlastní zkušenosti jsou max. tepy na kole oproti běhu nižší přibližně o 5– 10/ min. Při Tvém celoživotním intenzivním sportování bych se nebál pořádně zmáčknout i po čtyřicítce.

V r. 1999 ? mě naměřili na cyklotrenažéru v ÚSM Brno max. TF 186. Při kratších běžeckých závodech (5–10 km) mám běžně okolo 190/ min, v horku :) 196/min…

Pokud máš vyšetření jako olympijský vítěz, jseš olympíjským vítězem. Není v tom trochu :) rozporu?

kolín

Celkem 4827 km
Minulý měsíc 0 km

radon muž 12.10.2009 11:26:36

mám ještě takovej dotaz.Ten zatracenej internet mě dostává do informační nouze.často se někde dočtu,že sport po čtyřicítce by se neměl přehánět ba dokonce někteří šílenci hovoří přímo o jeho nevhodnosti.Mně je 42,jsem zřejmě zdravej,ale mám v současnosti takové pocity nerozhodnosti, zda běhat a jezdit na kole intervaly,zda se učastnit závodů,zda není lepší už jen tak vyklusávat a vozit se.Protože ale sportuju od dětství,a to všeobecně,jsem tudíž soutěživý typ a musím si dát do těla, a to 6krát týdně.Na druhou stanu,když vidím běhat skvěle padesátníky a dokonce i šedesátníky,říkám si,že asi moc přemýšlím ne?

Slavkov u B.

Celkem 2724 km
Minulý měsíc 0 km

Majka1 žena 12.10.2009 13:11:35

to radon: jo, skvěle běhají i někteří sedmdesátníci a sedmdesátnice i osmdesátník se najde

kolín

Celkem 4827 km
Minulý měsíc 0 km

radon muž 12.10.2009 13:53:56

Jěště bych potřeboval poradit s intervalama.když si dávám třístovky nebo pětistovky,mám běhat uplně na maximum?Mám maximálku těsně nad 170tepů a ty intervaly běhám mezi 155 až 162tepy,a to cca 5krát vždy s 2až3minutovým meziklusem,kdy čekám až to spadne ke 120 až 130tepům.po intervalech je asi dobré se vyklusat ne?Od 30 do 40 jsem jezdil výkonostně kolo a tam jsem to měl zmáknutý,ten běh je ale přeci jen jinej.

Praha

Celkem 26381 km
Minulý měsíc 21 km
10 km: 0:40:06 (1984)
půlmaraton: 1:43:24 (2000)
maraton: 3:50:05 (2005)

EvženGe muž 12.10.2009 17:11:07

[quote=radon]mám ještě takovej dotaz.Ten zatracenej internet mě dostává do informační nouze.často se někde dočtu,že sport po čtyřicítce by se neměl přehánět ba dokonce někteří šílenci hovoří přímo o jeho nevhodnosti.Mně je 42,jsem zřejmě zdravej,ale mám v současnosti takové pocity nerozhodnosti, zda běhat a jezdit na kole intervaly,zda se učastnit závodů,zda není lepší už jen tak vyklusávat a vozit se.Protože ale sportuju od dětství,a to všeobecně,jsem tudíž soutěživý typ a musím si dát do těla, a to 6krát týdně.Na druhou stanu,když vidím běhat skvěle padesátníky a dokonce i šedesátníky,říkám si,že asi moc přemýšlím ne?[/quote] Je mě trapných 55, v neděli běžím maraton (teprv 42.) a běhám kopce, což jsou dost vražedný závody. A na kole jezdím jak závody, tak expedice. A maraton v obdobných časech jako já běhají o deset let starší (a uběhli jich taky třeba 200–300) a v kopcích mám vždy co dělat, abych porazil Pepu Hlusičku (71 let). Pokud Ti vydrží zdraví, tak můžeš v klidu 1/4 století závodit a pak se začni zajímat, jestli Ti to už neškodí :-))

kolín

Celkem 4827 km
Minulý měsíc 0 km

radon muž 02.01.2010 21:53:38

zdravím vás.Chtěl bych poradit od zkušených.na kole to mám za ty roky namakaný,ale ten běh ještě tolik ne.když běžím tempový běh -u mě 4,50–4,55min na kilák,většinou takto běhám šestistovky a pak tak 800m vždy výrazně zpomalím na nějakých 5,30–5,40min na kilák.to vše opakuji 5–6krát.Při tempovém běhu mám cca 150 j až 160tepů,což je 86 až 92procent mého maxima,když zpomalím,tak mi to z těch 160 tepů jde rychle pod 150,ale pod 140 už je to problém.Mám tedy před další šestistovkou zpomalit ještě více,nebo to stačí na těch 145tepů.na kole je to jednoduchý-svěsíš a máš tam 120.

Nalezené položky: 32 První Předchozí | 1 | 2 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.