malé děti a běhání
Alcakv 09.04.2010 12:39:34
ahoj, mám dvě malé děti, půl roku a dva a půl roku,hlídání je málo,běhat se dostanu jen párkrát do týdne,chtěla jsem se zeptat jak to řeší ostatní maminky,jestli běh nahrazují alespoň občas v týdnu něčím jiným co se dá zvládnout doma při dětech ? Nebo nějakou vychytávku? Díky;-)
romulus 09.04.2010 15:23:44
Ja mam tiez 2 deti, 4,5 a 1 rok stare a behat chodim rano o 6,00. O 7,15 som uz doma a muz ide v pohode do prace.
Alcakv 09.04.2010 19:31:52
děkuji, to u nás nejde, manžel dělá na směny a kojím,:-( , tím se čas ještě zmenšuje…i tak díky
Alcakv 09.04.2010 19:44:26
ještě k těm dětem,naše v tuhle dobu vstávají,takže bych stejně nemohla,ale každé dítě spí jinak a má jiný harmonogram,já taky když malá jako mimčo hodně spala chodila brzo ráno,teď je větší a spí jinak a kojí se hodně… mě spíš zajímá náhrada běhu, nějaký cvičení nebo pohyb,kterým by se dalo řešit vynechání běhu ,když není hlídání, díky
Lichnov u NJ
Dejzinka 12.04.2010 19:47:39
>> Alcakv, 09. 04. 2010 19:44:26
A co třeba jedno dítko do krosny, druhé do kočáru a chodit? To kondici určitě neuškodí. Taky jsem tak fungovala, protože když jsem se chtěla dostat někam ven, dvě děti se do kočáru nevešly a to starší samo moc daleko nedošlo. Když už mimino sedělo, občas jsem je pro zpestření prohodila (mimino do krosny, velkej do kočáru) a o zábavu pro všechny bylo postaráno Nachodili jsme takhle spoustu kilometrů po kopcích za barákem i po Beskydech.
katkatajovska 13.04.2010 22:25:26
tak já vylepším doporučení Dejzinky, pokud je staršímu dítku už 2,5 roku, můžete mu pořídit tzv. odrážedlo – malé kolo bez koleček (s nafukovacími koly ne motorku a pod.) a menší dítko do kočárku – až se naučí starší pořádně na odrážedle, budeš moct za ním rovnou s kočárkem běhat :D, já to teď praktikuj tak, že starší pětiletý má koloběžku, aby nám moc neujížděl, a mladší(2,5let) odrážedlo a já na ně dozírám indiánským klusem ;). A jinak to taky občas řeším ranním během, už je vidět, takže tak na 40min vyběhnu, než odejde manžel do práce a děti se vzbudí, chce to ovšem silnou vůli, já se do toho nutila skoro 14dní, ovšem je fakt, že mám starší děti a kojení se mne netýká.
Alcakv 19.04.2010 21:02:27
děkuji za další nápady, bohužel starší na odrážedle nehrozí a s kočárkem toho nachodíme…
krosnu nemusím, malého jsem nosila v šátku dlouho, u malé už není jak, malého dávat čůrat a dítě v šátku nebo krosně, to se nedá a taky uhlídat 2,5 leté děcko s dalším děckem na zádech je fuška…
to co píšete kombinujeme, ven chodíme,ale to víte, od dětí si člověk musí odpočinout…
musím nějak vydržet než se to ustálí a malá vyroste…kojím někdy i půl hodiny po sobě a malou uspím jen já,kojení no
zatím budu zneužívat každé hlídání co půjde ,však děti jsou malé jen chvíli
všem moc díky
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.