Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecký trénink » kde sa stratila ta sila v behu...

kde sa stratila ta sila v behu...

Nalezené položky: 23 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Lea91 žena 06.03.2011 21:05:02

Nechapem to,, este asi pred rokom som mala v sebe tolko energie , tolko sily behat- nemala som problem a nohy mi bezali same.., v behu bola sila, rychlost, chut ,, uz asi pol roka sa doslova trapim,, z km na den ubudlo, lebo nevladzem, nechapem to, kde robim chybu? jedalnicek je nezmeneny este sa priznam ze maskrtim viac ako predtym…/myslela som si,, ze namam z co ho energiu tak si tu sladkost dam/,, ale v tomto nieje,, aj na vysetrenia som bola a vsetko je v poriadku,,, aj teraz chodievam behavat aj ked uz nie kazdy den./kila pribudli a niet toho kto by ich dal dole---rucicka na vahe sa zastavila/..ale je mi smutno za tym ako to islo pred rokom ,,mozem povedat ze som bola stastna ,,pre mna bol beh relax,, a teraz je trapenim…ako sa mam opat nastartovat?

Banská Bystrica

Celkem 983 km
Minulý měsíc 0 km

PeterFabok muž 06.03.2011 21:45:20

pokial to nie je zdravotny problem, mozno ti chyba motivacia. mas nejaky dovod, preco behas? mas s behom spojenu pozitivnu asociaciu?

Motto: the best runner leaves no trace

Lea91 žena 06.03.2011 21:54:45

>> PeterFabok, 06. 03. 2011 21:45:20

zdravotny problem to asi nieje, chodim za kazdym ked sa necitim dobre na odber krvi /zakazdym mam nizky draslik/ale ci je toto vo veci neviem co sa tyka motivacie?..1 mo­tivacia bolo schudnut po porode..nakolko som pribrala dobrych 30kg, no asi 4 mesiace po porode boli dole…ba az viac..docielila som to behom ,, a teraz?.....horko tazko behavam… beh ma bavi..,, -nechodievam na sutaze,, je to pre mna relax –a popri malej je vybeh do prirody pre mna tzv.„kusok pre seba“,… inak som tu nova …a uz sa aj zacinam hanbit za to co tu pisem …,,moj „velky“problem je oproti Vasim temam ..nic..hm..

Celkem 11787 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:49:25 (2010)
půlmaraton: 1:42:48 (2011)
maraton: 3:41:20 (2011)

ctiborb muž 06.03.2011 22:00:31

a čo tak skúsiť chvíľku nebehať? 2,3,4,5… dní. mne zacne beh po max 4 dnoch chýbať a motivácia je s5. a chudnutie. po 3 mesiacoch som dal dole asi 9 kg a potom vyše roka nič, až v poslednom mesiaci 2 kilá. ale mužský metabolizmus je iný ako ženský

10 km: 1:02:30 (2010)
půlmaraton: 2:35:50 (2010)

xPablos muž 06.03.2011 22:03:24

>> Lea91, 06. 03. 2011 21:54:45

Urcite se nemas za co stydet. Vetsina lidi je tu v pohode a kam jinde to napsat, kdyz ne na bezeckem foru.

Osobne s motivaci a chuti vybehnout taky sem tam valcim.

Urcite bych se na tvem miste nenutil. Pokud jsi behala kazdy den, tak se mohla nakumulovat i unava. Takze zkusit behat min dnu v tydnu a v uvolnenych dnech si zajit na bazen.

Sloviensko

rudo muž 06.03.2011 22:21:57

daj si spravit mineralovy rozbor, z krve pomer medzi draslikom, vapnikom, magnezio,, sodikom a inymi mineralmi.

Ja som prave vcera zistil nepriamo ze moje dlhorocne problemy boli sposobene zrejme aj chronickym nedostatkom draslika (K) Kalium, Potassium v angline. Dnes po 3 tabletkach a napchanim sa draslikovymi potravinami (paradajky, banany) sa citim uz uplne inac, prva noc bez krcov a telo nie je az tak ztuhnute, v najhorsich fazach som nemohol robit ani jogu, kedze cele telo bolo v stave ztuhnutosti, svaly neschopne rychlej kontrakcie ale ani uvolnenia. Zrejme o tom naisem neskor viac a podrobnejise v novom vlakne a netvrdim ze musit mat rovnaky problem, mozno ti chyba iny mineral. Telo moze stratit mineral dost rychlo z roznych dovodov takze stare vysetrenia by som nepovazoval za dostatocnu informaciu. Daj vediet ako sa to vyvinie.

Motto: you can't stop, what is coming !

Lea91 žena 06.03.2011 22:22:37

tak si dam pauzu /aj ked s obavami/ ..nikdy som nemala pauzu dlhšie ako 1den./ a aj to som uz mala vycitky/ ..iba po operacii som lezala asi 2 tyzdne ,, bojim sa co to spraví…ale tak dúfam,ze ma to ako tak nakopne -teda aspon na nejaky cas,,a sila bude spat… ale tak hadam aspon zumbu nariadim ..inak by som umrela od nudy..„ja pohyb musím mat“ ,,nie som gaučový typ..aj ked viem ze aj to obcas treba.. inak som velmi rada ze ste sa ozvali..

Sloviensko

rudo muž 06.03.2011 22:26:15

medzitym ako som pisal si uz spomenula ze mas nizky draslik – tym je to jasne. Mrkni sa na wikipedia na POTASSIUM a majdi si tam osdstavec na biologiu,

svalova slabost, mentalna unava atd…

kedze telo straca draslik pri sporte, pri poteni a pri piti vody, tak automaticka reakcia tela z dovodu zachrany zivota je zabranit v akejkolvek fyzickej namahe a minimalizovat aktivity aj telesne aj mentalne.

Sladkosti a ina strava na energiu je chudobna na mineraly a tak situaciu zhorsuje.

Sloviensko

rudo muž 06.03.2011 22:27:40

>> Lea91, 06. 03. 2011 22:22:37

je dost caste ze ako nasledok operacie je rapidna strata draslika a je dost bezne ze ludia po operacii maju predpisany draslik az kym sa uroven doplni.

Lea91 žena 06.03.2011 22:29:06

>> rudo, 06. 03. 2011 22:21:5>> Lea91, 06. 03. 2011 22:22:37* no pekne,, tak to pôjdem aj ja co najskor na odber,, mozno ze ten mineral ma zasluhu na vsetkom …

Lea91 žena 06.03.2011 22:32:56

>> rudo, 06. 03. 2011 22:26:15 presne si to opisal,, svalova slabost a unava..

Sloviensko

rudo muž 06.03.2011 22:46:15

kazda 1 bunka v tele pouziva draslik a vapnik v procese tzv pumpy, kde 2 atomy draslika 3 atomy vapnika su pumpovane cez bunkovu membranu, jeden mineral tlaceny von a jeden dnu cim sa vytvori rozdiel elektrickeho potencialu.

Pri aktivacii – napriklad prenost elektrickeho impulzu nervovym vlakno (z mozgu do svalu alebo so snimaca nejakeho parametru do mozgu), pri stahu a ovolneni svalovej bunky, pri mozgovej aktivite, pri pracii creiv ci pecene a najme pri elektrickej-svalovej cinnosti srdca… sa tieto mineraly v ionovej forme rychle presunu cez membranu do opacnych pozicii a nasledne su znova pumpovane cez membranu do pozicie pripravenej na akciu.

Nedostatok tychto mineralov jednak znamena ze tieto funkcie nie su umoznene alebo su len ciastocne a velmi pomale, ja som presvedceny ze je to prave rychlost inovej pumpy cez bunkovu membranu ktora limituje rychlostne schopnsoti teda aj rychlost behu, a napriklad vytrvalci, maratonci a ultra ak sa vela potia piju vodu a dlhohodinovymi treningami stracaju dsraslik tak nutne stracaju aj rychlost.

Problemy so srdcom – nepravidleny rytmus atd su casto dosledok nedostaku draslika a moze to viest az k tragickym nasledkom, na opacnej strane extremu ak sa poda prislis vysoka koncentracia drsaliku primo do krvy injekcne tak srdce elektricky tak zblbne ze zastane – preto KCl je jedna zo sucasti smrtiacich injekcii pri popravach v amerike. Predavlovanie cez stravu nie je mozne a tabletky su vacsinou vo forme slow release – teda pomale vylocovanie draslika z tabletky pocas niekolkych hodin.

Uvadza sa ze draslik je takmer v kazdej rastlinnej a zivocisnej potravine, teda kazda zelenina a ovocie a v mase, ale nie je v mukach a mukovych vyrobkoch a margarinoch atd.

Tiez sa uvadza ze poda je uz tak vyplytvana od mineralov ze je dost mozne ze rastlina moze byt az na 95% nedostatocna v obsahu draslika, takze je mozne ze zo stravy to nemozne dostat v potrebnom mnozstve. Tam kde sa draslik do pody pridava distatocne tak najlepsi obsah drasliku by mal byt v :

paradajky, banany, biela fazula, zemiaky, a green beets – zrejme myslene napriklad silverbeet, nevie slovesnky-cesky nazov ale su to rastliny s velmi tmavozelenymi listami a dost horke na chut (draslik je horky nie je slany), tazke napriklad spenat…

Praha

Celkem 6561 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:36:19 (2010)
půlmaraton: 1:19:57 (2011)
maraton: 2:46:06 (2011)

zombice muž 07.03.2011 09:20:32

>> rudo, 06. 03. 2011 22:46:15

Nechtel bych se plest, ale myslim, ze ta pumpa neni na bazi draslik-vapnik, ale draslik-sodik (Potassium-Natrium). ;-)

Sloviensko

rudo muž 07.03.2011 09:30:06

>> zombice, 07. 03. 2011 09:20:32 samozrejme mas pravdu, vdaka za korekciu, vidis ako mi stale chybajuci draslik znemoznuje spravnu koncentraciu na lovenie v pamati ;-)

Potassium cations are important in neuron (brain and nerve) function, and in influencing osmotic balance between cells and the interstitial fluid, with their distribution mediated in all animals (but not in all plants) by the so-called** Na+/K±ATPase pump.[14] This ion pump uses ATP **to pump 3 sodium ions out of the cell and 2 potassium ions into the cell, thus creating an electrochemical gradient over the cell membrane.

Sloviensko

rudo muž 07.03.2011 09:37:04

Membrane polarization Potassium is also important in preventing muscle contraction and the sending of all nerve impulses in animals through action potentials. By nature of their electrostatic and chemical properties, K+ ions are larger than Na+ ions, and ion channels and pumps in cell membranes can distinguish between the two types of ions, actively pumping or passively allowing one of the two ions to pass, while blocking the other.[17] A shortage of potassium in body fluids may cause a potentially fatal condition known as hypokalemia, typically resulting from vomiting, diarrhea, and/or increased diuresis. Deficiency symptoms include muscle weakness, paralytic ileus, ECG abnormalities, decreased reflex response and in severe cases respiratory paralysis, alkalosis and cardiac arrhythmia.

Sloviensko

rudo muž 07.03.2011 22:04:10

zabudol som ze sa uvadza ze dobry zdroj draslika je OJ = pomarancova stava.

Ked sa pozriem spatne, tak moje vyhybanie sa cukrom – fructoze, sposobilo ze som nejedol pomarance a banany a nepil OJ, dalej som sa vyhybal zemiakom ako zbytocnym carbs, nedobre travim fazulu a tak som biele fazule nejedaval a paradajky zrejme v tunajsej vypatlanej pode ziadny draslik nemali…

takze som sa vlastne systematicky od-draslikoval.

Lea91 žena 08.03.2011 18:27:15

>> rudo, 07. 03. 2011 22:04:10

Ahoj,,, no vcera som bola na odber ale vraj je vsetko ako ma byt,,, tak uz vvobec neviem kde hladat pricinu, dala som si chvilu pokoj od behu ,, mozno to bola len unava svalov a potrebuju oj oni pauzu,,, inak dakujem za rady..ale neskutocne to tu mam vsetko tak cez seba ze doslova lustim co pises:-),,,ale ide to pomaly…

Sloviensko

rudo muž 08.03.2011 20:49:16

>> Lea91, 08. 03. 2011 18:27:15

Lea, povedali ti doslava ze rozbor mineralov ukazal draslik na hornej hranici odporucaneho intervalu ?

Bratislava

Celkem 26050,2 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:47:21 (2014)
půlmaraton: 1:51:40 (2011)
maraton: 3:57:32 (2011)

andyxx7 muž 08.03.2011 22:43:12

>> Lea91, 06. 03. 2011 22:29:06

mozno by ti pomohlo uplne zmenit stravovacie navyky, vynechat cukor,udeniny,Co­lu,Fast Foody, skusit zelene potraviny, semiacka Chia-konzumovali ju uz stary Aztecki a Mayski atleti a bojovnici na ziskanie sily a tak dalej… :-)

Lea91 žena 09.03.2011 21:25:12

>> andyxx7, 08. 03. 2011 22:43:12

tak doslova to az tak nepovedali, len ze mozem byt spokojna, ze je vsetko v norme,.. a co sa týka starvov. návykov?.. ja uz mam tak prisny rezim..ze uz sa ani upravit viac neda… vsetko co si napisal –vobec nejedavam … nejedavam- mucne vyrobky, chlieb a teple rozky anni nepamatam, a ani nic vyprazane ci na masle.,, u mna su to -ryby, obcas biele kuracie maso, veeela zeleniny,, vella ovocia,, jogurty…, a to je vsetko,, nepoznam olej ani olivovy…jednoducho moj zaludok to nestrávi.. uz takto velmi dlho fungujem,, a voda?–cista jemne sytena, a milujem caje..som čajova.. ale priznam sa nepohrdnem…rumovym spicom :-)

Sloviensko

rudo muž 10.03.2011 00:05:00

>> Lea91, 09. 03. 2011 21:25:12

Lea, v popise stravy ma zarazilo ze akoby si sa vyhybala zdravym tukom, to tiez moze vysvetit unavu, najma psychicku unavu a teda svalovu slabost. zdrave tuky su take co neboli teplotne ani chemicky upravene, teda v povodnom stave, ale neboli ani zostarnute oxidaciou, co sa stava pri cistych olejoch a tiez pri orechoch rozneho druhu. Zdarve tuky su vsetkeho druhu teda aj saturovane ako napriklad kokosovy olej alebo struhany kokos, olivovy olej pokial nie je rancid je tiez zdravy klickove oleje, avocado, a prave surove chemicky nemanipulovane kravske maslo. nezdrave su vsetky vyrobene rastlinne masla.

nervy potrebuju surove tuky, kazda bunka potrebuje surove tuky a mnohe vitaminy su rozpustne len v tukoch, nie vo vode, tazke mozu tu chybat vitaminy pokial jes zeleninu bz tukov.

kazda bunka ma svoj obal – bunkovu stenu vytvoreneu len z tukov a musia to bt tuky nezoxidovane, ako bunka starne musi si obnovit bunkovu stenu z novych nezoxidovanych tukv a ako sa rozklada a nove bunky sa tvoria potrebuju nove tuky nezoxidovane denne, poial nove tuky nepridu tak sa bunky tvoria zo starych oxidovanych alebo homogenizovanych alebo prepalenych tukov, cim je bunkova stena menejcenna – nepreipustna pre kyslik, bunka sa dusi starne… a nie je mozna sodikovo-draslikova pumpa – prechod mineralov cez bunkovu stenu na vytvorenie elektrickeho potencialu pripravena na prenos nervoveho signalu alebo aktivny stah svalovej bunky.

chronicky nedostatok surovych zdravych tukov sa potom prejavi rovnako ako nedostatok draslika v tele.

Bratislava

Celkem 26050,2 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:47:21 (2014)
půlmaraton: 1:51:40 (2011)
maraton: 3:57:32 (2011)

andyxx7 muž 10.03.2011 12:33:28

dnes som cital na nete nove zistenia biológa Johannesa F. Coya. Tak uz fakt neviem, comu verit. Asi treba jest vsetko, na co ma clovek chut 8-O

Ide o tri skupinky farebných potravín. Zelené možno konzumovať „koľko hrdlo ráči“, žlté sú tie, ktoré treba jesť s mierou a červené v tretej zásuvke sú „tabu“, čiže tie, ktorým by sa človek, ktorý chce „umrieť zdravý“, mal radšej vyhnúť.

Zelené potraviny – podľa biológa sú pre protirakovinovú stravu najvhodnejšie a možno ich jesť dosýta. Patrí sem napríklad avokádo, baklažán, cesnak, cvikla, paprika, púpava, žerucha, hliva ustricová, šampiňóny, bazalka, kôpor, rasca, bravčovina, jahňacina, obličky, pečeň, bažant, morka, pštros, kapor, homár, tvaroh, cottage syr, tekvicový olej a z nápojov espresso, čakanková káva, citrónová šťava, čierny čaj, minerálka a čistá voda.

Žlté potraviny – možno ich konzumovať bez výčitiek svedomia, ale len obmedzene. Biológ upozorňuje na to, aby boli surové a nesladené. Patrí sem napríklad brusnica, jahoda, limetka, šošovica, pohánka, arašidy, kefír, paraorechy, polotučné mlieko, javorový sirup, biela káva, kapučíno, diétne pivo, šampanské, arašidové maslo či sezamová pena.

Červené potraviny – pre ich vysoký obsah sacharidov by sme sa im mali úplne vyhnúť. Patria sem banány, hrozienka, sušené ovocie, cícer, fazuľa, kešu, krupica, kuskus, biely chlieb, žemľa, kukuričné lupienky, halušky, pizza, ryža, gnocchi, pečené zemiaky, kondenzované mlieko, pukance, cukor, med, džem, sladený čaj, kakao, sójové mlieko, varené víno, kečup, zahustené polievky, puding, sladkosti a zmrzlina.

Praha

LuciaZ žena 10.03.2011 13:20:26

>> Lea91, 06. 03. 2011 21:05:02

Ahoj Lea, opravdu sa nemusíš hanbiť za svoj príspevok, ja som mu vďačná, mala som niečo obdobné. Myslím, že to bol následok pretrénovania a stresov v práci. Behala som 7, potom som si to konečne zredukovala na 6 dní v týždni, 1 maraton (zahraničný, bolo mi ľúto sa ho vzdať) som bežala s nedoliečenou virozou a to myslím rozbehlo tú únavu. Cítila som sa ako keby som mala typickú jarnú únavu, ale nekonečnú, po celý rok. Potom som aj zvolnila, ako v práci, tak v behu, vzdala sa závodov, ale furt nič. Pomohla mi asi opravdová pauza daná tehotenstvom a narodením potomka, ja som vobec nebehala takmer rok a pol…Teraz behám 4× do týždňa, z toho 2 tréningy ťažšie, rozhodne nechcem zvyšovať frekvenciu, cítim sa psychicky a fyzicky omnoho lepšie. Kondičku už naberám naspať, možno bude aj lepšia, som zvedavá. Inak ja som únavu samozrejme riešila vitamínovými prípravkami, i stravou a nič. Asi to chce fakt tú pauzu a zbaviť sa závislosti na behu. Jedla som ale veľmi málo masa, možno aj to bol problém (teraz manžel varí…:-)). Držím Ti paste, trebars bude problém vo výžive, jako Ti radia ostatní a rozhodne skús tú pauzu, ale to chce úplne vypustiť, nie iba menej behať (myslím…) je to strašne ťažké, keď ťa nič nenúti ako mňa, ale predstav si, že sa zbavíš tej nekonečnej únavy…a budeš zase lietať.

Nalezené položky: 23 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.