Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecký trénink » Problém s patou

Problém s patou

Nalezené položky: 19 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Rakovník

lassie žena 13.03.2009 10:36:35

Zdravím ost. běhavce, chtěla bych se Vás zeptat, zda máte zkušenosti s peripetií jako je patní ostruha (sice ještě na stopro nevím výsledek rtg, ale ortoped se tvářil dost jistě, lepší by možná byl jen zánět plantární fascie bez ostruhy). V pondělí nastupuji léčbu laserem. Běh momentálně vynechávám, naposledy jsem zkusila před necelými 14 dny trošku, při běhu většinou bolest ustane, ale zato se ozve víc po zátěži, stačí i delší procházka. Tak pauzíruju, dám víc kolo a plavání a běh snad zkusím zas po léčbě. Měli jste někdo tuto obtíž a vrátili se k běhu v pohodě zas??? Nebo je to na běžecký důchod :(??

Pardubice

Celkem 139 km
Minulý měsíc 0 km

v.talanda muž 14.03.2009 18:50:46

Ahoj, problém jsem měl stejný. 2 doktoři si byli jisti ostruhami a jejich léčba ozařování atd. nepomohla. Štvalo mě to a šel ke sportovnímu lékaři. Ne jen, že tam není ostruha, byl tam jen zánět. A pomohly až obstřiky. Dosti bolestivé, ale pomohlo to. Brzké uzdravení

Rakovník

lassie žena 15.03.2009 11:49:36

Dík, já doufám, že od toho byl ten rentgen, aby to potvrdil či vyvrátil, se dozvím. Zatím nejvíc uklidňujou priessnitzovy zábaly, kafr či kostival nebo prostě nějaká léčivá mast, igelit a teplá merino ponožka, to docela udělalo v posledních dnech divy, ale taky to nedráždím a nezatěžuju, chodím uvnitř v ortop. sandálích a venku v měkkých běžeckých botách. Ale proběhnout bych se teda šla… aaaach jo.

Pali muž 10.04.2009 13:35:00

Ahoj, taky jsem měl problémy s patou s ostruhou. Kdysi jsem závodně běhal a teď , když jsem si na to asi po 10 letech vzpomněl tak hned od prvních výběhů se mi to ozvalo na jedné noze. Šel jsem klasicky za doktorem, pak jsem absolvoval asi 6 UZV, ale bez efektu, stál jsem asi měsíc a nebylo to dobré, ale díky bohu mi pomohly tři ošetření rázovou vlnou. A bylo po problému. Po dalším měsíci běhání se ozvala druhá pata, že by si to taky chtěla zkusit. Teď už jsem neztrácel čas a šel na rázovku rovnou a dvě vlny pomohly a stál jsem jen týden. Myslím si, že to stojí minimálně za vyzkoušení…

Rakovník

lassie žena 11.04.2009 08:46:54

Ahoj a dík, už jsem o tom dost slyšela i četla, vypadá to, že to fakt pomáhá, tak uvidím.

Pali muž 14.04.2009 14:41:34

Jo určitě to vyzkoušej, musím tě ještě upozornit, že daný zákrok neplatí zdravotní pojištovna, tak si připrav penízky, ale myslím si, že to pomůže a jak se říká zdraví je nejcennější…

Rakovník

lassie žena 17.06.2009 07:29:51

Ahoj, tak zatím klepu na všechny dřeva, co jdou kolem… ten laser dost pomohl. Už jsem byla smířená, že zajdu na rázovku, ale fakt se to zklidnilo, po 6 sezeních jsem měla ještě měsíc klidu, teď asi třetí týden běhám a zatím dobrý. Pata je spíš trochu cítit při delším stání třeba, ale běh jí nevadí. Tak z toho je velká radost a doufám, že to vydrží.

Tomx muž 17.06.2009 14:15:38

Kde to přesně bolí ? Mám pocit, že mám něco podobnýho. Loni na konci sezóny jsem to měl na obou nohách, pak se to uklidnilo samo. Teď se mi to objevilo jen na jedný. Jeden den to bolí jako čert, druhej den to necejtim vůbec. Zatim s tim běhám, protože je to taková startovací bolest a když se to zahřeje, tak je to celkem dobrý. Na kole to necejtim, spíš je to nejhorší v klidu a po ránu.

Motto: Born to Ironman, forced to work...

Rakovník

lassie žena 17.06.2009 17:16:34

No ta startovací bolest je asi dost typická. Mě to taky při běhu většinou ustalo, zato potom po zátěži to stálo za to. Mě osobně to nejvíc bolelo při vnitřní hraně chodidla. Ale když si něco o tom počteš, tak to taky může bolet naopak na vnější straně nebo i v místě uprostřed, kde ta ostruha je. Ale to víš, jistotu Ti řekne pouze doktor a rtg. Kolo mi na to přišlo někdy až léčivý, hlavně dlouhý trasy nebo třeba celej víkend v sedle, kdy jsme moc nechodili.

Celkem 16997,83 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:44:52 (2007)
půlmaraton: 1:32:11 (2013)
maraton: 3:37:17 (2008)

Duri muž 18.06.2009 00:09:01

Ja som pauzoval pol roka. Najprv som skusil iba odpocinok. Potom som zasiel k lekarovi, ten mi dal obstreky, ale tie nepomohli. Tak som zasiel na RTG, bola tam ostroha, tak som dostal na vyber, ci chcem laser alebo rtg ozarovanie. Vybral som si rtg, vraj ma o dost vyssiu ucinnost. Mal som to 5×, potom 1.5 mesiaca absolutne ziaden sport. Dalsich 1.5 mesiaca som hral iba raz tyzdenne basket, na beh to este nebolo. Behat som zacal pomalicky az koncom aprila, teraz to uz neboli, aj ked stale nemam pocit, ze je to 100% fit.

mirek100 muž 18.06.2009 12:11:23

Taky jsem měl problémy s patou, s achilovkou a ještě jednou šlachou pod kolenem. Když jsem přestal běhat, poměrně rychle bolest ustoupil, ale jen trochu a pak už se nic neměnilo i když jsem pauzíroval dál. Nakonec jsem našel tohle: http://jtvesely.txt.cz/ a za pár dní chození a každoranního rovnání kloubů podle http://jtvesely.txt.cz/…-ranni-rozc/ jsem byl v pořádku a bez bolestí. Na jeho stránkách je spousta zajímavých článků, které ale mají společné jedno: je potřeba chodit v botách s nízkou patou a bez tlumení.

Amina žena 14.01.2010 12:55:48

Tak dnes asi po půl roce jsem se dokopala s bolestí paty k ortopedovi, ten mi jen potvrdil to, co jsem si po přečteném zde myslela, že je to ostruha, dal mi možnosti léčby – obstřiky, rázová vlna, ozařování, vybrala jsem si rázovou vlnu a hned první dnes prodělala, další za týden, celkem půjdu 3×. Proti běhání neměl žádné námitky, pouze teď při léčbě rázovou vlnou klid. Tak věřím, že za měsíc už budu moci bez bolestí vyběhnout. A ještě zajímavý poznatek, doktor říkal, že ostruha bolí jen když roste, až doroste, že bolest zmizí. Tak nevím, jestli nakonec má cenu vůbec léčbu podstupovat…

Celkem 538 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:50:02 (2009)
maraton: 4:07:52 (2009)

Fiona žena 20.01.2010 15:57:13

Jaj, zrovna ted resim neco podobneho :( Takze jsem si diky informacim od vas vygooglila ostruhu a asi to bude ono, vse sedi… http://www.altermedicina.cz/…loky-92.html Jenze nejake rezani ci ozarovani vidim opravdu az jako uplne posledni moznost. Prece jsem si to necim zpusobila, a pochybuju ze behem jako takovym. Spis to vidim na beh v nevhodnych botach (byt odborne vybranych uznavane znacky), nevylucuju ani tvrdohlavost, ze furt chodim ve svych oblibenych slapkach, co zvenku vypadaji dobre ale zevnitr se jim rozpadaji paty. No at je to jakkoliv, radsi bych nejdriv vypatrala a odstranila pricinu, ne nasledek. Zaroven budu venovat bebinku pozornost v podobe olejicku, masazi apod :) A hlavne – ode dneska uz pri behu na tredmilu zasadne a pouze naboso!

Brno

Celkem 4707 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:40:52 (2008)
půlmaraton: 1:31:48 (2008)
maraton: 3:33:57 (2008)

Mond muž 20.01.2010 16:23:02

Ja mam podobny problem od cervna. Zacalo to ranni ztuhlosti achilovek. Nasledne jsem se dopracoval ke stavu, kdy jsem nemohl chodit v jinych botech, nez sandalech bez paty a paty me bolely i v klidu.. Po navsteve ortopeda, mazani Indobene, peti sezenich na ultrazvuku, koupi ortopedickych vlozek do bot, dvou mesicich bez behani a po protahovani a procvicovani achilovky a ostatnich zkracenych svalu je to lepsi. :) Postupne jsem se dostal na 90km behu mesicne. Pokud dam mezi behy dva dny pauzu, achilovky protahuju a masiruju, tak se s tim behat da. Ale porad o nich vim. Proto jsem byl vcera u jineho ortopeda, ktery mi diagnostikoval „Haglundovu patu“ a doporucil lecbu razovou vlnou. I kdyz o tehle lecbe mam dost vyrazne pochybnosti, zkusim ji. Dalsi moznost je pak chirurgicka lecba, ktera je pekne popsana na tehle strance:

http://www.eorthopod.com/…725d/area/20

Celkem 538 km
Minulý měsíc 0 km

Fiona žena 21.01.2010 20:32:02

Nevim teda co je razova vlna, ale nezni to nijak atraktivne… asi az kdyby to uz opravdu jinak naslo, pripadne kdyby se s o neco choulostivejsi patou nedalo zit… Jenze ja prave pozoruju ze nejen ze se s ni zit da, ale jeste me navic i nuti behat poradne :) :) :) Jednak ted opravdu musim pres spicky (i predtim jsem behala vicemene pres spicku, ale od urciteho stupne unavy mam tendence se flakat pres patu) a jednak to nedovoli pronaci, k niz mam tez sklony. Navic me to nakoplo konecne behat naboso. A po vcerejsku (cca 7 km fartlek od klidneho tempa po sprinty na tredmilu naboso) o bolave pate pomalu ani nevim, coz se rozhodne nedalo rict o potreninkovych stavech v hi-fi behacich botach. Takze vlastne muzu bolave paticce dekovat, ne? :)

Ostrava a okolí

Celkem 24088,92 km
Minulý měsíc 60,65 km
10 km: 0:36:14 (2006)
půlmaraton: 1:21:13 (2008)
maraton: 3:04:39 (2007)

Beet muž 22.01.2010 07:34:18

Já mám stejný problém od července. Nejdřív se s tím běhat dalo. Jenže člověk podvědomě asi našlapuje na bolavou nohu jinak a tím zatěžuje jinak i druhou nohu. Takže se mi k tomu přidala bolest achilovky na druhé noze. Ani po horách se s tím moc chodit nedalo. Po 15 kilometrech už byla bolest hodně nesnesitelná. Kalich přetekl v září po hodinovce, kdy jsem kulhal ještě dva dny po ní, jak mě ta noha bolela. Návštěva u lékaře potvrdila diagnózu ostruhy a jako léčba mi byl navržen ultrazvuk. Už jsem měl i naplánované procedury, ale musel jsem pracovně do Turecka. Takže k léčbě zatím nedošlo. V Turecku jsem stále a už v podstatě tři měsíce neběhám a s chůzí to taky není nijak slavné a pořád o té ostruze občas vím. Tím chci říct, že sama se mi asi nevyléčí. :-(

Amina žena 22.01.2010 17:36:30

Dnes mám druhý den po druhé rázové vlně, po té první i při klidovém režimu (jen cesta do práce a zpět) byla bolest ještě větší než před tím, dnes ráno trochu změna, asi až po čtvrt hodině jsem si uvědomila, že mě pata vůbec nebolí, teď večer se ale opět hlásí, tak mě čeká příští týden ještě třetí procedura, snad to bude dobrý.. Fiona: myslím, že ostruha se neoperuje, aspoň ne ta, co se udělá zespodu na šlapce (ta na zadní straně paty asi ano), ozařování bych taky zamítla, co je rázová vlna si určitě najdeš, než bych to po svém vysvětlovala, zákrok mě nebolí, jen to neplatí pojišťovna, platím 400,–- Kč za jednu. Koupím si nový běhací boty, vybírat nebudu sama, ale svěřím se odborníkům, ty starý asi nebyla správná volba…

Celkem 538 km
Minulý měsíc 0 km

Fiona žena 31.01.2010 16:59:30

Toz je to asi pryc, hura :) Asi to nebyla ostruha, nejspis jen nejaky ten nabeh na ni, snad podchyceny vcas. Odbornym merenim vybrane specialni hi-fi Asics Gel-3000 Duomax byly s okamzitou platnosti degradovany na nakupni obuv. Na tredmilu v fitku beham zasadne naboso a na ven jsem si vzhledem k rocnimu obdobi koupila ty nejobycejnejsi kecky, bez jakehokoliv tlumeni ovsem kraaasne ohebne, daj se srolovat do strudliku :) A super, po delsim vybehu to konecne boli tam kde ma, v lytkach, a nikde jinde :D

Rakovník

lassie žena 07.02.2010 19:04:00

[quote=Beet]Já mám stejný problém od července. Nejdřív se s tím běhat dalo. Jenže člověk podvědomě asi našlapuje na bolavou nohu jinak a tím zatěžuje jinak i druhou nohu. Takže se mi k tomu přidala bolest achilovky na druhé noze. Ani po horách se s tím moc chodit nedalo. Po 15 kilometrech už byla bolest hodně nesnesitelná. Kalich přetekl v září po hodinovce, kdy jsem kulhal ještě dva dny po ní, jak mě ta noha bolela. Návštěva u lékaře potvrdila diagnózu ostruhy a jako léčba mi byl navržen ultrazvuk. Už jsem měl i naplánované procedury, ale musel jsem pracovně do Turecka. Takže k léčbě zatím nedošlo. V Turecku jsem stále a už v podstatě tři měsíce neběhám a s chůzí to taky není nijak slavné a pořád o té ostruze občas vím. Tím chci říct, že sama se mi asi nevyléčí. :-([/quote] Pomohl mi laser, hodně, cca 6 prodedur jednou týdně, jedna dávka stojí 60 Kč. Pak ještě měsíc v klidu, aby to „doběhlo“. K tomu takový zvláštní cvik na posilování chodidla, co mi poradil fyzioterapeut. A byl klid. Kdyby nebyl, volila bych tu rázovku. Ultrazvuk jsem měla na tenisový loket a nic, až taky pomoh laser, na každého asi zabírá něco. Tak ať se toho zbavíš, je to dost nepříjemný.

Nalezené položky: 19 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.