Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecký trénink » Pouzdro na logger

Pouzdro na logger

Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední

sonic muž 31.08.2011 19:39:27

Ahoj všem,

koupil jsem GPS Datalogger Canmore GT 730– FLS a při běhu si ho strčil do kapsy vzadu na elastákách. GPS zaznamenávala, doma jsem ale zjistil, že zcela nepřesně. Místo 11,44 km zaznamenala 13,4 km (odchylky do strany oproti skutečné trase. Část trasy byla pod listnatými stromy, ale to by snad neměl být problém. Otázky mám dvě: 1, dělám chybu v tom, že ho mám nad zadkem, takže gps špatně přijímá? V nastavení mohu měnit jenom interval záznamu (čas nebo vzdálenost – mám nastaveno 5s)

2, Pokud ho mám víc „zviditelnit“ doporučíte mi prosím nějaké pouzdro či úchyt na ruku?

Díky moc, klidný běh Ivoš.

Celkem 123 km
Minulý měsíc 0 km

gonzo muž 31.08.2011 20:04:23

>> sonic, 31. 08. 2011 19:39:27

Signál z gps satelitů je poměrně slabý, takže všechno co ho dále stíní (i listí stromů) má výrazný vliv na přesnost určení polohy. Rozhodně je důležitá kvalita přijímače, jak si s takovým signálem dokáže poradit. I plnohodnotné gps občas mají pod stromy problém a driftují. Další problém jsou odrazy – od stěn, strmých svahů – které gps-ku zmatou a taky vedou k nepřesnosti v určení polohy. Další problém je, když gps „vidí“ jen málo satelitů, a to taky tehdy, když jsi u něčeho vysokého, co zakrývá část oblohy. Umístění gps-ky na zádech nebo na rameni podle mě nebude mít moc vliv na přesnost měření.

sonic muž 31.08.2011 20:10:41

Dobře, díky za odpověď. Zkusím jinou trasu pod přímější oblohou, bez strmých svahů a stromů. A uvidím, jak si s tím GPS v zadní kapse poradí. :-) I.

Celkem 123 km
Minulý měsíc 0 km

gonzo muž 31.08.2011 20:12:39

>> sonic, 31. 08. 2011 20:10:41

Jo, zkus a dej vědět výsledek.

Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.