Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Sporttestery a deníky » Sporttester pro kardiaka

Sporttester pro kardiaka

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Roman Šinkovský muž 28.11.2012 17:55:02

Dobrý den, příliš se neorientuji na poli sporttesterů, začal jsem se o tyto mašinky zajímat teprve nedávno. Proto doufám, že bude někdo schopen a ochoten mi poradit. Mám asi poněkud netradiční žádost, ale v podstatě si myslím, že by to nemělo být až tak nemožné. Rád bych pořídil sporttester kardiakovi po operaci. Začíná s lehkým tréninkem, svižnější procházky, kolo. Představu mám asi následující. Neměl by to být uplně „šmejd“, investice se nebojím. Hlídání tepu je samozřejmostí, EKG to umět nemusí :-) GPS potřeba až není, ale třeba do budoucna měření vzdálenosti případně krokoměr by mohli být výhodou. Propojení s PC také není nezbytné, jde především o aktuální sledování stavu, ačkoliv mohlo by být výhodou. Věci jako vyměnitelná baterie v hrudním pásu a strojku, to asi nemusím zdůrazňovat. Snad jsem na nic podstatného nezapomněl, doufám že se najde nějaký odborník na slovo vzatý, který dokáže poradit.

Žďár nad Sázavou

půlmaraton: 1:42:51 (2011)

pam65 muž 28.11.2012 20:09:32

Kardiak potřebuje hlídat strop. Na to stačí ty nejlevnější modely. Bývají zpravidla analogové. Ty fungují i v bazénu. Navíc řada ergomertrů (cyklotrenažéry, vesla, crostrenažéry, běžecké-chodecké pásy, …) spolupracuje právě s analogovým signálem. Cena od 500 Kč.

Další možnost jsou se záznamem R-R (variabilita tepu). Bohužel, nejsou SW, které by tuto informaci lékařsky využily. Vždy jsou to záhadné ukazatele, o kterých uživatel neví, jak se k nim hodinky či program dostaly. Cena od 10 000 Kč.

Zvážit bluetooth pás k Androidu. Umí obojí předchozí. Myslím, že některé SW umí další zpracování. a lze se pídit třeba takto http://cyber.felk.cvut.cz/…pers/186.pdf Cena pásu od 1400 Kč.

Ještě jedna věc: tzv. pulse ring (vygooglit, nechci dělat přímou reklamu).Nelze plavat, přenášet signál, nosit rukavici. Jinak nádherně jednoduchý. Cena od 500 Kč.

Motto: No toto!

Sloviensko

rudo muž 28.11.2012 22:40:02

tiez je pas pri[pojitelnu k iphonu, len to treba este nejaku dalsiu suciastku ale zase mas neuveritelnu flexibiltu vo ybere APS pripadne si sam naprogramujes co potrebujes

teda v praxi zalezi ci dotycny ma mobil, aky ma mobil a ci ho nosi so sebou.

ja pozuivam uplne najlacnejsi Polar.

Otazna je len podmienka – vy,enitelnost baterie, kedze toto vyrobca zakazuje a vyzaduje poslat pas aj hodinky do specioalneho servisu co je dobra palka ale na nete je mnozstvo navodom ako si baterku vymenit sam, dokonca to robia aj ti co s tym plavu vo vode, pri obycajnom behani a chodeni by som tu vodotesnost az tak neriesil

ak dotycny planuje aj sportovat na kole, tak su cyklocumputers ktore tiez robia vselico treba sa popozerat aj v cyklo obchodoch.

zakladny trenink koli zdraviu sa da ale robit jednoducho bez HRM, clovek sa lahko nauci co je jeho prirodzena intenzita namaha staci par krat zastat a rychlo si zmerat rucne tep. technologia nie je za kazdu cenu najlepsie riesenie, bezec potom sa snazi zostat co najblizsie k nejak mylne vypocitanej hodnote pritom ovela volnejsi beh by bol zdravsi a efektivnejsi.

a aku mal operaciu ? ak mal voperovane nejake elektroniky tak to moze menit situaciu, bolo by dobre podebatit s jeho chirurgom

Motto: you can't stop, what is coming !
Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.