polar RS200 záloha dat
juapa 26.01.2008 13:22:55
Ahoj! Možná sem paranoidní, ale jako student informatiky mám stále na paměti – ZÁLOHOVAT!, ZÁLOHOVAT!!, ZÁLOHOVAT!!! A tak když přenáším tréninky z hodinek do personaltraineru.com, mám pocit, že až jim spadne server, tak přijdu o všechno co mam. A tak se chci zeptat? Dá se z toho webu nějak zálohovat, na disk? Nebo děláte zálohu jen tak, že vytisknete celkovou statistiku? (nic podobnějšího záloze jsem tam neobjevil) Nebo používáte jiný program co je už nainstalovany a data teda na web wůbec neposíláte?? Tak prosím nějaký poraďte.. díky
HMP
Machy 23.03.2008 22:19:51
Ahoj, mam stejny pocit ;) Doporucil bych ti nastroj, kterym je mozne analogicky k webove aplikaci stahnout data na lokal, a treba jako textak nebo XML a mit je tak v zaloze oproti webu. Bohuzel pri prechodu na novy notebook resim problem se SonicLinkem, takze mi stejne nefunguje ani prenos na personaltrainer, ale po vyreseni problemu to vidim nadejne. Podporuje to i prenos vsech zaznamu.. Jmenuje se RS200 Decoder a odkaz je tady: http://rs200-decoder.sourceforge.net/ Mam ho nainstalovany, ale jak pisu vyse zatim nezprovozneny…
juapa 27.03.2008 20:30:51
Děkuji! tak jsem přečetl všechny helpy k rs200_decode už podruhé a pořád z toho nejsem moudrý. Ale taky jsem tak stáhnul sporttracker, do kterého bych měl později naimportovat xml soubory z decodu a vypadá docela slibně.
Můj problém je, že nevím jak dostat vůbec zvuk do kompu, pomocí toho decoderu. Spustím to přes cmd a ať zkouším všechny možné parametry, vždycky mi to napíše jen „---Polar RS-200 SonicLink decoder---“ a zase řádek na zadávání. Pošli mi prosím jak to spouštíš, zkoušel jsem to podle toho řádku nahoře(usage:), ale tam je parametrů plno a nevím co bych do nich krmil.
Moje ideální představa je, že zapnu Polar WebLink, kliknu na Listen a zároveň nějak zapnu i decoder z příkazové řádky, takže trenink uložím na net a zároveň do xml, který potom naimportuju do Sporttrackeru. Možná budu používat jenom ten, to bude záležet na kvalitě.. Tak prosím napiš, až to rozchodíš… Díky moc předem!
HMP
Machy 27.03.2008 20:43:31
Spustíš si command line (pomocí cmd) a pustíš exáč s parametrem „-m“ (parametr znamena „Read data from microphone and output everything on screen in human readable form“, jako např. tady:
c:\BEH\RS200_DECODE>rs200_decode.exe -m
--- Polar RS-200 SonicLink decoder ---
Volume level: 0.020 Progress: 0% Status: Waiting for signal
Muj problem je v tom, ze mi to porad ceka na signal, stejne jako Polar WebLink – asi nejake nastaveni mikrofonu nebo tak neco.. Moje motivace pouzivat neco jineho nez personaltrainer je takova, ze mi ta aplikace moc nevyhovuje.
juapa 27.03.2008 21:43:42
Das is super! jsem nadšen, děkuju moc za pomoc!! – chyba malá, ale těžko odhalitelná – chybělo mi tam „.exe“
Ještě zkusím více treninku naházet do sporttrackeru, ale nějaké valné výhody oproti personaltraineru nevidím, snad jen možnost offline. Tajně jsem doufal v lepší grafy TF v průběhu jednotlivých treninku, ale to je asi omezení modelu hodinek, je žo kreslí pokaždé jen přímku a né žádnou klikatici třeba podle času..
Já měl problém s nastavení WebLinku, měl jsem tam tichý mód na mikrofon a jinak vše fungovalo hned, používám interní v notebooku a testoval jsem ho jen na Windows-záznam zvuku =). Takže hodně štěstí a jeětě jednou díky
Sedlčany, Praha 3 - Vinohrady
Oslík 27.03.2008 22:07:03
Já teda nevím, ale řekl bych, že ta data musí nějak zálohovat v Polaru, kdyby to všechno, co si tam lidi ukládají najednou nebylo, to by měly docela problém… Zvláště když přímo nepodporují jiné offline programy.
HMP
Machy 28.03.2008 22:09:59
To Juapa: Nemáš zač, jsem rád, že to fachčí, i když jsem to sám nezkoušel..
Na zálohu v Polaru věřím, ale taky věřím tomu, že jak to tam jednou nacpeš, nikdy už ti to nedovolí vyexportovat ven, proč taky že.. Takže mít ty tréninky primárně jako soubory u sebe s možností nacpat je do personaltrainera nebo sporttrackera je volba, která mi voní víc.
Zkoušel jsem v personaltraineru zadat data k Cooperovu testu a když jsem tam klikal pokaždé další kolo a musel to pokaždé proskrolovat až dolů, tak jsem si říkal, že by to snad šlo i pohodlněji. Možná je to jenom moje deformace jako tvůrce software. Sporttracker určitě vyzkouším.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.