Tratě Vysočina
Pardubice
Pida11 24.01.2013 08:33:10
Zdravím vás,neznáte někdo prosím vás stránky,kde by byly aktualizovaný jak vypadají tratě a sněhové podmínky na Vysočině? Jde mi o okolí Svratky,Karlštejna,Křižánek.Nebo někdo kdo tam teď byl na běžkách či v okolí bydlí? Nerad bych se tam z Pardubic táhnul a pak zjistil,že tam není moc sněhu a v lese na každým čtvrtým kroku dřel.Díky moc
kámen úrazu 24.01.2013 10:08:45
Ahoj. Stránky lyžování NMnM asi znáš, ale těmi se opravdu nedá pro sever Žďárských řídit, dokud není kupa sněhu. Trochu více vypovídající, ale méně aktulizované, jsou http://e-zdar.wz.cz/lyze/snih.htm nebo http://www.lucky-vrch.cz/, případně vzdálenější http://cyklo-ski-policka.cz/…op/aktuality. Trvalý bydliště mám v místě, kde bys dost možná rád nastoupil do stopy. Ale byla jsem doma naposledy koncem roku. Podle chmi.cz Svratouch hlásí 18 cm sněhu. Nespadlo to naráz, tak tipuju, že na lyžování po lesňačkách to není, že cesty budou prohrnuté a zničené. Snad jen těsně kolem Karlštejna. A pak dále, Milovy, 9skal. A samozřejmě výše položené louky. Bohužel už koncem prosince byly cesty u evropského rozvodí nadranc, vyjeté zledovatělé koleje a střed cest divně nahrnutý a hrbolatý. Poslední roky nám lesáci dávaj, buď to prohrnou na hlínu, nebo jinak sprzní. Jen část loňský zimy byla fajn, takovej návrat k starému dobrému normálu. Ale zavolám domů, jak to s lyžníky u nás je. Případně začátkem února domů asi pojedu.
Hannelle 24.01.2013 12:38:52
>> Pida11, 24. 01. 2013 08:33:10 ahoj, na běžky to tu tedy zatím moc není. Stále ještě „vylézá“ strniště, tráva a krtince . V lese to také není žádná sláva. Sněhové zpravodajství zasílám z Herálce pod Žákovou horou.
Pardubice
Pida11 24.01.2013 13:43:45
Díky Vám moc za zprávy.Přesně do okolí Karlštejna,9 skal strašně rád jezdím,ale vypadá to,že si teda ještě počkám a budu doufat,že do dalšího víkendu pár cm připadne..Díky i za odkazy,příště už nebudu muset „otravovat“ :)) Je pravda,že už loni jsem vcelku koukal,co s těmi lesními cestami provedli,ale říkal jsem si,že je to nějaká nárazovka,tak koukám,že bohužel ne :(..no každopádně ještě jednou díky a třeba se potkáme ve stopě :)
Hannelle 24.01.2013 17:08:30
>> Pida11, 24. 01. 2013 13:43:45 ahoj, tak píši ještě jednou. Dnes má běžecká trasa vedla z Herálce směr Křižánky, Svratka a zpět. A když už jsem tam byla, zjistila jsem aktuální stav Lesní cesty nic moc, jet se dá většinou pouze středem a žádná sláva…Nad Svratkou (Moravská Svratka) jsou ale vyjeté tratě (klasika + volný styl) a vypadalo to tam celkem lákavě – i pár lyžařů jsem tam zahlédla. Nevím ale, zda je tam vyjetý jen nějaký větší okruh (přes kopec nebylo možno dohlédnout) a já už musela zabočit do lesa nebo to vede i někam dál. Každopádně také ještě netrpělivě čekám. Skol !
Pardubice
Pida11 24.01.2013 19:12:22
ahoj,díky ještě jednou za opravdu aktuální info..jen mě to utvrdilo v tom,že radši ještě týden počkám jestli nepřipadne ,aspoň se člověk bude pak víc těšit do stopy :) no a víkend využijeme pro jiné sporty,Takže sportu zdar! :)
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.