prvni mesic behani tragedky
Praha 4
hanice 31.01.2007 22:24:39
ahojte, nemam s kym si popovidat co mam na srdci: nejdriv se pochlubim nebahanym 51 kilometrem!!!! To je z Prahy jako na Dobris, dobry za mesic, ne? ja vim ze ne, ale zlepsim se jenze se chci zeptat: ridim se treninkovym planem co je v poslednim cisle Runu a zacinam byt unavena kdyz je behani-beham, kdyz je volno venuju se jinym sportovnim aktivitam-spinning, lyze, plavani, za cely mesic jsem napocitala 5 dni kdy jsem mela opravdu volno a nedelala nic a tak nevim, jak v jake mire dodrzovat volno co je v treninkovem planu a jine aktivity zaradit misto behu nebo jak na to a pak mam jeste problem, ten by se hodil k prispevku jany(26) s tou chuti na sladke, proste bez sladkeho vydrzim max 3–4 dny a pak nastane regulerni strasny abstak provazeny vsemi priznaky- slabost, zima,tras,pocit ze bych sebrala i vocucanou lentilku z chodniku nebo vytrhla z ruky tatranku diteti v metru, a cim vic sportuju, tim je to horsi jak jsem stara tak jsem z toho blazen
Brno
running-observer 31.01.2007 22:38:55
Myslím, že více než 4–5 sportovních aktivit týdně může leckoho unavit. Den se zařazeným jiným sportem než během nelze pokládat za volný. I špičkoví sportovci potřebují týdně asi 1 opravdu volný den. Při věku nad 40 není špatně ani to, když jsou 2–3 volné dny týdně, a to myslím úplně bez sportu.
Dávka 51 km za měsíc je na začátek dobrá, je dobré zvyšovat pomalu.
Lubos J 31.01.2007 23:06:51
Myslím, že jíst sladké není problém ani strašná kalorická zátěž. Horší je si to odpírat, pak se přejíst a tak kolem dokola. Spíš doporučuji se věnovat jinému sladkému a kontrolovat dávku (po prvním kousku chvíli počkat a omezit dávku). Co třeba chleba s něčím?
Devce 31.01.2007 23:19:08
51km na zacatek je pekny, obzvlast kdyz k tomu delas i neco dalsiho… preci jen ta unava se nascita
Taky myslim, ze sladky neni az takovy problem – a kdyz si das jednu sladkou vec denne, tak z toho neztloustnes… ja bezne jim treba bejby gulas (krupici) nebo ovesnou kasi s cukrem a skorici a vetsinou si to davam k veceri, ac knihy o zdrave vyzive uvadeji, ze by se to na veceri jist nemelo
Praha|Dresden
dees 01.02.2007 10:22:38
Pokud jsi predtim sportovala min intenzivne nebo vubec, tak je ta chut na sladke uplne normalni. U me se casem zase upravila do jakehosi noveho „normalu“, uz to neni tak znicujici, i kdyz cokolade neodolam nikdy:-). Jak bylo receno vyse, neupirej si denni davku sladkeho, nebo si pak leda pretizis zaludek:-). Jinak kazdemu se asi nekdy stane, ze pres veskere odhodlani se obcas nedokaze ve strave ukaznit, ale to je asi normalni, sportujem pro radost, ne, tak proc si zakazovat neco, co nam chutna.
A gratulace k 51 km.
VlastaK 01.02.2007 13:39:03
[quote=hanice]… a pak mam jeste problem, ten by se hodil k prispevku jany(26) s tou chuti na sladke, proste bez sladkeho vydrzim max 3–4 dny a pak nastane regulerni strasny abstak provazeny vsemi priznaky- slabost, zima,tras,pocit ze bych sebrala i vocucanou lentilku z chodniku nebo vytrhla z ruky tatranku diteti v metru, a cim vic sportuju, tim je to horsi jak jsem stara tak jsem z toho blazen[/quote] Já osobně bych doporučil úpravu jídelníčku. Papat co nejvíce sacharidů – těstoviny, rýži, brambory. Nevím, jak je to u tebe, ale ženy obecně mají ve zvyku jíst jen samou zeleninu, jogurty apod., aby co nejvíce zhubly. Pak dochází k vyčerpání zásob sacharidů, které tělo ke svému provozu nutně potřebuje, a dochází k té nezřízené chuti na sladké.
pug 01.02.2007 14:37:59
Samozřejmě musíš začít u revize jídelníčku, pokud jedeš někde na 50–70% reálné energetické potřeby, tak asi není co řešit. No pokud jíš energeticky vyváženě, tak bych v tom viděl spíše signál těla, které trpí nedostatkem nějakého nutrientu. Konzumace sladkého tě z toho jen těžko vyvede. Chtělo by to zjistit, čeho se tělo dožaduje. Nejčastějším průšvihem tohoto druhu bývá hořčík, zinek a selen. S hořčíkem je vůbec v zimě problém a ty popisované reakce by mi k tomu tak nějak seděly. Dobrý hořčíkový preparát je Magnesii Lactici od Medicamenta Vysoké Mýto. A pokud přihodíš ořechy a semena, zejména dýňová a slunečnicová, nic tím nepokazíš. Multivitamíny nekupuj a pokud je máš, tak je bud spotřebuj nebo vyhoď.
Praha
trawnikar 02.02.2007 08:44:59
[quote=hanice]ahojte, nemam s kym si popovidat co mam na srdci: nejdriv se pochlubim nebahanym 51 kilometrem!!!! To je z Prahy jako na Dobris, dobry za mesic, ne? ja vim ze ne, ale zlepsim se jenze se chci zeptat: ridim se treninkovym planem co je v poslednim cisle Runu a zacinam byt unavena kdyz je behani-beham, kdyz je volno venuju se jinym sportovnim aktivitam-spinning, lyze, plavani, za cely mesic jsem napocitala 5 dni kdy jsem mela opravdu volno a nedelala nic a tak nevim, jak v jake mire dodrzovat volno co je v treninkovem planu a jine aktivity zaradit misto behu nebo jak na to a pak mam jeste problem, ten by se hodil k prispevku jany(26) s tou chuti na sladke, proste bez sladkeho vydrzim max 3–4 dny a pak nastane regulerni strasny abstak provazeny vsemi priznaky- slabost, zima,tras,pocit ze bych sebrala i vocucanou lentilku z chodniku nebo vytrhla z ruky tatranku diteti v metru, a cim vic sportuju, tim je to horsi jak jsem stara tak jsem z toho blazen[/quote] taky zkousim treningovy plan z RUNu… a zatim si normalne volne dny nechavam jako volne dny. V kombinaci s brzkym vstavanim do prace atd i tak unavu pocituji ale da se zvladnout a to je to co se me libi. Teprve nekdy pristi nebo prespristi tyden chci zkusit zaradit nejakou nebehaci sportovni aktivitu doprostred tydne a uvidim co to udela.
BTW.. s tim vytrhnutim tatranky diteti a ocucanou lentilkou jsi me dostala.. smal jsem se tady v kancelari asi dve minuty :o)
Markata 10.02.2007 22:45:23
Dees ma pravdu. Chut na sladke by se nemela potlacovat (obzvlast kdyz clovek cvici). Mam zkusenost, ze cim vic si clovek rika „NE“ tim je vetsi. Mam chut, tak si dam a (aspon pokud mohu mluvit za sebe) se chut postupne s casem snizuje, i kdyz nevymizi nikdy Mas chut, dej si, ale neprehanej to. Uvidis, casem se to zlepsi
Doudleby nad Orlicí
Mira.B. 11.02.2007 15:14:51
Nejsem na to odborník, ale myslím si, že pohybová aktivita a chuť na sladké spolu hodně souvisí. Já začal s běháním a se sportem vůbec v r. 2003. Do té doby jsem nesportoval vůbec a měl 20 kg nadváhu. I když jsem byl docela veliký jedlík (jsem jím dodnes, i když váhu mám již v normálu), sladké v jakékoliv formě jsem vůbec nemusel. Pak jsem začal sportovat, nasadil lehčí redukční dietu a během cca 4 měsíců oněch 20 kg shodil. Od té doby je to s mou chutí na sladké v pořádku a mám ho rád, jako asi většina z nás. Dokonce jsem začal s oblibou jíst i zemlbábu (žemlovku), kterou jsem celý život bytostně nesnášel. Bude to ale asi také zásluhou mé manželky, která je opravdu velice dobrá kuchařka.
Pavlína 11.02.2007 19:17:01
Jsem zastáncem názoru, že tělo si samo řekne, co potřebuje. Já osobně sladkosti miluju. Moje osobní zkušenost je, že když jsem začala snídat sladké před běhěm (všelijaké jogurty s medem, vločky a tak), tělu to začalo stačit a chuť na sladké se tak nějak znormalizovala. Řízek je řízek! :P
Lubos J 11.02.2007 23:35:37
Přidám se s troškou do mlýna. Býval jsem vyznavač masa, dodnes zbožňuji své grilované koleno. Nidky dřív jsem nejedl nic sladkého, navíc jsem měl moc rád pivo. Ale od té doby, co běhám, pivo piju max 3×0,5l 2× týdně a sladké můžu skoro denně. Po většině jídel si dám trochu ovoce. Nemyslím na tzv. zdravou výživu a podobné „nesmysly“. Jenom mi to prostě takhle chutná. Takže myslím že, kdo běhá, mění si krom jiného i jídelníček. Držím palce.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.