Tréning posledných 5 dní pred IM resp.1/2IM
Praha, Klatovy
Šewy 18.06.2008 12:04:27
Tak ty máš pořád na sobě ten přírodní. :D
Brno
rk 18.06.2008 12:25:24
Ironjozef : ty 2 kila navrch jsou zásoby glykogenu a vody, to určitě není na škodu :)
Jecminek.Maselnik: neopreny na 99% ? To se mi líbí! My pohublí neplavci potřebujeme něco na zvednutí nohou a ušetřené tělesné teplo při dlouhodobém „koupání“ se lépe zužitkuje později :)
Mě čeká jen štafeta. Neladím, neodpočívám, abych neměl roupy a moc to nehrotil. Navíc doháním manko z května. Ladím jen psychologicky, studuju mapy, hltám předpovědi počasí, nakoupil jsem gely, oholil nohy, obden mažu řetěz. Ještě navařím vlastní gely a kopec kulatozrnné rýže, nachystám „sendviče s tuňákem“ jako L.A.. Víc už dělat nemůžu :)
Ironjozef 18.06.2008 12:52:43
tie neoprény, to by bola prvá pozitívna vec (mám zadarmo ušetrený čas, ktorý strávim v oboch depách, takže posúvam rozpis z 9:59 na 9:53 :) ), v tomto týždni, dúfam, že prídu ďaľšie …
ironman 18.06.2008 12:54:39
Pondeli 7km klus, po vikendu jsem vcelku zborenej a tak sem se v utery rano probudil s opary – neklamna znamka o tom, ze je treba odpocivat. V utery tedy gaucing, dnes rano plavco 2km – v tom 1200m souvisle, ted se cpu zeleninou a bilkovinama a s obavami vyhlizim vecer, kdy mam jit behat, zrejme asi po ceste umru hlady a ohlodaji me vlcaci :)
Brno
milan 18.06.2008 15:06:30
[quote=rk]Mě čeká jen štafeta. Neladím, neodpočívám, abych neměl roupy a moc to nehrotil. Navíc doháním manko z května. Ladím jen psychologicky, studuju mapy, hltám předpovědi počasí, nakoupil jsem gely, oholil nohy, obden mažu řetěz. Ještě navařím vlastní gely a kopec kulatozrnné rýže, nachystám „sendviče s tuňákem“ jako L.A.. Víc už dělat nemůžu :)[/quote] Snad Ti nebudu dělat ostudu :) . Neladím, neholím nohy, nevařím gely a tuňáky moc nemusím. Mapy sice studuji, ale ve Walliských Alpách se Moravian pravděpodobně letos nepojede.
Snad jen nakoupím gely a Powerbike bar a namažu řetěz. Jedeme přece na hapening, ne?
Brno, (Kroměříž)
Elvard 18.06.2008 16:35:06
No ja byl dneska plavat (2km, 1km souvisle) a pokud voda nebude moc ledova, tak asi pujdu bez neoprenu… Si v nem pripadam jak tunak a tezko se mi plave.
Dietu nedrzim, nohy taky neholim, gely mam ready, bidony jsem si podepsal :)
Ironjozef 18.06.2008 20:22:03
tak dnes som skúsil plávať 2km – noha držala, dokonca som sa odvážil ku koncu tréningu odraziť sa od steny bazénu. Potom som zbehol do lekárne, kúpil ešte jeden fastum gel a tejpovaciu náplasť pod koleno a teším sa na zajtrajšie kolo a beh.
Ironjozef 19.06.2008 11:55:41
práve som sa vrátil zo zaťažkávacieho testu kolena. Koleno v podstate držalo, akurát nesmiem moc jazdiť na ťažký prevod – tam je to dosť cítiť. Dal som 30km so závodným priemerom 34km/h s následným behom 5km po 4:25. Nejako moc som sa ani nesnažil, ale pocitivo to bolo dosť na prd. Na kole tepy 142 – to je strašne moc na takúto rýchlosť a na behu 149 sa mi zdá tiež priveľa. Ale základ je to koleno. Je možné, že po 6-tich dňoch vylihovania a gaučovania sú tepy o niečo vyššie? Je to normálny jav? A ešte, neviem, či by som si zajtra nemal zabehať (vyklusať), tak 3–4km – uškodí to? Predsa len sa mi zdá (pocitivo), že nohy mám totálne drevené.
Liberec
Advid 19.06.2008 12:35:26
Já jsem zase šel k zubaři a cítil jsem nábeh na křeč do lýtka.
Valašské Meziříčí
Tečko 19.06.2008 14:42:10
Vzhledem k počtu startujících je na zváženou, jestli nezařadit podobný trénink. :) http://www.youtube.com/watch?…
Brno
rk 20.06.2008 11:50:05
Tečko, hezky jsem se zasmál :D Ještě to mohli vylepšit o skopávání brýlí, tahání za nohy a najízdění na záda před bójkou.
Valašské Meziříčí
Tečko 20.06.2008 15:01:53
[quote=rk]Tečko, hezky jsem se zasmál :D Ještě to mohli vylepšit o skopávání brýlí, tahání za nohy a najízdění na záda před bójkou.[/quote] Možná to má další lekce ? :)
Brno, (Kroměříž)
Elvard 22.06.2008 23:23:25
Zajimalo by me, jak by mel vypadat trenink (resp. regenerace) 5 dni (klidne i cely tyden) po IM. Mam se nutit do nejakeho lehkeho vybehavani i kdyz to bude sakra bolet nebo se radsi ridit pocitem?
Mel jsem to v planu nejak tak (cislo = pocet dni po IM): +1: Plavco (splneno) +2: Kolo, volne, neco rovnejsiho, aspon hodinku tocit +3: Beh, resp. indiansky beh +4: Rano kolo; Odpoledne plavani (budu v Brne, tak chci vyuzit plavenku na Luzankach) +5: Volno +6: Odjezd k babicce na hody, kolo 80km, pulka kopce, pulka rovina. Nevim, co od toho mam cekat. Takove patecni prekvapeni :)
Liberec
Advid 23.06.2008 06:16:34
Elvard: Já myslím, že teď můžeš dělat cokoliv, co ti bude příjemné. :)
Valašské Meziříčí
Tečko 23.06.2008 06:18:39
[quote=Elvard]+6: Odjezd k babicce na hody, kolo 80km, pulka kopce, pulka rovina. Nevim, co od toho mam cekat. Takove patecni prekvapeni :)[/quote] Čekal bych od toho spousty jídla a pití a zábavy a … :)
Brno, (Kroměříž)
Elvard 26.06.2008 22:38:48
Vzhledem k tomu slavnemu prujmu bylo vse jinak, v pondeli to zaclo, v utery jsem byl polomrtvy, ve stredu jsem sel vyklusat na pulhodinky a dneska jen volne 64km a docela me prekvapilo, jak pekne se jelo. Vybral jsem si rovinky, tocil 90–100 a tep drzel mezi 60–70%TFmax (Maximalni TF mam zatim zmerenou jen nepresne a pro kolo i beh stejnou, takze to mohlo byt mnohem vic TFmax_kolo).
Co vy, jak jste na tom po Moraviamanskem kvadriatlonu (triatlon + prujem) ?
Dubnice pod Ralskem
Sokolík 02.06.2009 14:09:03
Rád bych oprášil pro mě aktuální téma ( vzhledem k počtu přihlášených do Mělic , tak i pro většinu z vás). Mám několik dotazů :
- Má ještě smysl začít dnes ( úterý) kompenzační dietu ? ( zkusil bych si teď před půlkou jako nácvik a seznámení než se ji pokusím aplikovat za dva týdny před celým) a jak by měla vypadat ? ( ve dnech … za chutné recepty též děkuji :)a=) )
- Je nutné si brát vlastní " proviant " na závod , když podle toho co organizátor popisuje to vypadá na občerstvovačkách více než dostatečně ?
…jsou to dotazy jen na žrádlo. Je vidět z čeho mám obavy :D a =D
za odpověď děkuji
Brno
rk 02.06.2009 14:38:01
Pro Sokolíka:
- Superkompezační dieta po dvou týdnech od sebe asi ne. To je moc blízko od sebe. Ta druhá by byla ještě více nepříjemná a méně účinná. Teď hned zkrácenou verzi 2+2 dny, za předpokladu, že už dnes nejíš uhlohydráty a trénuješ (út. a st. bez uhlohydr. + čt. a pá. s, sobota závod ). To nejde dělat napůl. Jinak až na další akci.
- Gely a kofein beru své vždy. I když je nabízí pořadatel, je nebezpečí, že je zkonzumují rychlejší závodníci. V Mělicích jsem nebyl, možná pořadatele podceňuji.
Ironjozef 02.06.2009 16:34:08
Nikdy nepočítaj s jedelom od organizátora. Nevieš čo dostaneš! Na kole gel nedostaneš a ak áno tak určite málo. Nie je gel ako gel. Okrem toho na normálne absolvovanie HIM potrebuješ min. 5 gelov 75g, nejaké 2 tyčinky a kopu jonťáku + vždy si zobrať banán na kole pokiaľ je to len možné. Proste žrať a žrať a potom bude aj výkon. Na behu sa už dá skôr spoľahnúť na občerstvovačky – mali by tam dávať Carbo attac, ktorý je v tekutej forme a je dobrý, len v jednej ampule je ho málo. Proste tých závodov nie je zase až tak veľa, aby som si ich zbytočne pokazil zbytočnou chybou pri jedení. Tieto množstvá ovšem platia pre mňa – ja mám 63kg a na trati budem 4 a pol hodiny. Vyššia váha a dlhší čas = viac jedla.
Dubnice pod Ralskem
Sokolík 02.06.2009 17:07:20
Ok, dám si koeficient 1,5 .....63 kg ? Kdysi kdesi si psal k 69 kg a že už ti manželka zakázala hubnout. Výkon je přednější. Je mi to jasný :lol
Díky za obě odpovědi
Ironjozef 02.06.2009 17:31:29
69 určite nie, za posledné roky som mal najviac 65. Teraz na sezónu som chcel mať 60, ale proste to nejde. Tak musím bojovať so 63 kilami. A ešte poznámka, ak chceš superpompenzovať pred IM o dva týždne tak to určite nerob teraz. Ono aj tak by si sa už od zajtra mal začať karbohydrovať. Toto je v podstate šprintérsky závod, trošku toho poješ a nebude žiadny problém. Ja idem na osvedčenú kombináciu 1 gel(Enduro 75g) pred, 4 na kole 1 na behu. Na kole ešte jeden powerbike. K tomu 3 šlehy – jedna pred, druhá na 60km kola a posledná po prvom okruhu behu. Ak budú carbo attac-y tak vypijem na behu aj tie, banán si beriem vždy a kopu jonťáku, v závislosti od teploty. Na behu mi v poslednej dobe chutí cola a voda. Samozrejne nejakých tých 15 solných tabliet.
Dubnice pod Ralskem
Sokolík 02.06.2009 21:46:40
Ono to s tou mojí superkompenzací nebude nijak slavný. Před chvílí jsem se vrátil z kola zmoklý, zmrzlý, hladový a jen představa, že bych se měl ukojit lehkou bílkovinovou či v lepším případě zeleninovou večeří ve mně vyvolávala mdloby. Asi to bude chtít pevnou vůli. .......doufám, že mi po těch solnejch tabletách nebude blbě. K teré byly ty „hustější“ :) ? AC salts od Penca ? Takže by jich mělo stačit méně ?
Jecminek.Maselnik 03.06.2009 08:33:50
„hustší“ jsou AC od Penca. Mně ale nutrendí anticraps pomůžou i stabilizovat žaludek, takže volím větší množství (byť výrazně) a klid v žaludku. Ale zdaleka ne každý to tak má.
Praha 2
Brno
vl001 03.06.2009 20:25:50
[quote=Serža]já spíš řeším co na sebe…asi kožich z medvěda [/quote] Kožich promokne. Kdo zabočí se mnou do hospody? ;) Doufám, že se v místních putykách TOPÍ! :)
Dubnice pod Ralskem
Sokolík 03.06.2009 20:47:51
[quote=vl001][quote=Serža]já spíš řeším co na sebe…asi kožich z medvěda [/quote] Kožich promokne. Kdo zabočí se mnou do hospody? ;) Doufám, že se v místních putykách TOPÍ! :)[/quote] Budeš muset sám ..skupinky prý budou tvrdě trestat :D
Praha
ctvrtkar 05.06.2009 23:15:04
jako nováček na IM mám dotaz (možná stupidní) co jíte v den závodu, tedy jde mi o ráno před startem IM
Liberec
Advid 08.06.2009 11:49:41
Hodně lidí jí nějakou kaši (rýžovou, vločkovou a tak) s něčím sladkým. Já jím banány.
Ironjozef 13.06.2009 19:02:19
No aké ste dali víkeddové dlhé kolo pred Moraviamanom? Ja som dal 120km, s prevýšením 975m, priemerkou 30,3km/h na 127 tepoch + 4km výklus tempo 4:25/km na 142 tepoch. Celé to bolo na slnku a v šialenom vetre.
Jecminek.Maselnik 14.06.2009 12:20:05
[quote=ctvrtkar]jako nováček na IM mám dotaz (možná stupidní) co jíte v den závodu, tedy jde mi o ráno před startem IM[/quote] sladkému moc nedám. Jím lehké rizoto s kukuřicí a kuřecím masem a nedám na to dopustit.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.