Sporttester pro kardiaka
Roman Šinkovský 28.11.2012 17:55:02
Dobrý den, příliš se neorientuji na poli sporttesterů, začal jsem se o tyto mašinky zajímat teprve nedávno. Proto doufám, že bude někdo schopen a ochoten mi poradit. Mám asi poněkud netradiční žádost, ale v podstatě si myslím, že by to nemělo být až tak nemožné. Rád bych pořídil sporttester kardiakovi po operaci. Začíná s lehkým tréninkem, svižnější procházky, kolo. Představu mám asi následující. Neměl by to být uplně „šmejd“, investice se nebojím. Hlídání tepu je samozřejmostí, EKG to umět nemusí GPS potřeba až není, ale třeba do budoucna měření vzdálenosti případně krokoměr by mohli být výhodou. Propojení s PC také není nezbytné, jde především o aktuální sledování stavu, ačkoliv mohlo by být výhodou. Věci jako vyměnitelná baterie v hrudním pásu a strojku, to asi nemusím zdůrazňovat. Snad jsem na nic podstatného nezapomněl, doufám že se najde nějaký odborník na slovo vzatý, který dokáže poradit.
pam65 28.11.2012 20:09:32
Kardiak potřebuje hlídat strop. Na to stačí ty nejlevnější modely. Bývají zpravidla analogové. Ty fungují i v bazénu. Navíc řada ergomertrů (cyklotrenažéry, vesla, crostrenažéry, běžecké-chodecké pásy, …) spolupracuje právě s analogovým signálem. Cena od 500 Kč.
Další možnost jsou se záznamem R-R (variabilita tepu). Bohužel, nejsou SW, které by tuto informaci lékařsky využily. Vždy jsou to záhadné ukazatele, o kterých uživatel neví, jak se k nim hodinky či program dostaly. Cena od 10 000 Kč.
Zvážit bluetooth pás k Androidu. Umí obojí předchozí. Myslím, že některé SW umí další zpracování. a lze se pídit třeba takto http://cyber.felk.cvut.cz/…pers/186.pdf Cena pásu od 1400 Kč.
Ještě jedna věc: tzv. pulse ring (vygooglit, nechci dělat přímou reklamu).Nelze plavat, přenášet signál, nosit rukavici. Jinak nádherně jednoduchý. Cena od 500 Kč.
rudo 28.11.2012 22:40:02
tiez je pas pri[pojitelnu k iphonu, len to treba este nejaku dalsiu suciastku ale zase mas neuveritelnu flexibiltu vo ybere APS pripadne si sam naprogramujes co potrebujes
teda v praxi zalezi ci dotycny ma mobil, aky ma mobil a ci ho nosi so sebou.
ja pozuivam uplne najlacnejsi Polar.
Otazna je len podmienka – vy,enitelnost baterie, kedze toto vyrobca zakazuje a vyzaduje poslat pas aj hodinky do specioalneho servisu co je dobra palka ale na nete je mnozstvo navodom ako si baterku vymenit sam, dokonca to robia aj ti co s tym plavu vo vode, pri obycajnom behani a chodeni by som tu vodotesnost az tak neriesil
ak dotycny planuje aj sportovat na kole, tak su cyklocumputers ktore tiez robia vselico treba sa popozerat aj v cyklo obchodoch.
zakladny trenink koli zdraviu sa da ale robit jednoducho bez HRM, clovek sa lahko nauci co je jeho prirodzena intenzita namaha staci par krat zastat a rychlo si zmerat rucne tep. technologia nie je za kazdu cenu najlepsie riesenie, bezec potom sa snazi zostat co najblizsie k nejak mylne vypocitanej hodnote pritom ovela volnejsi beh by bol zdravsi a efektivnejsi.
a aku mal operaciu ? ak mal voperovane nejake elektroniky tak to moze menit situaciu, bolo by dobre podebatit s jeho chirurgom
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.