Podporuji vas doma v behani?
atlet brčko 30.01.2006 15:59:10
Co rikaji Vasi nejblizsi na Vase behani? Pouze to toleruji nebo Vas opravdu podporuji? Vzpominam na svou mamku, ktera vzdycky tvrdila, ze jsem blazen a z plne snury mych veci z behani (a ze jich je treba prave v zime docela dost :) )rozhodne nadsena nebyla. Kolikrat me v zime premlouvala, at nikam nechodim, ze mi radeji uvari teply caj :)) Ted uz to vzdala a kdyz ji kolikrat do telefonu rikam, co mam ten den v treninku za sebou, tak uz to nekomentuje :) Jak je to u Vas?
Praha
Radek Narovec 30.01.2006 16:03:27
Žena fandí, pere, vaří, jezdí sem tam i na závody, už jen natáhnout botičky sama :) Poznávací znamení na závodech – ohlušující kravský zvonec, modří již vědí… Mamince o běhání raději už nic neříkám, když se dozvěděla o mém úmyslu běžet poprvé maraton, tak se rozbrečela, táta si myslel, že si dělám srandu a brácha řekl, že jsem pako :D
Kule 30.01.2006 21:37:21
Já mám taky štěstí, moje žena je moc hodná a podporuje mě. Táta se mnou občas chodí běhat. Ostatním blízkým je to celkem fuk.
Praha 12 - Modřany
Mirek Kostlivý 30.01.2006 23:52:43
V těchto dnech moc ne, neboť se prý nemá běhat za velkého mrazu, jak doporučují ve sdělovacích prostředcích astmatikům, dětem a starým lidem, mezi které mě asi už počítají.
Praha - Radlice
Jitka 31.01.2006 07:53:41
My běháme všichni, pohoda. Syn Honzík (17) radši s kamarády nebo sám, se mnou vyrazí asi tak 1× za měsíc, což je vždycky svátek. S dcerou Klárou (18) běhám skoro pořád společně, vloni se mnou absolvovala i PIM :D
Kule 31.01.2006 20:52:36
To Jitka: PIM – celý maraton? To je skvělé! Smím se zeptat, jak dlouho Klára pravidelně běhá a jak dlouho se na maraton připravovala?
Česká Třebová
hudy 01.02.2006 07:32:18
Mě to rodina toleruje a jsem rád a děkuji ženě, že starost o tři děti leží z větší části na ní a zvládá to super
Praha - Radlice
Jitka 01.02.2006 07:59:43
[quote=Kule]To Jitka: PIM – celý maraton? To je skvělé! Smím se zeptat, jak dlouho Klára pravidelně běhá a jak dlouho se na maraton připravovala?[/quote] Jo, celej maraton, byla fakt skvělá. Kromě ní tam bylo osmnáctiletých jenom pár kluků. Ona ale od první třídy plavala, od 12 let pak dělala triatlon, nejdřív zlehka, pak ale tréninky začaly být tvrdší, až toho nakonec nechala (což chápu). Běhání jí ale zůstalo :)
atlet brčko 01.02.2006 08:27:33
[quote=Jitka][quote=Kule]To Jitka: PIM – celý maraton? To je skvělé! Smím se zeptat, jak dlouho Klára pravidelně běhá a jak dlouho se na maraton připravovala?[/quote] Jo, celej maraton, byla fakt skvělá. Kromě ní tam bylo osmnáctiletých jenom pár kluků. Ona ale od první třídy plavala, od 12 let pak dělala triatlon, nejdřív zlehka, pak ale tréninky začaly být tvrdší, až toho nakonec nechala (což chápu). Běhání jí ale zůstalo :)[/quote] V 18 dat maraton, tak to klobouk dolu!
Brno/Havířov
forest 01.02.2006 08:43:48
[quote=atlet brčko][quote=Jitka][quote=Kule]To Jitka: PIM – celý maraton? To je skvělé! Smím se zeptat, jak dlouho Klára pravidelně běhá a jak dlouho se na maraton připravovala?[/quote] Jo, celej maraton, byla fakt skvělá. Kromě ní tam bylo osmnáctiletých jenom pár kluků. Ona ale od první třídy plavala, od 12 let pak dělala triatlon, nejdřív zlehka, pak ale tréninky začaly být tvrdší, až toho nakonec nechala (což chápu). Běhání jí ale zůstalo :)[/quote] V 18 dat maraton, tak to klobouk dolu![/quote] beztak to byla další mladší dívčina, která mě loni zařízla – v kětnu jsem měl 19…
Melounek 01.02.2006 19:17:56
Me intenzivne podporuje jedine muj pritel (dneska uz vlastne snoubenec). Moc dobre si pamatuje, jaka jsem predtim byla strasna nervka, ted je mi vetsina veci sumak, vcetne treba kopicek jeho nesystemove nahazeneho pradla, zadrobeneho stolu nebo blbe vymackane pasty :D Maminka si i po nekolika letech neda pokoj a vzdycky ma do telefonu i na navstevy nachystano spoustu argumentu, ktere rikaji pry „vsichni“, ze to behani je strasne nezdrave atp. S ostatnimi cleny rodiny a vetsinou meho „nebehaciho“ okoli je to bohuzel stejne..
Praha 12 - Modřany
Mirek Kostlivý 01.02.2006 20:31:39
[quote=Melounek]Me intenzivne podporuje jedine muj pritel (dneska uz vlastne snoubenec). Maminka si i po nekolika letech neda pokoj a vzdycky ma do telefonu i na navstevy nachystano spoustu argumentu, ktere rikaji pry „vsichni“, ze to behani je strasne nezdrave atp. S ostatnimi cleny rodiny a vetsinou meho „nebehaciho“ okoli je to bohuzel stejne..[/quote] To je v našich krajinách obvyklé. Kdo se nehejbe a vesele přibírá na hmotnosti, tak tomu se většinou nic neřekne (maximálně jak pěkně vypadá). Ten kdo dělá něco pro sebe a běhá, tak je pro ostatní „exot“, co to přehání. Však jim to všem ještě připomenem, jestli se dožijeme toho důchodového věku ve zdraví a radostně běhající.
hyneek 14.02.2006 16:24:32
[quote=atlet brčko]Co rikaji Vasi nejblizsi na Vase behani? Pouze to toleruji nebo Vas opravdu podporuji? Vzpominam na svou mamku, ktera vzdycky tvrdila, ze jsem blazen a z plne snury mych veci z behani (a ze jich je treba prave v zime docela dost :) )rozhodne nadsena nebyla. Kolikrat me v zime premlouvala, at nikam nechodim, ze mi radeji uvari teply caj :)) Ted uz to vzdala a kdyz ji kolikrat do telefonu rikam, co mam ten den v treninku za sebou, tak uz to nekomentuje :) Jak je to u Vas?[/quote] Hm, děkuju za optání. Moja mamka vypadala poprvní zamyšleně proč běhám. Tak jsem jí vysvětlil, že pak budu lepší ve fotbale. Podruhé mě poradila že si nemám brat čepicu, že sa zbytečně potím. Někdy mě říkali že to přeháním, no tak jsem jim o tom neříkal Běhal jsem dvacet kilometrů v lesi a oni si mysleli, že su u kamoša nebo na hřišti. K posledním vánocám jsem dostal prachy na běžecké boty hm, tak to jo. Mamku sralo, že mám hafo propocených vybledlých hader. Ináč jich to celkem netankuje, je to můj koníček. Tatínek ví, že jsem vyhrál jeden závod a že si rozumím se strýcem z Boleslavi, co běhal maraton. Těpéro, říkám mu strýc sporťák.
hyneek 14.02.2006 16:27:03
[quote=Mirek Kostlivý][quote=Melounek]Me intenzivne podporuje jedine muj pritel (dneska uz vlastne snoubenec). Maminka si i po nekolika letech neda pokoj a vzdycky ma do telefonu i na navstevy nachystano spoustu argumentu, ktere rikaji pry „vsichni“, ze to behani je strasne nezdrave atp. S ostatnimi cleny rodiny a vetsinou meho „nebehaciho“ okoli je to bohuzel stejne..[/quote] To je v našich krajinách obvyklé. Kdo se nehejbe a vesele přibírá na hmotnosti, tak tomu se většinou nic neřekne (maximálně jak pěkně vypadá). Ten kdo dělá něco pro sebe a běhá, tak je pro ostatní „exot“, co to přehání. Však jim to všem ještě připomenem, jestli se dožijeme toho důchodového věku ve zdraví a radostně běhající.[/quote] tyvole, tak to souhlasím, sice to neplatí vždycky, ale pamatuju si jak jsem přibral a babička mě říkala „ty vypadáš načisto pěkně“
simka 14.02.2006 19:19:27
[quote=hyneek][quote=atlet brčko]Co rikaji Vasi nejblizsi na Vase behani? Pouze to toleruji nebo Vas opravdu podporuji? Vzpominam na svou mamku, ktera vzdycky tvrdila, ze jsem blazen a z plne snury mych veci z behani (a ze jich je treba prave v zime docela dost :) )rozhodne nadsena nebyla. Kolikrat me v zime premlouvala, at nikam nechodim, ze mi radeji uvari teply caj :)) Ted uz to vzdala a kdyz ji kolikrat do telefonu rikam, co mam ten den v treninku za sebou, tak uz to nekomentuje :) Jak je to u Vas?[/quote] Hm, děkuju za optání. Moja mamka vypadala poprvní zamyšleně proč běhám. Tak jsem jí vysvětlil, že pak budu lepší ve fotbale. Podruhé mě poradila že si nemám brat čepicu, že sa zbytečně potím. Někdy mě říkali že to přeháním, no tak jsem jim o tom neříkal Běhal jsem dvacet kilometrů v lesi a oni si mysleli, že su u kamoša nebo na hřišti. K posledním vánocám jsem dostal prachy na běžecké boty hm, tak to jo. Mamku sralo, že mám hafo propocených vybledlých hader. Ináč jich to celkem netankuje, je to můj koníček. Tatínek ví, že jsem vyhrál jeden závod a že si rozumím se strýcem z Boleslavi, co běhal maraton. Těpéro, říkám mu strýc sporťák.[/quote] to tvoje nářečí se mi blbě čte :) nechceš psát trochu spisovněji? ;)
Alena 15.02.2006 08:28:09
[quote=simka][quote=hyneek][quote=atlet brčko]Co rikaji Vasi nejblizsi na Vase behani? Pouze to toleruji nebo Vas opravdu podporuji? Vzpominam na svou mamku, ktera vzdycky tvrdila, ze jsem blazen a z plne snury mych veci z behani (a ze jich je treba prave v zime docela dost :) )rozhodne nadsena nebyla. Kolikrat me v zime premlouvala, at nikam nechodim, ze mi radeji uvari teply caj :)) Ted uz to vzdala a kdyz ji kolikrat do telefonu rikam, co mam ten den v treninku za sebou, tak uz to nekomentuje :) Jak je to u Vas?[/quote] Hm, děkuju za optání. Moja mamka vypadala poprvní zamyšleně proč běhám. Tak jsem jí vysvětlil, že pak budu lepší ve fotbale. Podruhé mě poradila že si nemám brat čepicu, že sa zbytečně potím. Někdy mě říkali že to přeháním, no tak jsem jim o tom neříkal Běhal jsem dvacet kilometrů v lesi a oni si mysleli, že su u kamoša nebo na hřišti. K posledním vánocám jsem dostal prachy na běžecké boty hm, tak to jo. Mamku sralo, že mám hafo propocených vybledlých hader. Ináč jich to celkem netankuje, je to můj koníček. Tatínek ví, že jsem vyhrál jeden závod a že si rozumím se strýcem z Boleslavi, co běhal maraton. Těpéro, říkám mu strýc sporťák.[/quote] to tvoje nářečí se mi blbě čte :) nechceš psát trochu spisovněji? ;)[/quote] Já jsem si naopak na něho zvykla celkem rychle, přijde mi to také trochu jak blog Ostraváka
m.thums 15.02.2006 08:35:02
Náhodou, to je ta nejhezčí čeština co znám…oni pořád zpívají…:)
Praha - Radlice
Jitka 15.02.2006 10:14:37
Náhodou – hyneek píše móóóc pěkně!!! ;) Je radost to číst, super!
administrator 15.02.2006 14:07:58
Me doma podporujou, i kdyz sverazne. Pritel se mi divi, proc beham, kdyz jsem v kazdem zavodu na chvosu. Jsem totiz skutecna tragedka a behat jsem zacala relativne nedavno, takze napr. cas 4 min/km je pro me absolutni sprint, ktery vydrzim tak 100m. Moje typicka rychlost je tak 6 min/km. Na kratsim zavodu jako 5–8km jsem schopna bezet tak 5min/km. Pritel me vubec nechape – jak se muzu nazyvat „bezkyne“, kdyz jsem vzdycky mezi poslednimi Nedokaze pochopit, ze me to i tak bavi. Rodice meli ze zacatku klasicke komentari typu vliv na klouby apod. ale po tom zavahani na zacatku me zacali podporovat a ted mi vzdycky jenom gratuluji, kdyz opet dobehnu na svem skvelem 700. miste z 1000 apod
Praha
PetrS 15.02.2006 18:04:17
[quote=Humlice]…takze napr. cas 4 min/km je pro me absolutni sprint…[/quote] nejen pro Tebe :)
NNN 16.02.2006 07:12:33
[quote=Humlice]Me doma podporujou, i kdyz sverazne. .......... dobehnu na svem skvelem 700. miste z 1000 apod [/quote] Z každého splněného cíle se člověk raduje tolik , kolik úsilí zdolání tohoto cíle musel překonat. Aneb vše má svoji cenu.
Praha
PetrS 16.02.2006 08:13:12
Podpora rodiny:
Začnu od psové: Má radost, ale je spíše sprinter, tak ji dlohé tratě neberou Dcera: Ráda fotí, tak má radost, že má co (viz http://www.behej.com/gallery.php?…), jinak sport nemusí Synek: Splněný sen rodiče, začal taky běhat (časem o tom napíšu do blogu) A poslední nejčestnější místo zaujímá má drahá manželka: Absolutní podpora, běhá s psovou krátké tratě.
A abych nezapoměl na kamarády, nenapravitelné kuřáky: obdivují mě, že když jsem si vzal do hlavy maraton, tak jsem ho uběhl, zatímco oni 100× přestávali kouřit neúspěšně
hyneek 16.02.2006 23:25:23
[quote=atlet brčko]Co rikaji Vasi nejblizsi na Vase behani? Pouze to toleruji nebo Vas opravdu podporuji? Vzpominam na svou mamku, ktera vzdycky tvrdila, ze jsem blazen a z plne snury mych veci z behani (a ze jich je treba prave v zime docela dost :) )rozhodne nadsena nebyla. Kolikrat me v zime premlouvala, at nikam nechodim, ze mi radeji uvari teply caj :)) Ted uz to vzdala a kdyz ji kolikrat do telefonu rikam, co mam ten den v treninku za sebou, tak uz to nekomentuje :) Jak je to u Vas?[/quote] s tou čelenkou vypadáš seksi
atlet brčko 17.02.2006 09:01:41
[quote=hyneek][quote=atlet brčko]Co rikaji Vasi nejblizsi na Vase behani? Pouze to toleruji nebo Vas opravdu podporuji? Vzpominam na svou mamku, ktera vzdycky tvrdila, ze jsem blazen a z plne snury mych veci z behani (a ze jich je treba prave v zime docela dost :) )rozhodne nadsena nebyla. Kolikrat me v zime premlouvala, at nikam nechodim, ze mi radeji uvari teply caj :)) Ted uz to vzdala a kdyz ji kolikrat do telefonu rikam, co mam ten den v treninku za sebou, tak uz to nekomentuje :) Jak je to u Vas?[/quote] s tou čelenkou vypadáš seksi[/quote] Presne kvuli tomu ten satek nosim :)
hyneek 17.02.2006 20:19:11
[quote=atlet brčko][quote=hyneek][quote=atlet brčko]Co rikaji Vasi nejblizsi na Vase behani? Pouze to toleruji nebo Vas opravdu podporuji? Vzpominam na svou mamku, ktera vzdycky tvrdila, ze jsem blazen a z plne snury mych veci z behani (a ze jich je treba prave v zime docela dost :) )rozhodne nadsena nebyla. Kolikrat me v zime premlouvala, at nikam nechodim, ze mi radeji uvari teply caj :)) Ted uz to vzdala a kdyz ji kolikrat do telefonu rikam, co mam ten den v treninku za sebou, tak uz to nekomentuje :) Jak je to u Vas?[/quote] s tou čelenkou vypadáš seksi[/quote] Presne kvuli tomu ten satek nosim :)[/quote] Ale mam stryca v Mlade Boleslavi. Ja mu za zady rikam Strýc Sporťák, tak ten mě teda morálně podporuje. Je mu padesát, prej běhal maraton za tři hodiny. hmmmmmmm Strýc Sporťák. A taky mě podporuje pes Dášenka. Když vidí, že by se dalo jít ven, tak piští a žadoní, že chce ven.
Raškovice okr. FM
minusak 02.06.2006 08:42:14
To je zajímavá sekce a téma. Závidím všem, které manželka podporuje a
rodina fandí. Musí to být krásný život. Závidím. U nás na vesnici je
aerobní sportovec brán automaticky za blbce, který by místo tréningu mohl
dělat něco užitečného na poli nebo doma. Tolerují se jen fotbalisti a
trochu ženský volejbal. Ale múžu říct, že i Ti fotbalisti si někdy
ťukají na čelo, když mě někde vidí běžet. Doma před manželkou a
dospělými dětmi taky radši velmi nenápadně a opatrně. Někdy si fakt
připadám jak blbec. Když jsem dělal silniční cyklistiku, bylo to malinko
lepší, ale výčitky. Ty sis pořád jenom jezdil na výlety, budu poslouchat
až do smrti.
A nejvíc vesničanům vadí, že si ničím sportem zdraví a oni mi na to
jednou budou muset přispívat a nezbyde na léčení jejich obezity,
přežranosti vepřovým, následků hulení cigaret a jiné nemoci, na které
mají svaté právo.
Naštěstí mám zaměstnavatele (stát) , který mi umožňuje pružnou pracovní dobu, mám v práci sprchu a nikdo mi nevyčítá přerušení práce kvůli tréningu a stačí abych plnil podmínky pružné pracovní doby. Stejně každý ví, že musím odpracovat víc než těch 42,5h.
Rodiče už jsou přes 70let, takže jsou šťastní, že už nejezdím tolik na silničním kole a žasnou, jak se může taková původně neduživé,slabé a věčně nemocné dítě přeměnit v člověka, který v 44 letech uběhl svůj 1. marathon.
Praha 12 - Modřany
Mirek Kostlivý 02.06.2006 09:51:26
[quote=minusak]U nás na vesnici je aerobní sportovec brán automaticky za blbce, který by místo tréningu mohl dělat něco užitečného na poli nebo doma.[/quote] To znám. Když jsem na chalupě, tak je mi taky doporučováno, ať běžím zadem rovnou ven z vesnice, a nikoliv přes celou vesnici. Co kdyby mě vidělo moc lidí z vesnice, a divili se, jak to že tu někdo běhá a nemaká doma.
Sedy 02.06.2006 10:01:14
[quote=minusak]To je zajímavá sekce a téma.
Naštěstí mám zaměstnavatele (stát) , který mi umožňuje pružnou pracovní dobu, mám v práci sprchu a nikdo mi nevyčítá přerušení práce kvůli tréningu a stačí abych plnil podmínky pružné pracovní doby. Stejně každý ví, že musím odpracovat víc než těch 42,5h.
Rodiče už jsou přes 70let, takže jsou šťastní, že už nejezdím tolik na silničním kole a žasnou, jak se může taková původně neduživé,slabé a věčně nemocné dítě přeměnit v člověka, který v 44 letech uběhl svůj 1. marathon.[/quote] Minusaku, s maratonem máš můj obdiv, snad dojde na ten můj první letos.
Taky přemýšlím o sprše v práci, neboť utíkat po večerech mi nějak nejde dohromady s časem a nedostanu se tak často, jak by se mi líbilo. Představ si, třeba včera jsem musel utikání zkrátit na čtyřicet minut , po příchodu z práce jsem víc času neměl a musel jsem být doma tak, abych převzal děti, když šla žena do hospody s kamarádkama (prý)
Praha 12 - Modřany
Mirek Kostlivý 02.06.2006 10:33:55
[quote=Sedy]Představ si, třeba včera jsem musel utikání zkrátit na čtyřicet minut , po příchodu z práce jsem víc času neměl a musel jsem být doma tak, abych převzal děti, když šla žena do hospody s kamarádkama (prý)[/quote] Chlapi, nemáte to jednoduchý. Zkracovat běh, aby drahá polovička mohla jít do hospody, to je fakt silná káva.
Praha
Štefan 02.06.2006 10:44:30
[quote=Mirek Kostlivý][quote=Melounek]S ostatnimi cleny rodiny a vetsinou meho „nebehaciho“ okoli je to bohuzel stejne..[/quote] To je v našich krajinách obvyklé. Kdo se nehejbe a vesele přibírá na hmotnosti, tak tomu se většinou nic neřekne (maximálně jak pěkně vypadá). Ten kdo dělá něco pro sebe a běhá, tak je pro ostatní „exot“, co to přehání. Však jim to všem ještě připomenem, jestli se dožijeme toho důchodového věku ve zdraví a radostně běhající.[/quote] To je hezké, chci být „exot“, co to přehání… Já mám dva syny (27 a 28 l.), kterří sporadicky běhají. Na základní škole oba v pohodě uběhli 3 km pod 12 min. Mladší je vysloveně sportovní typ, ale měl před dvěma léty dost velké problémy s kolenem, takže zatím testuje, co to vydrží. Příští rok by chtěl maratón uběhnout. Starší je muzikant, toho sice běh taky baví, ale ne natolik, aby kvůli němu obětoval něco jiné. Když jsme vloni uběhli z jením kolegou v práci svůj první maratón, napsal jsem o tom do podnikového časipisu. Reakce byly takové spíš obdivné, …jsou to síce blázní, je je to na jejich věk výkon (mně bylo 54, kolegovi 61). Můj tehdejší šef (jinak velmi slušný a zdvořilý člověk) mi říkal, že po padesátce hodně riskuji. Já si naopak myslí, že riskuije ten, kdo po padesátce žádný sport nedělá. Vidím je, jak nemužou do schodů, funí, stěžujou si na únavu, deprese, počasí, nemoci a mají potřebu mi vysvětlovat, že oni by taky rádi běhali, ale… Však to znáte. Přitom většina jejich nemocí jsou „nemoci s nepoužívání těla“. Denně musím „protrpět“ spoustu reklam na zázračné prostředky pro hubnutí, pro předcházení infarktu, různych zázračných léku a pod. Česi loni vyhodili na prostředky pro hubnutí stamilióny a výsledek je téměř nulový… Je to jejich volba, já chci být „exot“.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.