Problémy při používání Foot podu
Ostrava a okolí
Beet 06.11.2012 07:44:29
Neměli jste někdo svalové problému při používání Foot podu?
Jde o to, že já používal několik let S1 Pod od Polaru stále na pravé noze. Stále na pravé proto, protože jsem ho měl pro každé boty zkalibrovaný na pravé noze. No a teď asi jeden rok mě stále tahá stehno na pravé noze. Neříkám, že to je Foot podem nebo jen Foot podem, ale chci se zeptat jestli někdo neměl podobné problémy.
Nikdy jsem si to neuvědomil, ale při váze podu 127g a průměrné frekvenci 3 kroky za minutu zvedne noha s podem při 45 minutovém tréninku o více než 1 tunu více než noha bez Foot podu.
Ostrava a okolí
Beet 02.09.2013 07:02:15
Nikdo nemá na danou problematiku názor?
Tak přidám svůj postřeh. Po 9 měsících, kdy jsem přešel na Garmin, a tedy nepoužívám Pod na botě, jakékoliv svalové potíže a disbalance ustoupily. Neříkám, že to bylo tím Podem, nebo jen Podem, ale každopádně je to zajímavé.
jook 02.09.2013 09:17:29
ja som nad tým tiež premýšľal a prepočítaval. Síce pri trochu menšej váhe podu Suunto foot pod mini.
Praha - Vršovice
Chrosel 02.09.2013 09:57:07
Z tohoto důvodu jsem koupil footpod mini, váží 9 gramů, a to se mi při běhu nalepí občas na botu víc bláta.
Kromě toho jsem experimentoval s kalibrací – a vychází mi, že je úplně jedno, jestli je na levé či pravé noze. Násobí se délka kroku kadencí, a je zřejmé, že oběma nohama člověk udělá stejně kroků. Stejně tak nezáleží na tom, kde na botě je umístěn – ta čidla v něm zdetekují krok, ať je pod kdekoli.
Z toho mi vyplývá jedno, těžký foot pod bych střídavě nosil na jedné a pak druhé noze, běh od běhu, třeba.
Pochopitelně vůbec si s tím člověk nemusí lámat hlavu, když ho používá jen na měření kadence, a vzdálenost určuje podle gps – to je kalibrace zbytečná úplně.
Ještě jedna věc mi vyšla, a to, že mnohem větší rozdíly v kalibraci jsou ne v různých párech bot, ale v tempu běhu, ale to už je jiné téma.
Ostrava a okolí
Beet 02.09.2013 19:59:46
U Polaru, který neměl GPS, se měřila vzdálenost jen podle podu. Podle informací co měli na webovkách, tak to měřilo né podle vzorce délka kroku krát kadence, ale jaksi to rozpoznávalo celou trajektorii kroku. Testováním a kalibrováním jsem zjistil, že na každých botech a na každé noze mám jiny koeficient. Tuším, že to bylo od 0.97 po 1.25, což je rozdíl více než 5% a to už je dost. Každopádně na tempu běhu to záleželo taky hodně. Ale dlouho jsem si to nechtěl připustit. Ve chvíli kdy jsem si to připustil, dal jsem koeficient na 1.00, střídal pod na obou nohách, ale to už bylo rozhodnuto, že jdu do Garminu.
Praha - Vršovice
Chrosel 03.09.2013 06:17:19
>> Beet, 02. 09. 2013 19:59:46
Dobrá volba !
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.