Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecký trénink » Co říkáte na soutěž idnesu o maraton v Chicagu?

Co říkáte na soutěž idnesu o maraton v Chicagu?

Nalezené položky: 93 První Předchozí | 1 | 2 | 3 | 4 | Další Poslední

Praha

Celkem 26381 km
Minulý měsíc 21 km
10 km: 0:40:06 (1984)
půlmaraton: 1:43:24 (2000)
maraton: 3:50:05 (2005)

EvženGe muž 30.08.2010 11:43:16

Ahoj Vítku,
normálně bych Ti asi psal na soukromý mail, ale možná, že tahle diskuze prospěje i jiným. Předně, ta třicítka je super. Ubírám Ti na maratonu 10 minut :-). Maratonů mám zatím 45, ale začal jsem je běhat až v 45 letech, takže časy nic extra a lepší už to nebude. Potravinové doplňky moc nepoužívám, ale to je velice individuální. Já bych nejradši měl na občerstvovačkách řízek, ale to asi nedostanu (občerstvovači na 12 a 24 hodinovce by Ti o mě mohli vyprávět, co žeru, jinak se to nedá říct). Každopádně to vyzkoušej předem při nějakém delším (stačí 20 km) běhu, ať se při maratonu nepobleješ. I gely jsou různé a každému vyhovuje něco jiného. A na příchuť nekoukej, bude Ti to stejně jedno :-). Krize na 35 kilometru je „tradice“ od Zátopka. On ji na tomhle kilometru měl v Helsinkách a od té doby se to táhne ve všech textech pořád a furt. Krizi můžeš mít klidně už na dvacítce a pak ji rozběhnout nebo začneš umírat na 27 (já letos v Praze) nebo na 33 zjistíš, že to jde a začneš předbíhat jednoho za druhým a vydrží ti to až do cíle (opět já loni v Drážďanech). Moc Ti přeju tuhle poslední variantu, ale zažil jsem ji tak 5× (takže pravděpodobnost není tak velká).

Praha 4

Celkem 28230,23 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:46:14 (2013)
půlmaraton: 1:49:29 (2009)
maraton: 3:57:28 (2014)

Dav muž 30.08.2010 20:26:27

>> Vítek Lichtenstein, 30. 08. 2010 08:07:30

Četl jsem kdesi (fakt přesně nevím kde, ale mám to uchováno v paměti, takže snad seriózní pramen:-), že ta stovka týdně je je takový zlomový moment, kdy se běh mění ze zdraví prospěšné aktivity v činnost zdraví potencionálně rizikovou, zvláště to platí při rychlejším nárůstu objemů…, u mě se tohle pravidlo docela osvědčilo, jak jdu přes tři kila měsíčně, většinou si zadělám na nějaký zdravotní trable.., takže držím palce, aby se ti to vyhnulo.

Motto: ...kam až?

Vítek
Lichtenstein
muž
31.08.2010 10:22:05

To Dav: …diky. Zatim vse ok. Tento tyden jdu ke sport. lekari na prohlidku…tak si s nim take o tom promluvim.

GL pri behani :)

Nalezené položky: 93 První Předchozí | 1 | 2 | 3 | 4 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.