Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecký trénink » TF před a po tréninku

TF před a po tréninku

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Ostrava

Mokro muž 26.12.2008 15:15:50

Ahoj běhači!

Poraďte mi prosím… Řekněme, že běhám 4× týdně vždy po 10ti km. Zajímalo by mě, jak dlouho a při jaké tepové frekvenci bych měl běžet na začátku – před „výkonem“, aby se tělo řekněme nastartovalo a naopak jak by to mělo vypadat po uběhnutí již zmíněné desetikilometrové tratě, opět mám na mysli dobu běhu a tepovou frekvenci pro nastartování regenerace.

Děkuji.

Čkyně

Celkem 80 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:36:10 (2008)

šlejška muž 26.12.2008 15:58:12

[quote=Mokro]Ahoj běhači!

Poraďte mi prosím… Řekněme, že běhám 4× týdně vždy po 10ti km. Zajímalo by mě, jak dlouho a při jaké tepové frekvenci bych měl běžet na začátku – před „výkonem“, aby se tělo řekněme nastartovalo a naopak jak by to mělo vypadat po uběhnutí již zmíněné desetikilometrové tratě, opět mám na mysli dobu běhu a tepovou frekvenci pro nastartování regenerace.

Děkuji.[/quote] No podle mého by se na to mělo jít podle toho, jak vysokou máš tepovou frekvenci (já mám třeba maximálku 187 a ANP okolo 170), takže pokuď jdu delší trénink, tak začínám 15–20min rozklusem do 145 tepů a to samé po tréninku. Každý má tu tepovou frekvenci stanovenou jinak, takže by byla hloupost tady radit přesná čísla. Pokuď nevíš svoje ANP, maximálku, další věci, tak to choď podle pocitu: tak aby si svaly pořádně zahřál, protáhl, ale nezakyselil.

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.