Doladění formy na půlmaratón - 16 dní do startu
rach 26.08.2010 13:23:59
Ahoj, upřesním že se jedná o baroko půlmaratón kde se běží dost v terénu i do kopce. Nečekám žádný super čas ale chci si to užít a ne se protrápit do cíle.
V červenci mám „jen“ 100km včetně jednoho půlmaratónu kdy jsem už od 8mého km počítal každý kilák a od 16 vícemeně došel za 2:16. V srpnu už se snažím víc a momentálně jsem na 140ti kilometrech. Z toho poslední 4 dny cca 50 km (15(kopce) –9(výklus) –12(rovina) –13(terén,kopce)). Chodím teď běhat bez hodinek čistě na pocit. Dnes dám asi jen pětku do kopce. V sobotu a neděli budu bez běhání.
Jde mi o to jak trénovat dál do startu. Týden budu v Chorvatsku takže výběhy kolem moře, jde o to kolik? Mám ještě dávat nějaké tempové tréninky nebo jen na pohodu?
Díky
mephysto 26.08.2010 15:58:09
ja osobne ladim 2 tyzdne pred polmaratonom nasledovne: kedze v priprave trenujem dost tvrdo, tak psledne 2 tyzdne uz uberam na kilometrazi a „tvrdosti“ treningu. beham rovnako casto ako cez pripravu, ale malo kedy viac ako 10–12km naraz. v ramci coho si dam tak 60% kilemtraze v zavodnom tempe, zvysok len tak vyklusam, nech sa dobre citim :) a samozrejme ak sa jedna o dolezity zavod tak tyzden pred nim superkompenzacna dieta
Brno
milan 26.08.2010 17:03:35
>> rach, 26. 08. 2010 13:23:59
Na tvém místě bych byl s kilometráží opatrnější. Za 4 dny 50 km a dnes ještě dalších 5 kopcovitých km…
Jeden, maximálně dva běhy lehce přes 10 km a několik kratších, jen aby ses nezapomněl hýbat a těšil se na půlmaraton. Na závěr krátkých běhů pár sprintů z důvodu zlepšení koordinace pohybu.
rach 26.08.2010 17:49:08
Díky. Tělo si dnes řeklo samo že už má dost, dal jsem 3km běhu po zvlněné lesní cestě (80m převýšení), pak tak kilák do prudkého kopce lesní pěšinou a už to dál nešlo. Tak jsem 3 kiláky turistikoval a pak doklusal domů ty 3 z kopce. Tím s terénem do závodu končím. Ty sprinty jsou dobrý nápad, to jsem nikdy nezkoušel…
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.