SERIÁL: Typy tréninku, jak je kombinovat a k čemu pomohou [článek]
Petra Pastorová 27.07.2022 19:16:40
Posledně
jsme lehce zabrousili do techniky běžeckého kroku, abyste se vyhnuli
zraněním a zrychlili. Nyní se podívejme na možnosti kombinací typů
tréninku, jež nás dovedou k úspěšnému zvládnutí maratonu na RBP Ostrava City Marathonu
11. září v Ostravě.
Odkaz
na článek
skorobezec 28.07.2022 09:48:16
A Petro ty takto trénuješ?
Mi tento článek přijde poměrně nedotažený a není mi jasné pro jakou skupinu čtenářů je vlastně určen.
Pokud se jedná o zkušené běžce, tak asi většina zde uvedených rad je zbytečná, protože je všeobecně známá.
Pokud je určená pro začátečníky, tak zase z toho budou zmatení a začnou-li nějak kopírovat zde představený plán, tak buď skončí za dva týdny z důvodu nechuti a nebo po čtyřech týdnech z důvodu zranění.
A nebo je to pro lidi, co už o běhání něco vědí a chceš jim podat návod na závěrečné týdny před závodem? Pokud ano, asi by to chtělo více informací, např. úsilí, tempa, u kopců sklon, cokoliv, co upřesní, jak to vlastně běžet. Maraton neběhám, ale nepůsobí na mě ten příklad plánu moc dobře. Na jedné straně poměrně nízká kilometráž 60–70 km/ týden, jestli počítám dobře, ještě se dvěma dny volna a přitom 4 poměrně náročné tréninkové jednotky.
Taktéž rada ohledně tréninku ve vyšších nadmořských výškách. Myslím, že vy eliťáci někdy zapomínáte, jak to funguje tam dole On asi běžný hobík, který sotva uvažuje nad tím, že poběží svůj možná první maratón bude uzpůsobovat svou dovolenou (a pro většinu) asi i dovolenou celé rodiny tím, že je nažene někde do hor, kde on bude celou dobu trénovat. Netvrdím, že takoví nejsou, ale ti asi až tolik nepotřebují rady uvedené v článku. A to vůbec nemluvím o tom, že nějaké týdenní běhání v horách zase až takový vliv na výkonnost mít nebude.
Je super, když se někdo, kdo o tom něco ví snaží pomoct jiným tím, že se jim pokusí dávat rady, ale toto na mě působí, že to není kočka ani pes.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.