Jak uběhnout maraton za 100 dní, doplňující dotazy
Praha 10 - Petrovice
smartus 19.05.2009 18:32:16
Ahoj všem,
začal jsem trénovat dle knihy Miloše Škorpila cca před dvěma měsíci. Jsem teď v sedmém týdnu (haha), před který jsem si vložil pauzu kvůli PIM štafetě a dalšímu závodu. V plánu na 7.týden mám následující:
Út: 80 minut St: 30 minut
Pá: 30 minut So: 120 minut Ne: 40 minut
Doteď jsem moc neřešil, jak běžím, prostě jsem vyběhl a běžel daný čas. Teď bych ale potřeboval poradit, jak mám který čas běžet. Dneska ráno jsem zkusil 80 minut na 75–85% maxTF (a chce se mi celý den spát ;)), takže co bych měl běžet zítra? Těch 120 minut v pátek je taky jasných, to poběžím pod 75%, jinak bych to nepřežil ;) Ale zase co s těmi 30 a 40 minut?
Zuza8 19.05.2009 18:36:41
Ahoj, moc odborník nejsem, asi nemám co radit, ale běhám podle stejné knížky a pochopila jsem to tak, že těch 30 min. po delším běhu má být na regeneraci – takže pomaleji… kolem 65%TFmax…snad…
Klára 19.05.2009 21:57:07
Zdravím všechny, jsem ráda za toto vlákno. Psala jsem do svého vlákna před pár dny, v podstatě totéž – http://forum.behej.com/…a-25km-cross -zatím bez odezvy. Naskočili jsme do 3 týdne pro S. Je to stejný problém, na který bych potřebovala nějakou radu. V jaké intenzitě běhat dané běhy při tréninku podle knížky Miloše na maraton. . Je důležitější pro začátek pomalu a objem, nebo už objem, ale i s nějakým tempem? děkuji všem za cokoli Jinak ještě malý dotaz – na jaký maraton se připravuješ? A s tím souvisí i možná ještě jedna otázka – je důležité dodržet tréninkové plány zhruba přesně časově? Určitě je v tom nějaký systém, takže pokud jede člověk podle nějakého plánu a pak mu zbývá do M. ještě např. 14 dní, je lépe dát těch 14 v počátku na objem, nebo někde uprostřed zopakovat týden, či co
Praha 10 - Petrovice
smartus 19.05.2009 22:56:43
[quote=rebeka]Zdravím všechny, jsem ráda za toto vlákno. Psala jsem do svého vlákna před pár dny, v podstatě totéž – http://forum.behej.com/…a-25km-cross -zatím bez odezvy. Naskočili jsme do 3 týdne pro S. Je to stejný problém, na který bych potřebovala nějakou radu. V jaké intenzitě běhat dané běhy při tréninku podle knížky Miloše na maraton. . Je důležitější pro začátek pomalu a objem, nebo už objem, ale i s nějakým tempem? děkuji všem za cokoli Jinak ještě malý dotaz – na jaký maraton se připravuješ? A s tím souvisí i možná ještě jedna otázka – je důležité dodržet tréninkové plány zhruba přesně časově? Určitě je v tom nějaký systém, takže pokud jede člověk podle nějakého plánu a pak mu zbývá do M. ještě např. 14 dní, je lépe dát těch 14 v počátku na objem, nebo někde uprostřed zopakovat týden, či co [/quote] Ja si budu plan protahovat spis na zacatku, budu opakovat nektere tydny/vkladat zavody. Puvodne jsem se chtel pripravit na maraton na zacatku podzimu, ale v zari pojedu na mesic pryc, takze jsem si rekl, ze zkusim ten Atensky. Predpokladam, ze konec pripravy urcite nejakym zpusobem pocita s tim maratonem, takze se hlavne ke konci budu snazit drzet pripravy presne.
Praha 10 - Petrovice
smartus 20.05.2009 16:41:10
[quote=Zuza8]Ahoj, moc odborník nejsem, asi nemám co radit, ale běhám podle stejné knížky a pochopila jsem to tak, že těch 30 min. po delším běhu má být na regeneraci – takže pomaleji… kolem 65%TFmax…snad… [/quote] Kolikátý týden knižku používáš?
Takže dneska jsem si dal 30 minut výklusu, běžel jsem cca 65–75% maxTF. Ta neděle je asi taky regeneračních 40 minut po dvou hodinách běhu. Ale co s tím pátkem? Mám si dát něco ostřejšího? Ještě jsem nikdy nezkoušel fartlek, tak si to možná v pátek zkusím. Snad budu v sobotu schopný dát ty dvě hodiny ;)
Praha
Lovec 20.05.2009 18:02:21
Ostrejsiho bych nic nedaval, knizku neznam, ale ja mel v individualnim planu od Milose intenzitu pouze utery. Patek bych dal jen vyklus do 70% TF max, aby ses neznicil pred narocnejsi sobotou.
Zuza8 20.05.2009 20:50:09
[quote=smartus][quote=Zuza8]Ahoj, moc odborník nejsem, asi nemám co radit, ale běhám podle stejné knížky a pochopila jsem to tak, že těch 30 min. po delším běhu má být na regeneraci – takže pomaleji… kolem 65%TFmax…snad… [/quote] Kolikátý týden knižku používáš?
Takže dneska jsem si dal 30 minut výklusu, běžel jsem cca 65–75% maxTF. Ta neděle je asi taky regeneračních 40 minut po dvou hodinách běhu. Ale co s tím pátkem? Mám si dát něco ostřejšího? Ještě jsem nikdy nezkoušel fartlek, tak si to možná v pátek zkusím. Snad budu v sobotu schopný dát ty dvě hodiny ;)[/quote] bohužel, dotáhla jsem to těsně před půlmaraton (dva dny), pak mě zradilo zdraví a teď pořád lítám po doktorech…
Praha 10 - Petrovice
smartus 20.05.2009 21:49:59
Lovec: Ok, dam si jen vyklus. Pokud plan splnim, budu mit 40km za tyden, takze to asi je mineno jako mensi zatez.
Zuza8: Aj, to je vzdycky neprijemny. Tak se hlavne dej brzo dohromady!
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.