Výběr bot pro ploché nohy
Pardubice
radekl 18.10.2007 06:54:06
Vybírám nové boty. Mám ploché nohy, běhám cca 30 – 40 km týdně, převážně asfalt. Co poradíte? Díky za všechny názory Radek.
Brno - Mokrá Hora
Horác 23.11.2007 12:26:57
Čau Milane, mám stejný problém při zhruba dvojnásobné kilometráži – taky jsem převážně silničář. Mně se osvědčily Newbalance 765 a 766, a to i při závodním maratonu. Obě hezky tlumí a dával jsem si tlustší medico Klimatexovou ponožku. Problém je taky v technice dopadu – kam dopadáš, jak odvaluješ a jaký máš odpich. Já jsem přizpůsobil hlavně dopad – spíš na vnější střed chodidla s rycjlým převalením, a tak moc nenamáhám sníženou klenbu. Takže hlavně popřemýšlej o kroku a posiluj na schodech a v kopcích.
Horác z Mokré Hory
Jana HO 20.12.2007 20:21:02
Ahoj Radku,
boty s podporou se dělí do dvou skupin „Support“ a „Motion Control“. Druhá skupina je pro zvlášť těžké případy (myšleno i hmotnostně) s plochou nohou. Boty Support můžeme rozdělit do tří skupin(záleží na výrobci), pro lehkou, střední a velkou podporu klenby. Zvolila bych co nejmenší podporu ale tak, aby mi bota držela nohu-při nášlapu se moje noha nepohybuje ze strany na stranu, kotník je zafixovaný. Já to mám třeba tak, že levou nohu mám horší než pravou-pak se volí kompromis. Jednotlivé stupně se dají poznat i na pohled, vezmi si dvě boty s podporou od jednoho výrobce a porovnej délku a výšku šedé gumy, která je na podrážce pod klenbou(Mizuno to tak nemá). Pěkně to jde vidět na ASICS 2130 (střední stupeň podpory) a Kayano (vysoký stupeň podpory). Jiný výrobce, jiný stupeň podpory. Některé boty drží líp. Je to potřeba vyzkoušet.
Kdyžtak mě opravte.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.