TF před a po tréninku
Mokro 26.12.2008 15:15:50
Ahoj běhači!
Poraďte mi prosím… Řekněme, že běhám 4× týdně vždy po 10ti km. Zajímalo by mě, jak dlouho a při jaké tepové frekvenci bych měl běžet na začátku – před „výkonem“, aby se tělo řekněme nastartovalo a naopak jak by to mělo vypadat po uběhnutí již zmíněné desetikilometrové tratě, opět mám na mysli dobu běhu a tepovou frekvenci pro nastartování regenerace.
Děkuji.
šlejška 26.12.2008 15:58:12
[quote=Mokro]Ahoj běhači!
Poraďte mi prosím… Řekněme, že běhám 4× týdně vždy po 10ti km. Zajímalo by mě, jak dlouho a při jaké tepové frekvenci bych měl běžet na začátku – před „výkonem“, aby se tělo řekněme nastartovalo a naopak jak by to mělo vypadat po uběhnutí již zmíněné desetikilometrové tratě, opět mám na mysli dobu běhu a tepovou frekvenci pro nastartování regenerace.
Děkuji.[/quote] No podle mého by se na to mělo jít podle toho, jak vysokou máš tepovou frekvenci (já mám třeba maximálku 187 a ANP okolo 170), takže pokuď jdu delší trénink, tak začínám 15–20min rozklusem do 145 tepů a to samé po tréninku. Každý má tu tepovou frekvenci stanovenou jinak, takže by byla hloupost tady radit přesná čísla. Pokuď nevíš svoje ANP, maximálku, další věci, tak to choď podle pocitu: tak aby si svaly pořádně zahřál, protáhl, ale nezakyselil.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.