měření kilometrů
Zelus 17.11.2007 13:27:00
Zdravím všechny kategorie běžců Chtěl bych se optat jestli neexistuje nějaký zařízení na měření uběhnutých kilometrů,jako třeba krokometry a podobně a pokud jo-tak jaký s tím máte zkušenosti? Případně jak si měříte uběhnutý kilometry vy? Já mám pár okruhů v blízkosti mého bydliště projetý na kole a tím pádem jsem si nějaký trasy přesně změřil tachometrem ale když vyběhnu mimo změřenou trasu tak se můžu jen dohadovat kolik přesně jsem to uběhl…:-)
Brno
rk 17.11.2007 14:08:12
Nejpřesnější pro vlastní použití bude změření na kole a GPS. Pokud jsou cesty viditelné na satelitní mapě, dává stejné výsledky www.mapmyrun.com (ne ve všech lokalitách je dost podrobná), nebo podobné internetové mapy. Další možnost pro trpělivé a menší přesnost jsou papírové mapy. Krokoměr, v jeho nejlevnější podobě, používám jen jako hodně hrubě orientační, třeba na dovolené. Přesnost závisí na kalibraci podle známé trati a podobnosti výškového profilu a podobnosti stylu běhu. Lepší a přesnější krokoměry berou ohled i na zrychlení, nejen počet kroků. Někdy si délku jen vycucám z prstu podle doby běhu a pocitů.
millhi 17.11.2007 15:05:52
[quote=Jarda koloběžka]Než weby v angličtině si raději vzdálenost změřím na atlas.cz. Na rozdíl od třeba mapy.cz se na atlasu nechá posouvat obrazem aniž by se načítání délky trasy přerušilo.[/quote] Jen pro info: mapy.cz asi před měsícem vypustily do světa novou verzi… a je hodně dobrá, neduhy z předchozí verze (jako třeba Jardou zmiňované přerušení při posunu obrazem) byly odstraněny. Stojí za to se na ně mrknout.
Ještě k tématu: Já osobně měřím právě pomocí www.mapy.cz (případně www.amapy.cz – to je ten Atlas, o kterém psal Jarda).
Jecminek.Maselnik 17.11.2007 18:05:12
mrkni sem: http://forum.behej.com/…ner-305-str1 tento stroj vřele doporučuji
Zelus 17.11.2007 19:56:46
Jj,na ten stroj sem se už koukal-ale je to dost drahá záležitost pro amatéra jako jsem já
MZ 17.11.2007 20:09:26
Já používám taky mapy.cz. Změření trasy je otázka minuty, tak naco kupovat další drahej „krám“
Brno/Havířov
forest 17.11.2007 21:17:31
[quote=Jarda koloběžka]Na rozdíl od třeba mapy.cz se na atlasu nechá posouvat obrazem aniž by se načítání délky trasy přerušilo.[/quote] To jen na okraj: mapy.cz to už umí, nasadili tuším před měsícem novou verzi. Oproti mapmyrun.com je výhoda v mapových vrstvách (především turistická mapa+značka KČT) s celorebulikovým pokrytím (v Havířově v lese změřím akorát tak velké prd na MMR), MMR zase umí profil (i když pro ČR je jen hodně orientační, ale pro neznámý terén je to dobré i pro předběžný odhad, lepší než počítat vrstevnice).
Doudleby nad Orlicí
Mira.B. 18.11.2007 07:58:08
Já mám většinu tras po kterých běhám také projety na kole a změřeny cyklopočitadlem. A vzdálenosti na trasách, které projety nemám určuji podle tempa běhu a doby po kterou je běžím. Není to sice stoprocentně přesné, ale použít se tato metoda dá také.
Jecminek.Maselnik 18.11.2007 09:12:37
[quote=Zelus]Jj,na ten stroj sem se už koukal-ale je to dost drahá záležitost pro amatéra jako jsem já [/quote] v Oseku jsi na HIMu bezel pul maraton za 1:39, takze jsi vic profik nez ja:-) Ale nebudu delat agitku.
Zelus 18.11.2007 12:36:45
[quote=Jecminek.Maselnik][quote=Zelus]Jj,na ten stroj sem se už koukal-ale je to dost drahá záležitost pro amatéra jako jsem já [/quote] v Oseku jsi na HIMu bezel pul maraton za 1:39, takze jsi vic profik nez ja:-) Ale nebudu delat agitku.[/quote] Jj,pamatuju se jak jsem se snažil běžet-byl to můj první půlmaraton a trénoval jsem na něho jen 4dny před závodem Až příště poběžím něco podobnýho tak doufám že si čas vylepším ale i tak jsem spíš amatér a běhám jen proto, že mě to baví a proto je taky pro mě mým největším idolem amatérskej běžec kterej začne běhat z radosti ze života aby pořád neseděl u počítače a ne žádnej super profík kterej celej život trénuje jak stroj a pak se světe div že má takový neuvěřitelný časy
Dobřichov
honzaherda 18.11.2007 17:55:08
pokud běhám trasy po silnici, tak je mám změřené na kole, pokud jinudy, tak vycházím z času běhu a když mám náladu, tak si to změřím dle turistické mapy 1:50 000. km sem/tam – neběhám profi, aby mi to vadilo.
Zelus 18.11.2007 18:49:49
Jj,taky to sem tam měřím podle času běhu A máte někdo vyzkoušený měřič na sportovním telefonu Nokia 5500? Brácha ho má a zkoušel to a na 2km se mu to prej seklo okolo 20metrů, tak to ještě otestuju já na změřené 5-ti km trase a uvidím jak přesně to měří
Štěpánovice
VanaXXL 14.01.2008 09:35:00
Já teď experimentuju s Nokií N95. Je tam aplikace Sports Tracker, která z údajů naměřených GPS počítá rychlost a převýšení a taky umí (čert ví z čeho) počítat počet kroků. Naměřenou trasu (pozice-čas) uloží do souboru. Dokonce to má fičurku, která umožňuje online přenos pozice na Sports Tracker server, takže se můžeš nechat sledovat v téměř reálném čase na internetu – to jsem zatím nevyzkoušel. Je to supr hračka, aspoň mám motivaci tahat s sebou telefon. Zkušenosti – funguje to bez problémů až na celkem solidní spotřebu baterek. Odhaduju, že plně nabitá baterka vydrží tak 3 hoďky. Ještě uvidím, hraju si s tím zatím jen 2 dny. S tím webcastem bych viděl životnost tak na hoďku.
maja19 07.06.2008 07:29:51
Já chodím běhat s Nokia E51 (Nokia sport tracker, SmartCom GPS ) a GPS. Trasa je zaznamenána a je přesná. Výdrž u E51 při 9 hodinové jízdě na kole přijdu cca o 40% kapacity baterie a u GPS nevím, ale je schopna fungovat 22 hod. v kuse. Mobil mám připevně na elastickém páse os Krusela (na paži).
Praha 4 - Modřany
drakor 03.07.2008 17:11:53
Google Earth (teď je verze 4.3) umí naměřit trasu pomocí nástroje pravítko. Vzhledem k tomu, že se dole uprostřed pod mapou ukazuje i nadmořská výška kurzoru (krom výšky pohledu vpravo), tak by ji to mohlo i zohledňovat. Ale to je jen dohad.
tomash 04.07.2008 22:17:42
[quote=Zelus]Jj,taky to sem tam měřím podle času běhu A máte někdo vyzkoušený měřič na sportovním telefonu Nokia 5500? Brácha ho má a zkoušel to a na 2km se mu to prej seklo okolo 20metrů, tak to ještě otestuju já na změřené 5-ti km trase a uvidím jak přesně to měří [/quote] mam ho a meri pomerne presne (alespon v mym bezeckym tempu – 5–6min/km). pomerne znamena, ze maximalni chybu oproti mereni na kole jsem zaznamenal cca 100m na 5km. a je samozrejme otazka, jestli muj tachometr na kole je to spravny meritko .)
Viking 18.09.2008 10:52:14
Já používám www.runningahead.com.
juapa 05.11.2008 21:01:09
[quote=maja19]Já chodím běhat s Nokia E51 (Nokia sport tracker, SmartCom GPS ) a GPS. Trasa je zaznamenána a je přesná. Výdrž u E51 při 9 hodinové jízdě na kole přijdu cca o 40% kapacity baterie a u GPS nevím, ale je schopna fungovat 22 hod. v kuse. Mobil mám připevně na elastickém páse os Krusela (na paži).[/quote] Ahoj! Jak to máš zařízený s tím mobilem =).. Mám ho nový, tak bych to třeba taky tesnul.. Kolik tě stál GPS modul a ten sporttracker se taky platí? Je potřeba dokoupit ještě něco?
jinak používám www.mapmyrun.com a jsem spokojený, je to free, ikdyž se dá zaplatit i nějaká „vymakanější“ verze..
tomash 06.11.2008 09:25:12
[quote=juapa]Ahoj! Jak to máš zařízený s tím mobilem =).. Mám ho nový, tak bych to třeba taky tesnul.. Kolik tě stál GPS modul a ten sporttracker se taky platí? Je potřeba dokoupit ještě něco.[/quote] zadarmo na http://research.nokia.com/…ortsTracker/
taky pouzivam nokii (5500) se sportstrackerem a gps – vysledek napr tady – autolap po 1km, to jsou ti panackove. http://img82.imageshack.us/…/zdandn3.jpg
juapa 07.11.2008 08:33:08
aplikace zadarmo + 1700,– za GPS modul.. tož to celkem ujde, díky!
SportTracker by měl gungovat i bez modulu jako krokoměr, ale nefunguje.. Tak nevím, jestli koupit GPS modul a potom doufat že tu aplikaci na E51 rozběhnu..? Jako ona funguje, ale kroky(otřesy) neregistruje, jen měří čas.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.