Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecký trénink » hory a behani

hory a behani

Nalezené položky: 5 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Praha

Celkem 255 km
Minulý měsíc 0 km

Jana žena 14.11.2006 12:59:39

Ahoj,

beham jiz skoro sest let, ne moc systematicky, asi 60–70 km tydne. Letos jsem byla na dovolene v Himalaji a stravila pomerne dlouhou dobu (dva tydny) nad 4 tisici a nekolik dni i ve vysce mezi 5-ti a6 6-ti tis. mnm. Bylo to fyzicky docela narocne, par kilo jsem zhubla. Ted se zase davam do behani, ale moc mi to nejde. V podstate se mi vubec nedari zrychlit. Bezim na 70–75% TF a celkem pomalu. Trasu, kterou normalne beham pri teto TF asi hodinu dvacet, jsem nekolikrat po sobe zabehla asi o 10 az 15 minut pomaleji. Celkem si to uzivam, snazim se moc se neprepinat, ale je mi to stejne divny. Zajimalo by me, zda mate nejakou podobnou zkusenost a na co se ted pri behani soustredit.

Jana

Praha

Celkem 6393 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:40:06 (2007)
půlmaraton: 1:30:00 (2007)
maraton: 3:08:39 (2007)

Mount muž 14.11.2006 15:01:19

Ahoj Jano, zkušenost s během po návratu z hor trochu mám, ale většinou na konci léta a začátku podzimu. Letos v létě jsem omezil běhání na 2 měsíce a hlavně chodil pěšky delší trasy a lezl po horách. Po návratu z hor mi trvalo 2 týdny než jsem se vrátil k tréninkovým časům před létem. Nelámal jsem to a běhal pomalu a spíš delší tratě. Pak se to už jen zrychlovalo a z podzimu mám 4 OR v maratonu. Možná ještě víc než trénování dechu a fyzičky obecně jsem se v horách pozitivně psychicky nabil.

Vydrž, ono to přijde a pobyt v horách při běhu zúročíš.

Mount

Motto: I cesta může být cíl.

Brno

Celkem 22207 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:38:30 (2011)
půlmaraton: 1:23:40 (2007)
maraton: 2:55:30 (2011)

milan muž 14.11.2006 15:18:32

[quote=Jana]Ahoj,

beham jiz skoro sest let, ne moc systematicky, asi 60–70 km tydne. Letos jsem byla na dovolene v Himalaji a stravila pomerne dlouhou dobu (dva tydny) nad 4 tisici a nekolik dni i ve vysce mezi 5-ti a6 6-ti tis. mnm. Bylo to fyzicky docela narocne, par kilo jsem zhubla. Ted se zase davam do behani, ale moc mi to nejde. V podstate se mi vubec nedari zrychlit. Bezim na 70–75% TF a celkem pomalu. Trasu, kterou normalne beham pri teto TF asi hodinu dvacet, jsem nekolikrat po sobe zabehla asi o 10 az 15 minut pomaleji. Celkem si to uzivam, snazim se moc se neprepinat, ale je mi to stejne divny. Zajimalo by me, zda mate nejakou podobnou zkusenost a na co se ted pri behani soustredit.

Jana[/quote] Ahoj Jano, myslím si,že větší množství červených krvinek Ti zlepší transport kyslíku do svalů a to se následně projeví na vykonech.Momentální pokles výkonnosti (nebo „nechuť“ víc se ždímat) může být i způsobený cestováním přes časová pásma.U někoho tento stav trvá i několik týdnů.Chce to trpělivost.

Brno/Havířov

Celkem 0 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:37:27 (2010)
půlmaraton: 1:26:57 (2010)
maraton: 3:14:26 (2007)

forest muž 14.11.2006 16:11:25

Loni po Kavkazu jsem chtěl běžet Ostravský maratom – musel se plánu vzdát, protože po návratu jsem byl vyždímaný jak hadr (nějaké to kilo dolů tam bylo, což u moji váhy je krize). Ale asi do měsíce (možná 3 týdny) se výkonnost najednou zlomila a najednou z čistého nebe jsem běhal líp. Osobně si myslím, že po další expedici by to už nebyl měsíc, ale kratší doba. Prostě si tělo na to přivykne, ale krvinky č. krvinky budou na vyšší úrovni než v normálu ⇒ lepší výkonnost. Ale křivka výkonnosti dlouho nevydržela nahoře, ale nijak dramaticky nešla dolů. Jak psal Milan, chvilku počkat…

Motto: Vítěz by se v cíli neměl tak radovat, protože vlastně zvítězil nad slabšími.

Brno

Celkem 22207 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:38:30 (2011)
půlmaraton: 1:23:40 (2007)
maraton: 2:55:30 (2011)

milan muž 03.01.2007 09:07:39

Na Štěpána jsem vyjel s rodinkou a pár kamarády do Roháčů na Žiarskou chatu.Hlavně na lyžařské túry,i když to letos se sněhem byla úplná bída.Červíček pochybnosti hlodal a proto jsem si přibalil věci na běhání.Docela se hodily.Protože ostatní spáči unavení po předchozí túře vstávali až kolem půl deváté,zvládnul jsem si ráno vyběhnout po sněhu a ledu dolů na parkoviště v ústí Žiarské doliny a zpět.
Trasa má 10,5 km a 400 m převýšení.V lese na cestě i stromech sníh,prostě nádhera.Nad pásmem lesa led,docela by se hodily nesmeky,ale při troše opatrnosti se to dalo zvládnout i bez nich.
Co se týče lyžování,bylo nutné vyšlápnout 3/4 hod bez lyží nad chatu.Odtud prokličkovat v kosodřevině do Závratů a hurá do sedel…
Docela hutné čtyři dny.

Nalezené položky: 5 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.