Ktorý sporttester značky Sigma?
mb 10.08.2008 14:33:34
Ahoj všetci, som začiatočník, ktorí len v posledných mesiacoch začal behať aktívnejšie a teraz som sa dostal do stavu, že chcem svoj prvý sporttester.
Po preskúmaní ponuky na truhu a diskusií tu na fóre, som sa zatiaľ rozhodol, že nepotrebujem žiadne pokročilé funkcie, hlavne aby to poriadne meralo tep a bolo to za dobrú cenu, takže moje oko padlo na výrobky firmy Sigma a konkrétne na PC15 a radu Onyx.
Ak by sa jednalo len o cenu, tak je jasným víťazom PC15, ktorý sa momentálne dá kúpiť za 999kč. Zostáva mi však zodpovedať otázku, či potrebujem kódovaný prenos, alebo nie. Aké máte skúsenosti pri behu s nekódovaným sporttesterom? Je to veľmi zlé? Alebo máte len ojedinelé výpadky a tie vôbec nevadia?
Ako druhý bod mojej otázky, ak je dobré mať kódovaný sporttester, tak ktorý z radu Onyx si vybrať? Onyx Fit vs Onyx Pro vyzerajú, že sa líšia len v tom, že Pro má tréningy naviac, ale na tu fóre som sa dočítal, že sú skoro na nič. A čo Onyx Classic? Stojí za to, alebo mu chýbajú nejaké, podľa vás, dôležité funkcie? Fit a Pro majú možnosť uloženia niekoľkých predchádzajúcich tréningov. Je toto užitočná vec, využívate ju?
Dík za pomoc.
Marek
stamir 11.08.2008 09:09:53
Myslím,že kódovaný prenos má zmysel iba ak chodíš (budeš chodiť) behať ešte s niekým, kto má tiež (nekódovaný) tepák. Vtedy vzniká riziko rušenia signálu. Ja behám sám, PC15 mi stačí.
mb 11.08.2008 09:56:02
Ahoj, momentálne neplánujem chodievať behať s nikým. Skôr ma zaujímalo ako je to so závodmi, lebo na tie by som sa tiež časom rád začal chodiť a nerád by som zistil, že tepák je mi tam úplne na nič.
filo01 12.08.2008 08:00:24
>>> Fit a Pro majú možnosť uloženia niekoľkých predchádzajúcich tréningov. Je toto užitočná vec, využívate ju? Ahoj, mám Onyx Fit a využívám ji furt, jednak nemusím po každém doběhu mlátit data do PC a dělám to 1× za týden a jelikož běhám stejnou trasu, tak se mi občas hodí porovnat aktuální data s jinými dny.
Brno
rk 12.08.2008 12:42:30
[quote=mb]Ahoj všetci, Po preskúmaní ponuky na truhu a diskusií tu na fóre, som sa zatiaľ rozhodol, že nepotrebujem žiadne pokročilé funkcie, hlavne aby to poriadne meralo tep a bolo to za dobrú cenu, takže moje oko padlo na výrobky firmy Sigma a konkrétne na PC15 a radu Onyx.
Ak by sa jednalo len o cenu, tak je jasným víťazom PC15, ktorý sa momentálne dá kúpiť za 999kč. Zostáva mi však zodpovedať otázku, či potrebujem kódovaný prenos, alebo nie. Aké máte skúsenosti pri behu s nekódovaným sporttesterom? Je to veľmi zlé? Alebo máte len ojedinelé výpadky a tie vôbec nevadia? …[/quote] Už asi pět let používám Sigmu PC14 (předchůdce PC15) a jedinou starostí je měnit asi 2× za rok baterii v hrudním pásu. Při tréninku je spolehlivost bezproblémová, při závodech v ojedinělých případech zaznamená maximální tepovku okolo 200, když mé maximum je 178. Je to součet dvou předstartovních tepů, naměřených v chumlu nezvózních běžců tělo na tělo na startovní čáře. Stane se mi to tak v jednom z deseti případů. V samotném závodě jsem nezaznamenal ovlivnění druhým běžcem. Kódování signálu mně nechybí.
Nymburk
dan67 12.08.2008 16:38:25
Ahoj, od loňska používám PC15, vzhledem k ceně jsem maximálně spokojen, i na okruhový měřič jsem si zvykl. Už jsem se zmoňoval i v jiných vláknech.
A rušení při závodech? Nic. Běžel jsem s ním několik závodů, včetně „masových“ akcí PIMu a bez problémů. Za cenu 1000kč doporučuji.
mb 12.08.2008 16:59:23
Ok, tak je rozhodnute, vitazom sa stava PC15.
Tak este jedna otazka, viete o kamennom obchode v Prahe, kde sa da PC15 zohnat? Ak nie, tak sa nic nedeje – objednam cez nejaky e-shop. Len sa mi nanho nechce 2 tyzdne cakat, kym ho dorucia; rad by som s nim zacal behat cim skor. Tak ci tak, dakujem vsetkym za pomoc pri vybere
Nymburk
dan67 13.08.2008 17:30:14
[quote=mb]Ok, tak je rozhodnute, vitazom sa stava PC15.
Tak este jedna otazka, viete o kamennom obchode v Prahe, kde sa da PC15 zohnat? Ak nie, tak sa nic nedeje – objednam cez nejaky e-shop. Len sa mi nanho nechce 2 tyzdne cakat, kym ho dorucia; rad by som s nim zacal behat cim skor. Tak ci tak, dakujem vsetkym za pomoc pri vybere [/quote] konkrétní tip ti nedám, ale google a cykloshopy pomůžou. a pak telefon a pražská adresa. já ho mám z nějakého cykloshopu na výtoni, neboi tam někde.
Dobříš, Plzeň
Šera 23.10.2008 17:43:22
Ahoj, za sebe musím napsat PC15 už nikdy!
Třikrát se mi rozbil a pokaždé jiným způsobem (nefungoval hrudní pás,
sloupala se barva a při zapnutí osvícení se vypne). :/
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.