Pilinová dráha v Ostravě
NNN 27.12.2006 10:49:49
Zdravím !
Posílám upoutávku na novou pilinovou dráhu situovanou v areálu Bělského lesa v Ostravě. Pokud nevíte kudy-tudy tak na konečnou tramvaje č.11, pak k restauraci Koliba a pokračovat rovně cca 200 m. Trasa pilinky vede převážně vzrostlým lesem a dle informací měří cca 1 km. Je příjemná i mírným výškovým profilem ( seběh rovně, výběh má pár zákrut ) a šířkou na 2–3 běžce. Podél trasy jsou rozmístěny strečingové a rozcvičovací „mučidla“.
PS: tuto dráhu jsem si „užíval“ na Boží hod a moje klouby a šlachy si lebedily ( skoro 7. nebe ). Prostě „boží“ !!!
Praha, Ostrava
Tosk 27.12.2006 13:06:59
[quote=NNN]Trasa pilinky vede převážně vzrostlým lesem a dle informací měří cca 1 km. Je příjemná i mírným výškovým profilem ( seběh rovně, výběh má pár zákrut ) a šířkou na 2–3 běžce. Podél trasy jsou rozmístěny strečingové a rozcvičovací „mučidla“.[/quote] Souhlas, vrátil jsem se k ní skoro po roce a po loňských vyvrácených stromech přes dráhu a neudržované trase ani památky. Podklad krásně pruží a dá se po tom běhat i potmě, jak je ještě světlý. Jenom trochu nevím s tou délkou, mi to přijde spíš na půlku, s polar čidlem jsem naměřil cca. 850 m. T.
Rosťa Ostravak 27.12.2006 21:01:55
Dráha má 925m. Před dvaceti lety tam byla na stromě cedule s tímto údajem. Délku 930m mi potvrdil před rokem i Roman Baláž.
Brno/Havířov
forest 28.12.2006 15:46:48
tak jsem si dneska při vyklusávání po orienťáku proběhl pilinovku. Krásně to „pružilo“ jak to bylo promrzlé Jen tiše můžeme závidět Švédsku, kde je x kilometrů pilinovek u každého města (s osvětlením, samozřejmě), a v zimě je na nich projetá stopa na běžky…
Plzeň
VILDA 28.12.2006 18:00:39
[quote=forest]tak jsem si dneska při vyklusávání po orienťáku proběhl pilinovku. Krásně to „pružilo“ jak to bylo promrzlé Jen tiše můžeme závidět Švédsku, kde je x kilometrů pilinovek u každého města (s osvětlením, samozřejmě), a v zimě je na nich projetá stopa na běžky…[/quote] To nikdy nezapomenu. V roce 1992 jsem si šel v jednom malém švédském městečku ráno za tmy zaběhat. Na stromě byl velký vypínač a já s přáteli rozsvítil les. Byl to úžasný zážitek, protože jsem ten les měl pod sebou. Okruh 5k, kde na rovných úsecích v lese byl i tartan. Co mě ještě překvapilo, že většina běžců byly ženy. To byla pro mě ukázka té jejich vysoké životní úrovně.
Brno/Havířov
forest 28.12.2006 20:13:14
[quote=VILDA]To byla pro mě ukázka té jejich vysoké životní úrovně.[/quote] spíš celkový přístup Skandinávců ke sportu, přírodě a tak… (to bylo jen tiché povzdecnutí – kéž bych se zas za sportováním někdy vydal do Sakndinávie)
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.