půl hodina běhu a nohy jsou stále studené
Barbora 15.02.2009 14:05:16
Ahoj, je mi 24 let a před měsícem jsem začala pravidelně navštěvovat cardio zónu a to tak, že střídám crosstrainer, kolo a pás po 15 minutách. Měřím 173cm a vážím 63 kilo. Potřebuju shodit především na nohách. Nejvíce tuku mám v nohou, jsou takové světlé až průsvitné a flekaté s červenýma žilkama a o celulitidě nemluvě. Nevím jak správně nohy vůbec prokrvit. Po půl až třičtvrtě hodině běhu jsou mé nohy stále studené. Skoro až ledové. Od pasu nahoru se vždy kompletně spotím, ale na nohách vůbec. Může mi někdo poradit, jak správně trénovat mé nohy, aby se zahřály a začaly spalovat? A jakou tepovou frekvenci bych si měla hlídat? Za 1 minutu v klidu mám 80 tepů.
Díly moc!
bugik 15.02.2009 16:35:14
Barboro, myslim, ze studene nohy mas proto, ze v cardio zone bezi klimatizace a jak mas nohy porad v pruvanu, tak jsou studene… vezmi si dlouhe teplaky a melo by se to spravit :) Ale neodpustim si pripominku, ze 63kg neni na 173cm az tak moc imho… zkus mozna spis posilovat, aby ses vytvarovala. 80 tepu za minutu mi prijde trochu moc, jak a kdy jsi to merila? Jakou tepovou frekvenci Ti nereknu, nejsem odbornik – ja osobne bych se ale snazila drzet kolem 130–150.
Barbora 15.02.2009 16:58:06
…no právě v tom fitku, kde chodím klima není a já běhám v bavlněných legínách a na nich mám ještě tepláky, takže asi tak, myslím, že není v pořádku průtok krve a tím pádem to nemůžu rozehřát. Nevím kdo by mi s tím mohl poradit. Posilovat určitě ne, to jsem zkoušela a nohy mi z toho naopak rostou. Tvarují se, ale rostou, mám dost svalů na nohách, dělala jsem 9 let balet a když jsem naposledy zkoušela posilování na tvarování nohou, jen vlastní zátěž a mnoho opakování, tak se mi nohy zvětšily a nemohla jsem obléct po 3 týdench tohoto cvičení džíny. Tak opravdu nevím jak na to.
Praha 4
Dav 15.02.2009 17:12:23
Mě na studené nohy pohohla jóga…zkoušel jsem obrácené polohy, nechci užívat názvy jednotivých ásán, je to cosi jako svíčka, nebo pokud jsi zdatnější stoj na hlavě o předloktí, , prostě nohy nahoru, pomocí gravitace odkrvit, pak zase pomalu na zem, několikrát vystřídat, vše pomaličku a nenásilně, nejlépe si ale něco o józe přečíst a nastudovat správné provádění aspoň jedné převrácené polohy.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.