Motivace
Rokycany
pes 20.11.2011 13:33:34
Nemáte někdo přehled jak a kdy ti z úspěšnějších (třeba i zahraničních) triatlonistů začínali? V kolika letech, jestli všichni do jednoho vyrostli v bazénu a tak
Ne že bych já sám měl takové ambice, ale zajímalo by mě jestli se může dostat na špici (řekněme alespoň na republikové úrovni) člověk z lidu. Ne jen někdo kdo začal „včas“ dostalo se mu veškerých prostředků a podpory, vydržel kritický juniorský věk a obstál v plné konkurenci dospělých
lassie 20.11.2011 17:47:32
>> pes, 20. 11. 2011 13:33:34 Přehled ne, ale napadá mě takový J. Vrábel, tady na fóru tuším Ironjozef. Na jeho blogu už jsem dlouho teď nebyla, ale myslím, že začal až jako dospělý hobík. A snad i původní motivace ke sportu bylo shazování kil??? Ale fakt si to až tak už nepamatuju, abych se ho nedotkla nedejbože. Takže to asi lze.
Liberec
Advid 20.11.2011 21:03:30
Chrissie Wellingon začala pozdě. Stačí?
Ale asi o chce hodně talentu.
mephysto 20.11.2011 21:49:41
Craig Alexander zacal hodne pozde -http://gulfnews.com/sport/other-sports/craig-alexander-every-last-drop-1.924300 :)
Ale ak sa bavime o narodnej spicke, tak ked si zoberies ze prve 3 miesta(vabrouska nepocitame :) on neni narodna spicka, on je svetova spicka) sa obvykle beru za lubovolny cas pod 9 hodin a ked sa pozries ako jazdia hobici v zahranici, resp. kolko z nich ide hlboko pod 9 hodin, tak zistis ze sa to da :) akurat ze to sa lahko povie, a tazko spravi
jo, a predpokladam ze sa bavime o IM distanciach, na hocicom kratsom(olymp, sprint) si neviem predstavit zacat neskoro, kedze bude chybat agresivna rychlost, tam uz v neskorsom veku usiel vlak, da sa pracovat len s vytrvalostou.
rudo 20.11.2011 22:27:59
ked sa bavíme o austrálčanoch, terba si uvedomiť že tu je plávanie povinné v telocviku v niektorých ročníkoch zakladnej skoly a že rodiny z detmi chodia cez víkeny a na dovolenky k moru a deti proste plávu vo vlnách ako bežná vec..
dalej na zakladkách je tiež povinná cyklistická bezpečnosť na cestách a deti sa bežne vozia na bicykloch kazdý den
takze to že mniekto nebol detský športovec teda nebol v oddiely a nemal trénera na preteky neznamená že sa začal učiť plávať ale bicyklovať až v dospelosti
Rokycany
pes 21.11.2011 14:16:13
>> rudo, 20. 11. 2011 22:27:59
Tak s tím počítám, že snad každý normální člověk v mládí běhal venku po zahradě nebo sedl semtam na kolo, případně v létě na koupaliště. Teda alespoň to tak dřív chodilo před nástupem domácích počítačů. Dnešní mládež už v pohybu většinou nevidí zábavu.
Samozřejmě jsem měl na mysli intenzivnější a někam směřující trénink v dospívání- a otázku zdali to bez něj jde někam dotáhnout v dospělosti.
Rokycany
pes 21.11.2011 14:21:40
Koukám, že to budou asi těžký výjimky …a co to plavání? Většina nejlepších triatlonistů vylezla z bazénu? Je někdo kdo třeba ten raný trénink měl- v atletice dejme tomu a plavat začal později?
Rokycany
pes 21.11.2011 14:44:06
http://www.totalniplavani.cz/…rozhovor.php
Tady je rozhovor s Vrábelem :)…zřejmě jedna z těch výjimek. Ale je třeba říct, že do 15ti let výkonnostně plaval! Třebaže jak sám říká ne na bůhvíjaké úrovni, ale prostě léta plaval. Ale jinak to vypadá jako pohádka o popelce. „Triatlon se mi vždycky líbil tak sem si koupil kolo a začal trochu běhat.“ …zřejmě dobrej oddíl.
Rokycany
pes 21.11.2011 14:45:12
A dál??
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.