Mizuno Wave Laser 2 vs. Adidas Supernova Glide 5
vrkal 15.02.2014 19:10:14
Jaké by jste mi doporučili? Zkoušel jsem si v obchodě oba modely, a nemohu se rozhodnout.
Praha
ped7g 16.02.2014 04:20:02
>> vrkal, 15. 02. 2014 19:10:14
A co s tim chces behat? A jak rychle? Laser je takova zavodni bota pro hobiky, na asfaltove trate tak zhruba do pul maratonu. Oficialne. Neoficialne mam pocit ze je to jedno co si na nohu das a co s tim bezis, pokud se v tom citis dobre a vyhovuje ti to. (ja treba Laser1 uz pouzivam jen na krosy… na to se docela nehodi, ale nemam jine boty na krosy a nechci si spinit+nicit Cursoris co mam na silnicni zavody, a na objemy mam mekci Rider15 … a nakonec jsem zjistil ze ten Laser1 ani na ty krosy neni az tak spatny, treba ve srovnanim s krosovymi 5prsty SpyridonLS (mam taky) prokluzuji v blate a snehu jen o trochu min a to nemaji temer zadny vzorek … a aspon je to vetsi sranda).
davidof 16.02.2014 12:50:30
wave laser jsou fakt určeny pro závody a intervaly na silnici pro lidi s dobrou technikou. Já jsem je používal na všechno vč. terénu a brzo mi odešla pata, dokonce se kus zadního kraje urval a tlumící hmota pod vrchní vrstvou se sežvejkala že z ní lítaly cucky. Svršek v pohodě.
vrkal 16.02.2014 12:55:51
>> ped7g, 16. 02. 2014 04:20:02
běhat chci od desítky po 1/2, respektive budu běhat, neboť letos se chystám na 1/2 do Olomouce. Běhám již přes půl roku po zpevněných lesních cestách a občas asfalt. Časy od 4min./km do 7:00min./km. Měl jsem Ultimy 2 od Mizuna, ale byly mi ukradeny a tak vybírám nové.
Praha
ped7g 16.02.2014 18:53:24
>> vrkal, 16. 02. 2014 12:55:51
rekl bych ze si nejspis prave na te urovni pro koho je ta bota urcena jako „zavodni/intervalova“. Pokud v tom planujes behat naprosto vsechno, tak bych mozna jeste zvazil nejak mekci model ktery je na „objemy“, ale IMHO by si spis mel mit 2–3 pary bezeckych bot a prostridavat je, tak lip ucitis ktere mas uz moc proslapane a nefunguji (pokud si neevidujes km u bot), pro nohy je takova drobna zmena vhodna jako treninkovy impuls, a pry to pomaha i tem botam, kdyz si den dva odpocinou (tvrdi prodejci bot). Ale pokud planujes jen 1 par, tak i v Laser2 by to melo jit. Adidas jsem jeste nemel, tak se k tomu nedokazu vyjadrit, ale spousta lidi v Adidasech beha, takze tam bych taky zadny velky problem necekal.
Pce
Michal435 16.02.2014 20:02:23
vrkal: Já jsem měl už ty první Lasery (šedo-žluté) a v současnosti mám ty modré. Musím říci, že je střídám s Riederama 16, které jsou trošku měkčí, ale o proti Laserům mě připadají takové jako „uťapkané“-pomalejší- a beru je jen na delší trasy 25km a více, kde jsou naprosto v pohodě. Lasery mám na běhy do 21km (tedy v nich běhám z 90%) a oceňuji u nich dobrou odezvu od asfaltu, jistotu a stabilitu a celkově mě připadají docela pohodlné, tlumivé a rychlé–o proti těm Riderům. Co se týká poškození, tak třeba pocit tlumení ztratily ty první až po 1170km. V těch druhých-modrých- mám zatím asi tisícovku Km a stále O.K. Známky opotřebení téměř žádné. Pokud vážíš okolo 80kg, tak jsou ty Lasery O.K, mají střední tlumení a jak už bylo psáno, na běh dobrá bota do půlmaratonu. Za ty prachy není co řešit.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.