Ako mi Policia SR zakazala behat na Vianoce
Bratislava, Ruzinov
PALOsvk 24.12.2012 10:40:58
Chcel by som sa na tomto fore podelit o dnesny – Vianocny zazitok. Rozhodol som sa dnes, ze si zabeham po bratislave a prejdeim si par usekov BA maratonu – novej trate. Kedze vsak cez noc vsetky chodniky zamrzli, musel som istu cast ist aj na hlavnej ceste. Kedze su Vianoce, tak v celej BA je 5 a pol auta. Napriek tomu na mna asi po 1km behu hned 2. auto trubilo (ten mozno aj telefonoval 158…). Kazdopadne dokopy ma predbehlo mozno 5 aut pocas asi 1,5km behu po hlavnej ceste – dvojprudovej v kazdom smere (Pristavna). Popri nej ide cyklochodnik, no ten bol ottalne na „rozbi-rit“. Ako by ste reagovali vy?
V tom sa to stalo, maraz popri mne brzdi auto, obhliadnem sa co ten vodic robi a ono to bola statna policia SR. Kaslem na nich bezim si dalej…otvoria okienko s prikazom:„chodte na chodnik“. Snazim sa im v spomalenom behu vysvetlit, ze ten je tak naladovately ze to nejde a zlamal by som sa tam…no znova ta ista hlaska:„chodte na chodnik“, kolega hlasi:„splyvate s cestou a nemate nic reflexne“. Kedze nebezim 1. den mal som cierne elastaky, ktore maju reflexne prvky, mal som bielo/cervene tricko s reflexnymi prvkami a este zlty reflexny pasik na lavej nohe. Tak zastavujem a zdviham im nohu k oknu ze aha mam aj pasik. V tom znova 3× nahlas a s ukazovakom na chodnik:„Na chodnik!“. Kedze su Vianoce, nechcel som sa hadat, nechcel som volat policiu na policiu, ci nahravat si celu situaciu na mobil. Posluchol som a vystveral som sa na vyvyseny cyklo/chodnik. Policajti zmizli.., ja som sa presunil na druhu stranu cesty na chodnik a nejako som to docupital domov a potom vybehal par okoleciek okolo bloku. Takze miesto cca 25km dnes len 9.
Dakujem tymto policajtom SR ze mi znechutili cely beh a cele Vianocne sviatky, dufam ze sa im bude dobre spavat. Miesto toho aby mi pomohli a chranili (ved cely lavy pruh bol volny), ma buzeruju a posielaju na lad, pekne…
PS: Autom mam uz najzdene tento rok 30tis KM a este ani raz ma policajti nezastavili. Behom mam nabehane 1900km a policajti ma zastavili…Mate podobny zazitok s behom po ceste?
Tachlovice
kaz67 24.12.2012 10:50:19
ahoj, na druhou stranu aspoň nějaké zpestření,
měl jsi štěstí, že ti nezkontrolovali hloubku vzorku na botách , to by ti jistě zabavili techničák
(no vlastně techničák ne , ale tkaničky od bot, aby jsi nepokračoval v jízděběhu );-)
Bratislava
andyxx7 24.12.2012 11:53:03
>> PALOsvk, 24. 12. 2012 10:40:58
podla mojho nazoru urobili dobre. viem ake bolo vcera pocasie v BA, do obeda husto snezilo a poobede husto prsalo (bol som aj ja behat). na ceste brecka, do toho husty dazd, poulicne oranzove osvetlenie a bezec s akoze reflexnym oznacenym (su velmi slabe a tenke, z dialky ich skoro vobec nevidno)a blikacku si isto nemal. keby si ty isiel na aute a niekoho na ceste skoro v tme zrazil, tiez by si sa na to inak pozeral.
Prijemne sviatky prajem a uz papajte kolace a nebehajte aspon dnes tolko
Bratislava, Ruzinov
PALOsvk 24.12.2012 11:55:39
>> andyxx7, 24. 12. 2012 11:53:03
To bolo dnes a ano blikacku som si nebral kedze som povodne po ceste bezat nechcel…a bolo relativne pohodove pocasie s dobrou viditelnostou. Ked tak mi mohli pomoct a chranit ma a spravit mi eskortu k najblizsiemu zjazdnemu chodniku (cca 500m)…
Postrizin
SlavoK 24.12.2012 12:46:48
Palo, to oni pre tvoje dobro, aby si sa pocas idilickych svietkov nezamyslal, ze nacim ti je zit v Nemecku, ked aj na Slovensku je krasne.
Pekne sviatky a zelene mozgy nech ti nezneprijemnuju zivot dlhsie, nez tych par mitut co oprudzuju. Zabudni na nich.
Praha 12 - Modřany
Mirek Kostlivý 24.12.2012 13:24:07
Taky mě jednou městská policie zastavovala před přechodem pro chodce, ale já ji ignoroval a běžel dál. Ale tohle je fakt síla! Nedivím se, že jsi naštvaný (i když na druhou stranu je lepší být naštvaný než přejetý autem). To v Praze bylo dopoledne asi 10st, svítí sluníčko, po sněhu ani památky, běžců (včetně chodců, in-line bruslařů a cyklistů) u Vltavy mraky, prostě paráda! Lepší vánoční běžecké počasí si už představit neumím .
Brno
Petr Kaňovský 24.12.2012 13:36:11
>> Mirek Kostlivý, 24. 12. 2012 13:24:07
To u nás v Brně je počasí škaredé, velmi ponuro, mlhavo, dva stupně, mírné mrholení a na zemi směs ledu, vody a sněhu …
Praha
mapo 24.12.2012 13:53:57
>> pam65, 24. 12. 2012 11:52:09
s nesmekama 25 km…nic moc a do čeho bys je zasekával, když je na chodníku jen tenoučká vrstvička ledu? Taky běhám po silnici, když to po chodnících nejde. Dost mně to štve, silnice uklizený, chodníky ne…já auto nemám, tak jsem pravda trochu zaujatá Ale někteří řidiči jsou fajn, někdy mně berou jako auto a počkají s odbočením, když jsem na hlavní.
pam65 24.12.2012 14:57:48
>> mapo, 24. 12. 2012 13:53:57
Když má člověk jako řidič starost jak udržet auto na silnici či podobně, jsou běžci na vozovce opravdu hazardéři.
Žďár nad Sázavou nebo Brno
Luckyboy 24.12.2012 18:32:44
>> pam65, 24. 12. 2012 14:57:48
Není to reakce jen na Tebe… raději to píšu pro jistotu :)
Možná budu trochu kacířský a nekorektní a slíznu si to, ale tohle buzerování chodců (běžců) a taky cyklistů mne celkem štve. Někteří policisté, jejichž průměrná inteligence jednoduše nedosahuje průměrné inteligence vysokoškoláka, se snaží slepě lpět na zákonech, které lze vynucovat nejjednodušeji, místo toho, aby zapojili svůj rozum, a snažili se vynucovat zákony, které je nutné vynucovat, a k tomu poučovat lidi, kteří mají víc svého vlastního rozumu, než ti, co zákon vynucují a často i ti, co zákon vytvořili.
Místo toho, aby např. chránili chodce před autama, a vynucovali dodržování zastavování před přechodama, budou buzerovat chodce, že chodí na přechodech na červenou. Místo toho, aby kontrolovali, jak řidiči ohrožují cyklisty a chodce bezohlednou a rychlou jízdou ve městě, postaví radar těsně za ceduli obce (kde obvykle nikdo nechodí), anebo na městský okruh, kam cyklisti nemůžou. Místo toho, aby kontrovali a pokutovali nebezpečné chování na dálnicích, pokutují řidiče za to, že nemají pás. A takhle bych mohl pokračovat dál.
Sice chápu, že při některých přestupcích chodců a cyklistů může řidič odvracující srážku nebo incident s nimi způsobit nějakou škodu, ale kolik je takových incidentů, a kolik je incidentů, kdy auto srazí chodce na přechodu, nebo cyklistu na silnici, anebo někdo opilej, anebo frajer na dálnici, co si myslí, že zvládne 180 km/h zabije někoho v jiném autě?
Jako chodec nebo cyklista nesu riziko svého hlavního zdraví, a obvykle trest za to, že něco udělám blbě jde na moje triko. A nejsem blbej, abych se o sebe nedokázal postarat. K tomu nepotřebuju a neplatím ze svých daní někoho, kdo je toho pravděpodobně schopný sám hůř než já. Co chci je, aby mne policie chránila od tuposti a nadutosti ostatních.
Takže řešení situace na popsaný incident v Bratislavě absolutně nechápu. Moje štěstí, že se mi nikdy nic takovýho nestalo, protože bych skončil přinejmenším s urážkou veřejného činitele…
Jen na konec podotýkám, že nejsem anarchista :)
pam65 24.12.2012 19:10:27
>> Luckyboy, 24. 12. 2012 18:32:44
Už jsem v zimě boural – zničeho nic se změnil posyp, štěrk byl najednou pod ledem, ale vidět byl stále jako nad ledem. Byly to plechy, ale kdyby tam byl chodec či běžec, tak by mu nepomohl žádný názor. Ano, je to buzerace stejně jako pásy, omezení rychlosti, světla …
Jak začne silnice klouzat, je horší viditelnost či hustší provoz, riskuje běžec nejen svoje zdraví. Nakonec se může stát viníkem (a bez povinného ručení to může přijít draho).
Jedním z principů bezpečnosti je pomoci nepozornému řidiči, aby mě nepřehlédl.
To vše neznamená, že jsem zásadně proti běhání na silnici. A nikde ani slovo o polici … všiml sis.
pekot 24.12.2012 19:38:58
>> PALOsvk, 24. 12. 2012 10:40:58
A oni mají hřejivý pocit, že zachránili jeden lidský život … Česko-Slovensko: v Pze némlich to samé: ulice jakžtakž sjízdné, chodníky téměř nepoužitelné (situace z před několika dní), navíc jsou pražáci takoví borci, že je prakticky vůbec nezajímá, že svou zběsilou jízdou šplíchají gejzíry vody přes celý chodník. Samozřejmě jsem to taky schytal, protože se nedalo vyhnout. Oni z toho mají radost. ---- No, stalo se mi na světelné křižovatce, že jsem odbočovací pruh přešel na ostrůvek na červenou a nevšiml si, že naproti na zelenou právě přecházejí 2 měšťáci. Na ostrůvku klasický (roz?)hovor: vyhrůžka-hrozba pokutou 2K. Uraženi, že jdu na červenou, třebaže je (domněle!) vidím. Neměl jsem sílu vysvětlovat, že nemíním mrznout nesmyslně, že sleduju světla aut a pěšáci jsou mi total ukradený, že (zejména v Pze!) je úplně fuk, jestli mají auta zelenou nebo červenou, protože pěšákovi jde o život na přechodu VŽDYCKY!
pekot 24.12.2012 19:49:52
>> pam65, 24. 12. 2012 19:10:27
Ano, souhlasím. Prostě řidič v autě (i mimo auta) je jedním z nejnebezpečnějších. Bez legrace. Každý rok jich ubude řádově tisícovka (tj. během 1 roku by v vesnici, kde jsem 20 let bydlel, nezbyl VŮBEC NIKDO!) tím, že se sami o své vůli zabijí nebo je zabije někdo jiný. Zdánlivě by se měl snižovat počet těchto obětí, když ti „blázni“ zahynuli už loni (předloni (předpředloni (…))). … Takže s skřípajícími zuby. Ano.
Luckyboy 24.12.2012 20:13:23
>> pam65, 24. 12. 2012 19:10:27
Vsak to nebylo namirene proti Tvemu prispevku… Vzal jsem si ho „do huby“ hlavne proto, ze mne pobidl k vyjadreni. Takze spise rozvedeni tematu, nez reakce na/proti Tobe.
Svym vyjadrenim mi slo o to, aby se rozlisovalo chraneni mne samotneho pres sebou samym, a chraneni mne, pred blbosti ostatnich. Kdyz to zjednodusim – pokud jsem blbej a necham se prejet, je to moje blbost. Ale neni nutne plytvat spolecnyma prostredkama vyclenenyma na kontrolu dodrzovani zakonu na to, aby mi to nekdo pripominal. Ty prostredky maji jit na to, abych treba za volantem nesrazil nekoho na prechode. Ne ze vlezu pod auto, kdyz nemam na silnici co delat.
Male deti je nutne naucit, aby nechodily na cervenou, protoze se nejsou schopne zorientovat, kdy maji jit, a kdy ne. Jenze podle mne to nema cenu dogmaticky vynucovat a dodrzovat. Tim, ze ja prejdu na cervenou, ohrozim sam sebe. Ale je rozdil, kdyz jede na cervenou auto, protoze tim ohrozuje zivot jinych. Sebeposkozovani, resp. zvysovani rizika sebeposkozeni nas samotnych nema byt podle mne kriminalizovano. Ale pokud zpusobim skodu, tak za ni jednoduse zaplatim. To je podle mne naprosto prirozena zodpovednost za moje chovani. Takze pokud chci behat po silnici, tak at mne tam nechaji behat, ponesu si za to nasledky.
A pripad Pala… Kdyz uklouzne na zledovatelem chodniku a natahne se z nej do silnice, tak ho taky prejedou :) V nekterych podminkach muze byt pohyb po chodniku nebezpecnejsi pro vsechny zucastnene nez po silnici. Jenze fundamentalni vyklad zakona na tohle nemysli, a proto pak ma nastoupit rozumna reakce toho, kdo ten zakon vynuceje, a prizpusobil svoji reakci podminkam.
Jinak doplneni – jsou zeme, kde by ho treba ridici ohleduplne minuli a neprislo by jim to nijak zvlastni (ono teda v tech zemich by nejspis ten chodnik byl schudny :) ) a nikdo by na nej polici nevolal, a pak jsou zeme, kde by na nej spis rvali a hazeli veci z okynka.
Luckyboy 24.12.2012 20:25:10
A abych byl on topic – s policajtama jsem se zatim jinak nez za volantem nastesti potkat nemusel. Jedine reakce byli od ostatnich ridicu. Hlavne kdyz jsem byl na kole, ale i parkrat kdyz jsem bezel. Zrovna vcera jsem ukazoval jednomu panovi oba prostredniky za to, ze mne nahodil z kaluze ze silnice. Mel stesti, ze jsem zrovna nikde po ruce nemel zmrzlej kus snehu, kterej bych po jeho aute hodil.
rudo 24.12.2012 20:52:19
policajt rovnako ako vojak ma vykonavat rozkaz a nema nad nim premyslat a rozhodovat ci ho vykona alebo nie, a policajt ma rozkazy jasne v jednoduchych pravidlach a zakonoch naopriklad o doprave na cestach, nejde o to ze policajt je blby, ide o to ze ak by nedodrzoval predpisy a zakony tak by by policia rovnako ako armada nemohla existovat, nakoniec v kazdej profesii clovek alebo posluchne sefa alebo moze ist.
Clovek ktoremu sa nepacia zakony a predpisy sa moze snazit tie predpisy a zakony zmenit, vytvorit o nich debatu tlacit na politikov a podobne, ale vyriesit to nemoze cez jednotliveho policajta.
Na druhej strane narodny vybor ktory vybera dane ale nezabezpecuje bezpecne chodniky by mal byt sudeny kazdy den az by preslqa chut tym vypasenym brucham sediet na magistrate a radsej by sli robit nieco ine, napriklad cistit chodniky ako zamestanci magistratu
Zábřeh
pancha 24.12.2012 21:16:39
>> Luckyboy, 24. 12. 2012 18:32:44
Naprostý sohlas. Taky jsem nedávno dostal 200 pokutu, za to že jsem přešel prázdnou silnici na červenou. Radši jsem ji bez řečí přijal, protože jinak bych asi skončil na služebně za napadení veřejného činitele A asi před rokem podobnou v autě, za to že jsem z parkoviště u nákupního centra vyjel nejkratší cestou. Bohužel to byl vjezd na parkoviště, nikoliv výjezd a mě se nechtělo kroužit půl km kolem celého parkplatzu.
Luckyboy 24.12.2012 21:21:16
>> rudo, 24. 12. 2012 20:52:19
Rozkazy a jejich „slepe“ plneni v armade? Jo (podle definice toho, co to slepe presne znamena, ale to je na jinou debatu). Ale rozkazy a „slepe“ plneni u policie? Ne. Policie je sice z definice spise represivni slozka, ale svet je dneska (aspon v tech castech sveta, kde zijeme) nekde uplne jinde, nez driv, kdyz se podoba policie formovala. Uz jen jeji heslo – pomahat a chranit naprosto jednoznacne odporuje tomu, aby „slepe“ vykonavali rozkazy a literu zakonnych norem.
Policista ma byt podle mne partner pro ostatni obcany, a diky jeho pritomnosti se mam citit bezpecneji, spokojeneji a jisteji, ze se mi neco bez meho vedomi proti me vuli stane a nebude se mi to libit. V armadni akci plati, ze prvne je nutne strilet a pak se ptat, protoze v bojovych akcich jde o uplne jine veci, nez ve spolecnosti. Rozkazy a zakony nikdy nepripravi policistu na to, co mu spolecnost a ostatni lide „prichystaji“. Zadnym zakonem nejde osetrit kazdy myslitelny pripad toho, jak akteri zareaguji a co se stane. Navic policie ma plnit v prve rade preventivni funkci, represivni az kdyz neni zbyti. Ma chranit ty slabsi a ohrozene, proti silnejsim a ohrozujicim a ne slovo od slova dodrzovat zakony, ktere upravuji denodenni chovani lidi.
Zakon, resp. pravni stat tu je od toho, aby umoznil tem, kteri jsou nejakym zpusobem ohrozeni, aby byli ochraneni. A ne kvuli tomu, aby se buzeroval bezec na silnici, anebo chodec na cervenou :) Zakony jsou pro situace, kdy nestaci, anebo neni dodrzovane podani ruky, slovo, anebo zakladni slunost, moralka a etika, vlastnictvi a prava.
Praha
mapo 24.12.2012 21:38:42
>> pam65, 24. 12. 2012 14:57:48
když je silnice nezpůsobilá, tak po ní přece nepoběžím, k čemu, nejsem magor. Ale tady u nás jezdí každej většinou jako blázen rychle i v obytné zoně…nechápu, kam všichni tolik spěchají a proč vlastně pořád jezdějí autama. A vůbec, po silnici se snad běhat může nebo ne? A vůbec se mně nechce se ve sváteční den rozčilovat. Ahoj.
Bratislava, Ruzinov
PALOsvk 24.12.2012 22:04:29
Hosi, holky aby som to zhrnul a uzatvoril pre dnes.
Podla zakona o cestnych kominukaciach SR by chodec mal pouzit najma chodnik, cyklista by mal pouzit najma cyklochodnik. Nikde nie je napisane, ze ho MUSI chodec/bezec pouzit. Spravil som 2 chyby a to ze som nesiel v protismere po lavom okraji cesty a ze som nemal blikacku. Tieto 2 chyby som vsak spravil preto, lebo bol proste jeden usek na chodniku total nezvladnutelny.
Takze ti policajti na mna nic nemali (ziadnu oporu v zakone) a keby som velmi chcel mohol som sa s nimi hadat, co som vsak nespravil, nemal som chut a predsa len su Vianoce. Kedze je to prislusnik policie musi ucastnik cestnej premavky posluchnut rozkaz ci chce ci nechce, lebo on je nadriadeny (aspon tak sa mi zda).
Takze do buducna su 2 alternativy. Vysvietit sa ako stromcek s blikackou vzadu a celovkou a bezat po lavom okraji v protismere od zaciaktu do konca a ziadne behanie po chodniku a v usekoch kde to nejde po pravom okraji. Alebo nebehat vobec, resp niekde, kde clovek policajta urcite nestretne.Ci som riskoval..ano vzdy clovek riskuje ked vyjde von (aj ked ide na biku), no ked to tu citam kolko ludi behava vonku po cestach…preco nie aj po Bratislave ked clovek stretne auto raz za cas…
A len sa potvrdilo co pisal Mato v inom vlakne ze Bratislava este dnes stale nie je pripravena a zzita s bezcami/cyklistami.
rudo 24.12.2012 22:48:29
>> PALOsvk, 24. 12. 2012 22:04:29
nielen Bratislava, aj ked su v europe urcite mesta alebo oblasti ktore ziju zo sportovej alebo turistickej aktivity a tak si tam sportovca vazia, napriklad ked ide cyklista na Alp D'Huez a ine kopce tak sa motoristi s odstupom zoradia a nepredbiehaju aby mu nesmrdeli a neohrozovali ak potrebuje kluckovat v strmych usekoch
V Melbourne sa na bicykli neodvazim ist na rusne cesty a ak nie su cyklochodniky tak idem radsej po obycajnom chodniku pomaly, ale je mnoho cyklistov co idu na cestu a jazdia v skupinach a zasadne 2–3 vedla seba umyslene blokuju auta aj tam kde je len jeden pruh a vynucuju si svoje pravo na cestu, kazdy rok tak zomt=rie vela cyklistov na cestach a su vodici co im rupnu nervy a umyselne to napalia do cyklo skupiny
takze Bratislava nie je ziaden specialny pripad je to aj horsie a napriklad sa tsva ze na cyklistov na cyklochodniku sa sriela zo vzduchovky hadzu sa na nich flase kamene a pripadne sa striela aj z agresivnejsich zbrani a na druhej strane nasilnici jazdia na bicykloch po cyklo-chodeckych-bezeckcyh chodnikoch v parkoch a prirode a obtazuju chodcov a bezcov a stale sa da citat ako obtazuju zeny bezkyne napriklad plieskanim po zadku alebo aj znasilnenim.
To delenie sa na bezcov cyklistov a motoristov je volovinami vsetci sme ludia a sme ale nasilnici a debili alebo mame porozumenie aj pre druhych a chceme pomahat a nenechame nase Ego aby sma sa spravali ako ze ja som ten najdolezitejsi na svete a vsetci sa uhnite
Brno
Petr Kaňovský 24.12.2012 22:58:25
Už jsem vícekrát běhal po silnici, například když byl chodník nezpůsobilý (i dnes při krátkém přeběhu), jednou částečně omylem i po dost rušné silnici, ale nikdy bych si nedovolil běhat po pravé straně silnice. Důvodem je, že když běžím v protisměru a vidím, že se blíží něco většího, třeba autobus, či kamion, tak ustoupím mimo silnici a počkám, až to přejede, zatímco při běhu ve směru jízdy bych riskoval přinejmenším nahození břečkou ze sněhu, či ještě něco horšího. Ostatně, není náhodou, že A.Simon byl sražen a několik měsíců se léčil, když běžel po nesprávné straně silnice (i když vina byla především na řidiči a jen z menší části na něm). Toto platí tím spíše, pokud běžím na silnici s velmi malým provozem, protože tam je obezřetnost ještě důležitější – je zde mnohem větší pravděpodobnost, že řidič nedodrží povolenou rychlost nebo že nebude dostatečně věnovat pozornost řízení.
Exploser 24.12.2012 23:15:49
O vánocích neběhám, zvlášť když je taková ledovka na zlámání nohou jako dnes. Tak pěkné vánoce všem!
rudo 24.12.2012 23:23:55
nakoniec samotny fakt ze napriklad na SVK je stale popularne organizovat bezecke zavody, najme cestne maratony za plnej cestnej premavky a bezci tak nielen povinne dychaju smradlave vyfuky ale neustale musia uskakovat davat pozor a nemozu ani bezat po idelanej ciare, takze ani nie je mozne dosiahnut idealny vysledny cas a ani bezat presne 42195 sokoval ma napriklad report z posledneho maratonu v Rajci a najma ta prihoda ako Vilko akademik musel skocit do zaliatej jamy mimo cesty aby ho nakladiak v plnej rychlosti nesundal z tejto planety rovno do neba a to bolo takmer v cielovej rovinke len 1–2 km pred cielom, odniesol si to iba zraneny clenok
pam65 25.12.2012 08:13:54
Něco praktického: http://www.amazon.de/…/ref=sr_1_11?…
Je jich tam víc. U nás jsem viděl – tuším v triexpertu – několikrát dražší.
Prievidza, Slovensko
ttomino1980 02.01.2013 09:58:21
ja som teraz cez sviatky ked bolo mokro/klzko tiez isiel behat na cestu tu u nas v Prievidzi…cca 1km po hlavnej a potom taky 4km okruh okolo sidliska na kopci tiez po ceste. videl som aj zelenych ale nic …aj vodici boli celkom ok …akurat na tom hlavnom tahu …tam som trielil ako na zavode aby som z tade vypadol, isiel som vlavo najma aby som videl kto ma ide zrazit a vcas uhol
Mato 02.01.2013 14:12:42
Chcel som Ti na Tvoj staznostny prispevok napisat este pocas Vianoc, ale reku, nebudem rypat. Uprimne, ist behat po Pristavnej je pekna volovina, aj keby nebolo plno ladu, ako v ten den. Vtedy to bolo fakt o kejhak. Ak si uz musel, mal si vyrazit skoro rano, vtedy aj policajti spia (ja som bol vtedy, bezal som si v strede vozovky po Karloveskej na Lafko a tam po suchu som si odkruzil, co som chcel, ked este cele mesto spalo). Policajti mali plne pravo Ta poslat na chodnik, najma ak si bezal po pravej strane cesty. Pri tych poveternostnych podmienkach este mozes byt rad, ze Ti nedali pokutu. Nemohol by si ani pipnut, ak by Ta legitimovali (asi si nemal pocas behu so sebou obciansky) a predviedli aj na stanicu.
Po Pristavnej sa nebeha dobre nikdy, tak sa jej radsej vyhybaj. Jazdi tam moc aut a je tam nulova sceneria. Ak Ta niekedy zastavia policajti, posluchni a az zmiznu, rob si to po svojom, ale hlavne bezpecne. Tu si vsak podla mna nebol v prave a nemal si dovod sa rozculovat. Po behu si mal zavolat na magistrat, pripradne im napisat mail a stazovat sa na neupraveny chodnik (ak odvazdas miestne dane z nehmutelnosti, inak si aj tu moralne bez naroku).
wagi 02.01.2013 20:54:06
Ze začátku jsem dával spíš za pravdu PALOVIsvk ale mezi svátky jsem měl nehodu a tak to vidím už trošku jinak a přikláním se k názoru pam65 a Mata.Bylo 11stupňů když jsem vyjížděl a v místě nehody v lese bylo 7 stupňů,přesto se mi na neviditelném náledí podařilo auto převrátit na střechu,naštěstí krom zničeného auta se mi a spolujezdci nic nestalo ale nedovedu si představit kdyby tam někdo běžel nebo šel a mohl by svítit jako vánoční stromeček a stejnak bych ho smetl jak v bowlingu ale místo,,strike´´bych řešil mnohem vážnější problémy.Takže jako běžec vlezu na silnici až na jaře.
mahan 02.01.2013 22:49:20
Ahoj, dovolím si příspěvek související s tématy zde probranými a rozdělím ho na technickou (právní) a děkovnou. Technická : zákon dostatečně nerozlišuje mezi (předem podotýkám dobře viditelně označeným) chodcem, běžcem, cyklistou, cyklistou vedoucím kolo, jezdcem na koni, extrémně vozkou řídícím potahové vozidlo tj. můžete být např. ve stoupání rychlejší než cyklista, ale máte se v serpentýnach pohybovat kde? Směrem nahoru: cyklista vpravo, běžec vlevo, řidič jedoucí shora je z toho magor! Jako řidič souhlasím. Jindy: silniční okruh, který se běží tzv. na pravou, nemající přípoj zprava, asi 6 zleva; tudíž běžím rozumově (a jako cyklista) vpravo. Babo, běžče, řidiči, raď! Jinak děkuji např. řidiči, který mi 23.12. večer počkal, než proběhnu (za tmy, s lampou) úsek mezi lesem a první zástavbou, kde byly v souvislém téměř 100m dlouhém úseku navátého sněhu vyjety jen jedny koleje téměř po kolena…
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.