Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Sporttestery a deníky » sporttester s krokoměrem a výškoměrem

sporttester s krokoměrem a výškoměrem

Nalezené položky: 5 První Předchozí | 1 | Další Poslední

MsL žena 05.11.2011 22:04:38

Ahoj všem, chtěla bych si koupit sporttester, který má zároveň krokoměr a výškoměr. zatím jsem nic podobného nepoužívala, ale chtěla jsem nco, co by se mi hodilo na běhání po dolinách i na chození po horách. Nemáte pro mě nějaké doporučení? Našla jsem něco od Garmina (možná vyrábí něco i Baurer, nevím), ráda bych slyšela nějaké zkušenější názory, než investuji. Díky

Sloviensko

rudo muž 06.11.2011 03:56:00

možnosť by bola aj iphone s aps

Motto: you can't stop, what is coming !

Žďár nad Sázavou nebo Brno

Celkem 2784 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:40:07 (2011)
půlmaraton: 1:28:33 (2007)
maraton: 3:48:37 (2007)

Luckyboy muž 06.11.2011 11:34:22

>> MsL, 05. 11. 2011 22:04:38

Informací na foru se dá najít spoustu. Já mám jen zkušenosti se Suuntem. Oni razí systém „stavebnice“. Krokoměr na boty, gps na paži, případně k tomu jdou pořídit i věci na kolo. Osobně Suunto jako ideální řešení nevidím. Nejen že mi tepák někdy z naprosto nevysvětlitelných důvodů hází divná čísla, ale foot pod závisí hodně na tempu, v kterém se nakalibruje.

S Garminem nemám zkušenosti, má ale gps zabudované v sobě. Problém u Garmina jsou nevyměnitelné baterie. Čili až se akumulátoru neustálým nabíjením sníží kapacita, může letět rovnou do koše.

Měření výšky je u GPS systémů velký problém. Buď se to pak musí spravit v SW podle mapových podkladů (příliš do toho nevidím, tak nevím, jak dobře to jde), anebo tomu moc nevěřit. Barometrický výškoměr obvykle hodinky s GPS nemají, ten je přesnější a hází blbosti jen když se mění tlak.

Něco teď začal vyrábět tuším Timex (řada Ironman) a hodinky na běhání ještě dělá Polar a možná ještě Sigma. Ale ani jedno řešení není myslím ideální. Vždycky něco chybí, anebo stojí 12.000 :). Tak hodně štěstí při výběru.

Motto: Pořádek je pro blbce, inteligent zvládá chaos. http://luckyboyonthetrail.blogspot.cz/

Nizi muž 06.11.2011 20:20:49

>> MsL, 05. 11. 2011 22:04:38

S tím Beurerem máš pravdu, mají set Beurer PM 90 a footpod. PM 90 mají i výškoměr. Od Polaru je pak s výškoměrem Polar RS800CX, Suunto má s výškoměrem t6d. Ale ty jsou cenově už hodně vysoko.

Sloviensko

rudo muž 06.11.2011 21:43:05

iphone pravdepodobne cez GPS ukazuje nadmorsku vyšku.

je to teda možné si kupiť alebo naprogramovať akékolvek aplikacie špecificky na to čo práve potrebujem

mometálne so sunovou pomocou si programujem aplikácie ktoré špecificky budem chcieť využiť na dráhových a okruhových ultra a kratšáich závodoch a tým pádom aj na trénigoch alebo testoch

s nadmorskou výškou sa teda momentálne nezaoberám

ale na turistike mi syn z iphonu čítal nadmorskú výšku ked som chcel vedieť aké je prevýšenie z na našom trénigovom kopci, zo štandartnej aplikácie

takže ide len o to ako spojiť potrebné funkcie tak, aby mi to ukazovalo to čo chcem a len to čo chcem a aby sa to rýchlo a jednoducho ovládalo počas behu alebo počas turistiky a nezdržovalo to

ku iphonu sa dá kúpiť pas na tepovku a prípojku ku iphonu ktorá signál z tepovkového pásu sníma, ale to vyzerá na trošku dlhé lakte

osobne si myslým že najlacnejší polar na ukazovanie momentálneho tepu a priemerného tepu na konci je dostatočný a pozície výšku a vzdialenosť a rýchlosť atd sa dajú efektívne vyrobiť na iphone

logicky si tiež myslím že ak idem trénovať alebo závodiť podľa tepu tak ma nezajíma nadmorská výška ani tempo sledujem len tep

a anopak ak ma zaujíma pozícia a výška a celkové tempo atd tak sa nenechám ovplyvňovať alebo rozptylovať tepom a tepák si nevezmem

Motto: you can't stop, what is coming !
Nalezené položky: 5 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.