Vylaďit formu na Běchovice
Postrizin
SlavoK 02.09.2009 13:25:18
Ahoj, bíží se nám podzimní závodní sezona sezona, kterou chci otevřít Běchovicemi a na ně co nejlíp vyladit formu. Od červena získal můj tréning pravidelný řád, běhám 45 – 55km týdně. V úterý rychlostní – 8×800m /2:50 pauza 1:30 nebo kopce 10×350m/1:40 pauza 1:40. Ve středu objemový tréning 1h30min kolo a hned na to 30min běh. V sobotu pak buď delší úseky 5×1,6km / 5:53 pauza 2min, nebo tempový běh 10km. K tomu ještě nějaké klusání do toho celkového objemu. Při všech tréninzích jsem udržoval mírnou rezervu a docela se zlepšoval. Těď je ale na čase vyladit formu. Od minulého týdne jsem ubral na počtech intervalů, prodloužil pauzy a zrychlil na: 5×800m / 2:30 – 2:39, p 4min, kopce 5×350m/1:22–1:25, p4min, a 3×1,6km/ 5:24–5:38 p5min K tomu chci ještě přidat nějaké úseky 1km v plánovaném závodním tempu na 10km v rámci delšího asi 15km běhu. Ježdění na kole jsem už vypustil. Mám už jen 2,5týdne, poslední týden pak chci už jenom v krátkých úsecích vybíhat závodní tempo v celkové kilometráži do 15km. Zajíma mě co si o tomto ladění formy myslíte, co možná upravit. Taky jestli si mám tyto dva týdny klidně naložit i více, třeba nebudu zvládat zrychlovat, ale pak se mi to vráti počas regeneračního týdne, nebo se radši držet takového tréningu, abych šel do další zátěže plně odpočatej a byl o něco rychlejší než naposled – tak jsem to dělal doteď – a neriskovat přetrénování. Další věc: bejvávali časy, kdy jsem intervalové a tempové tréningy běhal na doraz, potláčel nutkání zvracet a tak ;). Teď, když pár měsíců trénuji neustále s rezervou, cítím se celkově líp, tréning mě víc baví. ALE, jak jsem se rozhodl od minulého týdne si naložit, tak už mi to tak na doraz nejde, jakoby jsem vyměkl. Tak se teď obávám jestli se tohle vyměknutí nepřenese i do závodů. A co s tím, za takovou chvilku? I když rozdíl bude možná iI v délce pauzy, předtím jsem pauzy moc neřešil a celkově byli kratší než si dávám teď.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.