Jak postupovat dál?
Liberec
megatraged 20.04.2009 11:48:14
Mám za sebou 1/2PIM,ale postupně bych chtěla zvládnout horský maraton.Jak by jste postupovali dál?..na podzim běžet maraton s minim. převýšením a příští jaro kros půlmaraton.Nebo kros půlku už teď na podzim a příští jaro placatej maraton…nějak se potřebuju „nasměrovat“ a nevim jak dál?Dík za názory.
Praha 12 - Modřany
Mirek Kostlivý 20.04.2009 15:56:47
Já bych klidně zkusil 1/2 maraton Domažlice – Furth Im Wald, který je letos v neděli 5. července. To stoupání přes šumavské vrchy okolo 13. km je opravdu dobrý trénink i na kros maraton. Celkově je to sympatický závod, odvoz zpět do Domažlic zajištěn.
Liberec
megatraged 21.04.2009 06:51:38
Koukala jsem na propozice a vypadá to pěkně,závodů je s převýšením dost, hlavně pořád řešim, jak si nasměrovat trénink a určit si hlavní cíl na podzim a jaro.Zjistila jsem, že bez pevný mety kterou chci dobýt , to nějak ztrácí tu „šťávu“ a moje běhání nemá žádnej řád.Na druhou stranu, jsem začátečník,pomalá a taky pořád řešim, kolik startuje kde ženskej a za kolik to běžej… :cool: páč poslední bejt nechci,aby pořadatel nebyl naprdnutej, že už mohl popíjet někde pivko…Takže každá rada drahá! Dík moc
Praha 12 - Modřany
Mirek Kostlivý 21.04.2009 20:41:56
V tom Furthu se opravdu čeká na každého, dokonce i vyhlášení výsledků je vždycky za dlouhou dobu, protože tam závodí i chodci, na které se čeká, takže bych byl klidný. A není tam skoro žádná konkurence, takže je tam šance i na bednu :). A dokonce tak bídný čas 1:42 v kategorii M50 mi před rokem stačil na 2. místo, ačkoliv to byla moje nejpomalejší půlka, co jsem kdy zaběhl. S Rosťou T. je to náš oblíbený závod, já tam byl již 5×, dá se tam udělat i rodinný výlet. Vřele doporučuji.
Klára 06.09.2009 11:53:27
Nechci zakládat nové vlákno, ale jsem v informační nouzi ,pročetla jsem všechno a už se mi to trochu motá a nemůžu si srovnat, jak dál, tak píšu sem. Běhám od prosince, od května systematicky, zatím cca 1075km. Za sebou jediný závod – maraton v Rychnově. Výsledný čas 4.40. Čas nic moc, ale vzhledem k tomu, že to byla docela náročná trať,že mám doma dost práce, 4 malé děti a nikdy jsem neběhala a běhám především pro radost, jsem spokojená. Nicméně bych chtěla na Rychnov příští rok zase a jsem v koncích, jak dál, abych nedělala zbytečné chyby a přišlo nějaké zlepšení. Jsem schopná běhat týdně zhruba 50 km s tím, že to postupně můžu vytáhnout tak na 70–80 km týdně – víc s rodinou a hospodářstvím neskloubím . Běhám si teď docela pohodově 6.08–6.30 /km a ráda bych se zlepšila a) v rychlosti, b) asi i ov, protože přesto že mám tepy celkově hozené výš,(tf max.200), zdá se mi, že běhám při dost vysoké frekvenci – průmě. kolem 156–164 c) nepomýšlím na žádné krátké tratě, ráda bych běhala sama po lese a když závod, tak maraton. Jde mi o to, zda stačí to neřešit a běhat a běhat a běhat nebo jestli mám běhat 4 x15km-18km do týdne a v nízké frekvenci nebo 4×15–18km do týdne a něco dát v tempu, nebo kratší objemy v týdnu, od 8–10 a 1× dlouhý běh. Prostě najít nějakou ideální cestu. Díky moc za vaš čas.
Praha
mapo 06.09.2009 12:43:02
Asi záleží o kolik se chceš zlepšit… A když chceš běhat jen tak po lese + maraton, tak si myslím, že stačí běhat, běhat, běhat, fartlek (hra s rychlostí) a kopce… Určitě o víkendu aspoň občas něco delšího (třeba 30 km), a zkusit třeba nějaký ten tempový běh (to až trochu později, až se „zaběháš“) hlavně, aby Tě to bavilo. A není špatný zkusit nějaký kratší závod, abys zjistila, jak seš aktuálně na tom (třeba příští rok na jaře) a je to příjemná změna. Běhu zdar a doufám příští rok v Rychnově „na běhanou“.
Liberec
megatraged 07.09.2009 07:39:56
No Klárko, plácala jsem se v tom taky, být tebou nechala bych to chvíli uležet a neřešila to.Prostě jen teď běhej pro radost to, co tě baví.Ono se to vytříbí samo jak zešednou a poblednou zážitky z prvního závodu.Uvidíš, měla jsem to taky tak, nevěděla co dál…
Klára 07.09.2009 08:05:01
Díky Martině i Zorce, budu běhat a běhat a běhat ...........za chvilku přijde na řadu sníh a pohory a plány se budou tak nějak měnit samy
Liberec
megatraged 07.09.2009 08:44:11
Já jsem Kláro v zimě běhala v lese ve sněhu s běžeckýma hůlkama, kolikrát to bylo spíš brodění sněhem, ale byl to celkem záhul a bavilo mě to, v zimě byl v lese nádhernej klid a ticho..a když pak slezl sníh a já poprvé vyběhla na suchou silnici, měla jsem pocit, jakej je to luxusní povrch a hlavně..byla jsem znatelně rychlejší než na podzim..běhat se dá ve všem
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.